Амилопектин в културизма

Амилопектинът е субстрат, подобен на нишесте, приеман от културисти с цел оптимизиране на концентрацията на гликоген в мускулната тъкан. Благодарение на приема си тялото получава енергията, необходима за изграждането и развитието на мускулите. Този полизахарид, образуван от молекули глюкоза, е част от восъчните сортове царевица, някои видове пшеница и ориз. Съдържа картофено и царевично нишесте. Свойствата и предимствата на амилопектина в културизма могат да се сравняват само със серумен изолат.

Как действа амилопектинът ">

Приемането на амилопектин позволява да се получи следния положителен ефект:

  • увеличете продължителността на тренировките с товари;
  • увеличаване на скоростта на възстановяване на мускулите;
  • подобряване на качеството на протеиновия синтез;
  • да подхранва тялото на спортиста по време на тренировка.

За разлика от аналозите, съдържащи захар и малтодекстрин, амилопектинът се понася много по-добре. Той се абсорбира почти моментално. Прекарвайки минимум време в стомаха, това не причинява никакво усещане за дискомфорт.

Как да приемате амилопектин?

Използването на този полизахарид е необходимо единствено в зависимост от това каква е целта на спортиста, занимаващ се с културизъм. Комплект мускулна маса изисква затварянето на прозореца с въглехидрати с напитка с амилопектин. Развъжда се, като се приема такова количество полизахарид, за да се получат около 30 g или голяма концентрация на въглехидрати.

По време на периода на сушене амилопектинът се пие под формата на напитки за извършване на тренировка. Дозировката се подбира изключително експериментално, въз основа на техните собствени чувства. За една тренировка обикновено приемат между 10 и 20 грама. Приемайки този полизахарид, трябва да коригирате въглехидратите в диетата. В противен случай процесът на изгаряне на мазнините ще се забави.