Енергийна стойност на елдата

Сред диетичните хранителни продукти елдата заема гордо място. Представяйки не зърно, както мнозина погрешно смятат, а зърнени култури, то е било внесено от Гърция.

Полезна елда прави състава. Крупа съдържа голяма концентрация на полиненаситени мастни киселини. Те помагат за намаляване на лошия холестерол и имат положителен ефект върху метаболизма. Благодарение на най-новото качество човек, който използва елда като храна, губи тегло по-бързо, въпреки факта, че е с високо съдържание на калории.

Тази крупа съдържа много флавоноиди, които предотвратяват растежа на ракови тумори, предотвратяват риска от тромбоза. Елдата нормализира кръвната захар и се препоръчва за включване в диетата за диабетици. Фолиевата киселина, присъстваща в продукта, я прави ценна за жените по време на бременност.

Калория варена елда

Енергийната стойност на сухата елда е 370 калории, а варената, включително и водата, абсорбирана по време на готвене, е 150 калории за всеки 100 г продукт. Въглехидратите представляват 29, протеините - 5, 9, а мазнините - 1, 6 g.

Колко калории в елдата на вода ">

Круши, приготвени на вода, се оказва доста течни и нискокалорични. Калоричното съдържание на ястието е приблизително 90 kcal. Съдържа витамини и минерали. Добавянето на месо и други съставки към такава каша значително ще увеличи съдържанието на калории.

Ако добавите сол и олио към елда във вода, нейното съдържание на калории ще се увеличи до почти 500 калории на 100 грама! Топлинната обработка не влияе на броя на калориите в кашата.

Употребата на елда каша на вода по време на диета осигурява на организма оксалова киселина, калций, йод, желязо, аминокиселини, фосфор и витамини от групи В и РР. Съдържа фолиева киселина, която укрепва сърдечния мускул и кръвоносните съдове. Продуктът се отличава с отличния си вкус, което прави варената каша отличен избор за менюто, както диетично, така и с цел оздравяване.

Калорийна елда с мляко

За да направите диета с каша от елда, трябва да приемате изключително обезмаслено пълномаслено мляко. Отслабването е важно постоянно да броим калориите.

Включвайки каша от елда с мляко в менюто на диетата, трябва да се има предвид, че енергийната стойност и на двата продукта е комбинирана. За 100 грама зърнени храни вземете 50 мл мляко, което дава около 200 калории.

Кашата няма ограничения. Можете да ядете храна по всяко време на деня. Той подобрява метаболизма и осигурява на организма протеин (протеин). Наличието на фибри помага да се изчисти и да се отървете от шлакирането.