Извара за през нощта: полза и вреда

Най-здравословното хранене е закуската. Колкото е по-полезно и удовлетворяващо, толкова по-добре както за здравето, така и за фигурата. Това, за съжаление, не може да се каже за закуска през нощта, което може да предизвика доста сериозни проблеми с функционирането на стомашно-чревния тракт. Най-сигурната храна за ядене преди лягане е изварата.

съдържание

 • 1 Свойства на изварата
 • 2 Ядене извара през нощта
 • 3 Полезни свойства на изварата
 • 4 Може ли изварата да причини вреда "> 5 Как да извара да стане по-вкусна?
 • 6 Състав на извара
 • 7 Колко извара може да се яде преди лягане?

Свойства на изварата

За приготвяне на изварата млякото се оставя да ферментира до кефир. Този процес е придружен от отделянето на кисели млечни бактерии. След загряване вземете масата на изварата. Последният се довежда до състояние чрез отстраняване на серум. За да получите 200 грама извара, ви трябват поне 500 милилитра мляко.

В допълнение, много консерванти са включени в млечния продукт, продаван на рафтовете на магазините. Друга особеност на изварата е, че тя има различна степен на съдържание на мазнини. На спортистите се препоръчва да ядат само опция без мазнини. В противен случай диетата ще бъде нарушена, което ще доведе до набор от телесни мазнини.

Употребата на извара през нощта

Изберете този млечен продукт като закуска преди лягане по две причини:

 1. Изварата перфектно неутрализира излишния инсулин, който се образува чрез консумация на всяка друга храна, съдържаща протеини, мазнини, въглехидрати.
 2. Протеинът, който присъства в масата на изварата, е от голямо значение за културистите и спортистите, участващи във всякакви други спортни дисциплини, тъй като е в състояние да подхранва мускулите за няколко часа. С други думи, протеинът, получен от извара, действа подобно на аптечния казеин.

Така изварата, консумирана през нощта, действа на организма като спортно хранене. Ако се яде като вечерна закуска, мускулите ще получат необходимия строителен материал за мускулните влакна.

Полезни свойства на извара

Млечен продукт се препоръчва за всички желаещи да отслабнат. Това, разбира се, важи изключително за варианта с ниско съдържание на мазнини. Не разчитайте само на храненето. За да загубите излишни килограми, трябва не само да коригирате диетата, но и да изпълнявате съответните физически упражнения. Без спорт никоя диета няма да помогне.

Теглото след ядене на извара преди лягане ще намалее, но само в случаите, когато се наблюдават няколко важни нюанса:

 • Не преяждайте. Част от изварата трябва да бъде такава, че да се побере удобно в чинийка. Не добавяйте допълнителни компоненти към продукта. Сиренето трябва да е неподсладено и немазно.
 • Яжте нискокалорични храни. Ниската енергийна стойност не означава, че храните могат да се консумират без ограничения. Мярката трябва да бъде.
 • Пийте най-малко два литра неварена чиста вода на ден.
 • Закусете извара не по-късно от два часа преди лягане. Това се отнася само за продукти с ниско съдържание на мазнини. Мастната извара се усвоява поне пет часа. Не се препоръчва да го ядете през нощта, защото това претоварва храносмилателната система и води до образуване на мазнини отстрани.

Изварата е особено полезна за хора, които не просто искат да отслабнат, но активно се занимават със спорт. Продуктът е ценен и за тези, които имат дефицит на протеини поради особеностите на тяхното хранене и диета. Изварата с ниско съдържание на мазнини компенсира липсата на протеини и калций, но не влияе неблагоприятно на фигурата.

С други думи, изварата подхожда абсолютно на всички. Тя позволява на спортистите да получават протеин, за да запазят мускулната маса, а хората, които искат да отслабнат, могат да преодолеят чувството на глад. Основното нещо е да закусите с извара не по-късно от два часа преди лягане. В противен случай той няма да има време да се асимилира в тялото.

Изварата способна ли е да навреди?

Всеки продукт има както положителни, така и отрицателни свойства. Изварата се счита за безобидна както за възрастни, така и за деца. Тя е доста ценна за организма, но не винаги. Продуктът може да причини вреда, ако:

 1. при хората, индивидуална непоносимост към този продукт;
 2. изварата е с ниско качество или не е прясна.

Определена категория хора има сериозни проблеми с употребата на млечни продукти. Обикновено те не се усвояват и не се абсорбират, но причиняват лошо храносмилане, подуване на корема, болка в долната част на корема, тъй като там се натрупват газове.

Винаги трябва внимателно да следите състоянието на тялото си, след като ядете извара. Ако има някакво чувство на дискомфорт, но преди това не е имало непоносимост и проблеми с млечните продукти, тогава продуктът е с лошо качество или не е най-свеж.

За да получите добро извара, трябва да помните, че не може да бъде много евтино. За 400 грама от продукта трябва да платите не по-малко от литър мляко. Срокът на годност на продукта трябва да бъде не повече от една седмица. Ако опаковката показва по-дълго време, тогава в изварата има много консерванти.

Как да направите изварата по-вкусна ">

Всеки човек от ранна детска възраст е чувал за ползите от млякото. Това важи особено за гърдите. Бебето се развива и расте благодарение на хранителните вещества и ценните вещества, получени от него. С възрастта в човешката диета остава само обикновеното мляко и неговите производни. Последните възрастни се хранят много по-лесно, но те, присъстващи в ежедневното меню, бързо се отегчават. Това важи за изварата.

За да придаде на продукта нов вкус, той се омеква с пасатор в извараната маса, в която се добавят банан, ябълка, ядки, портокали или банани. Бодибилдърите се съветват да добавят глутамин или протеин. Има толкова много по-приятна маса, а разнообразието от добавки ви позволява да придавате на изварата всеки път нов вкус.

Състав на извара

Основата на продукта е казеин. Този протеин се абсорбира в тялото за около пет часа. Здравословните въглехидрати и мазнини, намиращи се в изварата, са отличен източник на енергия. Затова се препоръчва да го използвате няколко часа преди директното обучение. Можете да ядете извара и извара. Една чаша продукт е достатъчна. Няма нужда да ядете повече.

Изварата без мазнини съдържа най-малко 50% казеин. Колкото по-високо е съдържанието на мазнини в продукта, толкова повече казеин съдържа. Заедно с него в изварата има бърз протеин, необходим за възстановяване след тренировка, както и голям брой микроелементи като цинк, калций, магнезий, калий. Тези вещества поддържат и възстановяват мускулната тъкан, нервните влакна, косата, костите и зъбните тъкани и сърдечно-съдовата система.

Колко извара може да се яде преди лягане ">