Как да изберем правилния протеин

Производителите на огромен брой протеинови продукти плашат потребителите с богат асортимент. Разбирането и разбирането от какъв вид протеин се нуждаете изобщо не е трудно. Значението на параметрите на протеиновия продукт се определя от следното. Видът на използвания протеин, неговият процент, количеството въглехидрати и мазнини в продукта. Допълнителните съставки включват минерали, витамини, карнитин и глутамин. Това са всички компоненти. Основното условие за подбор трябва да бъде целта, за която се планира използването на протеинов шейк. За да направите правилния избор, трябва да знаете свойствата на протеините и тяхната разлика.

съдържание

 • 1 сортове протеини
  • 1.1 Суроватъчен изолат
  • 1.2 Казеин
  • 1.3 Соев протеин
  • 1.4 Яйчен протеин
  • 1.5 Колаген протеин
  • 1.6 Млечен протеин
 • 2 Как да изберем протеин - видео

Сортове протеини

Максимална степен на абсорбция сред протеините в суроватъчните протеини. BCAA аминокиселините съставляват една четвърт от суроватъчния протеин. Ефективността на тези два параметъра се прилага добре след тренировка, като строителен материал за възстановяване на тренираните мускули. Производството на такава суроватка е трудно и скъпо. Колкото по-скъпа е суроватката, толкова по-чиста е тя. Примесите оставят малко количество мазнини и въглехидрати.

Суроватъчен изолат

Най-чистият продукт, струва повече, но почти не съдържа мазнини и въглехидрати. Това качество е необходимо на етапа на сушене или, ако е необходимо, отхвърляне на всеки грам въглехидрати. Ако не е нужно да броите броя на калориите и грамовете, тогава нямате нужда от такава чистота и концентратът на суроватъчен протеин ще бъде достатъчен. Вашият строителен материал в този случай ще бъде малко по-евтин. Поради ниското съдържание на въглехидрати и мазнини, ще бъде по-вкусно и по-гъсто. По-здравословно е да пиете суроватка сутрин. По това време тялото има недостиг на аминокиселини. Ако решите да пиете суроватъчен протеин през деня, имайте предвид, че в този случай той се усвоява по-бързо. Следователно използването на продукта трябва да бъде по-често.

Нашето тяло се нуждае от протеин постоянно, защото е източник на аминокиселини. За разлика от мазнините, тялото не натрупва аминокиселини. Следователно, постепенното усвояване на протеина е по-подходящо.

казеин

Продължителността на асимилацията му е 6 часа, така че през цялото това време тялото получава протеин. Постоянното присъствие на протеин е важно в диетата, тъй като тялото компенсира липсата на протеин от мускулите - най-достъпното място. И мястото на протеина ще заеме омразната мазнина. За да увеличите количеството протеин, изберете протеинов продукт, който съдържа големи количества казеин.

Соев протеин

Вегетарианците и хората с индивидуална непоносимост към млечни протеини са най-честите потребители на соев протеин. Соевият протеин понякога присъства в многокомпонентни протеинови смеси.

Яйчен протеин

Яйчният белтък има голяма биологична стойност. Като независими продукти яйчните и соевите протеини са доста редки. Яйчният бел има специфичен вкус и трудно се пени. Той се намира главно като допълнителен компонент в протеиновите смеси. Ако в продукта има яйчен протеин, това е много добре, тъй като този протеин съдържа голямо количество серосъдържащи аминокиселини.

Колаген протеин

Този протеин има аминокиселинен състав, който му позволява да се използва от тялото за изграждане на съединителни тъкани, стави, връзки и кожа. Колагенният протеин се намира като независим продукт, но като средство за връзки и стави. Може да се съдържа в смеси.

Млечен протеин

Млечният протеин е продукт от неразделен суроватъчен и казеинов протеин и млечни въглехидрати. Процент: серум - 20%; казеин - 80%.

Повечето съвременни протеинови продукти са млечните протеини, като казеин, суроватка, млечен протеин. Трябва да ги изберете внимателно, следвайки тези препоръки. Трябва да се помни, че протеинът е в основата на всяка диета. Без протеин не можете да решите проблеми, свързани с оформянето на тялото. Протеинът е от съществено значение за здравословната диета!

Как да изберем протеин - видео