Кевин Леврон

съдържание

 • 1 Антропометрични данни
 • 2 Биография на Кевин Леврон
 • 3 най-добри постижения в кариерата
 • 4 тренировки за ръце от Кевин Леврон
 • 5 Тренировка на рамото

Антропометрични данни

 • Височина: 176 cm
 • Тегло: 127 кг (извън сезона), 112 кг (състезателен),
 • Бицепс: 59 см
 • Талия: 80 см
 • Врат: 47 см
 • Бедро: 84 см
 • Барабан: 49 cm
 • Ракла: 145 см.

Кевин Леврон Биография

Бъдещият културист е роден на 16 юли 1965 г. в Балтимор (САЩ, Мериленд). Детството на Кевин не беше безоблачно. Той израства в многодетно семейство с петима братя и сестри. Когато беше само на десет години, бащата на Лерон почина. Самият Кевин каза, че фитнес залата, където той може да бъде сам със себе си, помогна да се справят с болката от загубата на момчето. Според културиста бодибилдингът е спорт за сингли. Кевин говори за това многократно в своите интервюта. Именно в културизма младият Леврон намери уединение, което му липсваше в стените на родния си дом.

Кевин не планирал да свързва живота си с културизма. Завършва колеж и основава малката си компания, но животът прави свои корекции в съдбата на бъдещата звезда на културизма. Когато Леврон беше на 24 години, майка му беше диагностицирана с рак. Това беше тласъкът за връщане във фитнеса. Кевин не искаше да прави абсолютно нищо. Той се тревожеше за майка си и единственото му спасение беше бодибилдингът. Леврон отиде на фитнес и се люшка, докато буквално се изключи. Когато майката на Кевин почина, той изпадна в пълно отчаяние. За да избяга от тъжните мисли и мъката си, той се посвещава на тренировки и подготовка за предстоящите състезания по културизъм.

През 1990 г. участва в първия си конкурс. Непознат за никого по онова време, Кевин възтържествува. Година по-късно той става първият в Националния шампионат на Съединените американски щати и получава своята PRO-карта. Съдбата на културиста вече беше последвана от всички фенове на културизма. Всички следващи години за Леврон буквално бяха наситени с многобройни състезания, в които участваха изключително професионални културисти. Два пъти стана втори в „Мистър Олимпия“, като винаги остава само на крачка от победата. Повечето състезания, където Леврон не зае първо място, са доста противоречиви.

Кевин реши да си почине в спортната кариера през 2002 година. През този период Леврон сериозно се интересува от музика. Той дори се премести в Лос Анджелис, като официално заяви желанието си да продаде акциите на World Gym, които имаше. Дали спортистът наистина ще се занимава с това или дали това е прибързано изявление се знае само на него. Скоро те започнаха да казват, че Леврон се готви за „Мистър Олимпия“. В рамките на няколко месеца той изтегли акциите си от продажбата. Той не се ограничи само с това, а изкупи останалия дял от спортния клуб. Леврон стана пълен собственик на World Gym. Освен това, като прави официално изявление, Кевин заяви, че няма да стане музикант и да напусне бодибилдинг.

Спортната кариера на всеки културист носи риск от нараняване. Всички културисти са ранени. Леврон не беше изключение. Той имаше доста сериозни проблеми. Той страда от разкъсване на гръдния кош и нарушение на ингвинална херния. Това не беше единствената контузия, която получи. Втората щета, която получи, беше толкова сериозна, че загуби огромно количество кръв и лекарите по чудо успяха да спасят живота му. Лекарите му забраниха да тренира и да се занимава с желязо в продължение на шест месеца. Истинско чудо беше, че Леврон по принцип успя да се върне на класове във фитнес залата. Впоследствие културистът заяви, че тези шест месеца са истинско удоволствие за него. Това беше период, в който той не трябваше да мисли как да проведе следващата тренировка, да състави програма, да се претегли, да брои калории и да се грижи за диетата си.

Липсата на правилен режим и график за културиста, въпреки че доставяше удоволствие на Кевин, но се отразяваше негативно на физическата му форма. Той загуби доста прилична сума. Когато Леврон се появи на официална среща на културисти, той изглеждаше много малък. Ако не бяха дълги години професионална кариера и многобройни победи, можеше да се каже, че той изобщо не принадлежи там. Гледайки културиста, мнозина предсказаха на Кевин спад на професионална кариера, но бяха напълно грешни.

Като си почине добре и се възстанови, Леврон се връща към тренировките с още по-голямо усърдие, сила и пълен с енергия. Той не се забави и започна да тренира в обичайния си режим. Теглата нарастваха и съответно показателите за сила на самия спортист се увеличаваха. Кевин беше в състояние почти невъзможно - да се върне в предишния си вид, както и да спечели още шест допълнителни килограма мускул. Кевин не беше доволен от толкова тежки товари и вече през 2002 г. реши да направи пауза. Година по-късно той обяви, че не иска да напуска професионалната си кариера в културизма поне още три години, но вече не се явява на състезанието. Единственото изключение беше „Power Pro Show“, което се проведе през 2003 г. Той свързва по-нататъшната си кариера и живота си с актьорството.

Най-добри кариерни постижения

Професионалната кариера на културиста Кевин Леврон е една от най-запомнящите се и жизнени дори след официалното завършване и оттегляне от спорта. Бодибилдърът винаги е успявал да създава вълнение около себе си и да поддържа интереса на публиката и феновете на бодибилдинга. Кариерата му започва през 1992 г., когато печели победа на свлачище на Гран При на Германия. Един добър старт и старт, за съжаление, не му помогна да спечели награди с лекота. Допълнителни победи бяха дадени на Леврон много тежко, но той винаги влизаше в челната петица. Единствените изключения бяха Арнолд Класик, който се проведе през 1997 г., където той зае 8-мо място, както и Мистър Олимпия с шесто място през 2003 г.

Леврон по време на кариерата си печели двадесет и две победи в професионални състезания, участва в повече от 60 турнира. Често за една година трябваше да участва в до осем представления. Дълго време поддържането на добра физическа форма е доста трудно. В това няма нищо изненадващо. Леврон винаги работеше с тежести, които другите спортисти не поеха дори при подготовка за състезанието. В последното си състезание той не успя да стане първи. Той загуби първенството и второто място от Джаксън и Катлер. Много фенове все още не са съгласни с това решение. За съжаление повечето състезания, в които такъв масивен и естетически изграден спортист не успя да стане първи, предизвикват спорове и съмнения. Не можете да върнете миналото. Разбира се, поради възрастта не можете да възстановите и предишната си форма. Спортистът вече е на повече от петдесет години, така че е доста трудно да се състезаваш срещу млади културисти.

Обучение на ръце от Кевин Леврон

Кевин винаги тренира в твърд режим, обхватът на повторенията винаги варира от 6 до 8, т.е. тежестите бяха тежки.

 1. Преса с тясна хватка: 4 комплекта от 6-8 повторения
 2. Френска пейка: 4 серии по 6-8 повторения
 3. Удължаващи ръце от горния блок, докато стоите: 4 серии от 6-8 повторения
 4. Преса с дъмбели отзад на главата: 4 серии по 6-8 повторения
 5. Огъване на оръжие със стойка на мряна: 4 комплекта от 6-8 повторения
 6. Ръцеви къдрици, седнали с гири: 4 комплекта от 6-8 повторения
 7. Огъване на ръцете от долния блок: 4 серии по 6-8 повторения
 8. Концентрирани ръце за огъване с дъмбели: 4 комплекта от 6-8 повторения

Тренировка на раменете

Кевин Леврон винаги препоръчва да омесвате ставите доста преди да тренирате раменете си, както когато правите тежки основни упражнения с много тежест, лесно можете да нараните раменните стави. Леврон посвети загряването (включваше разтягане) в продължение на поне половин час. Основата на всяко обучение са основни упражнения. Тренировката с делтоидни мускули не е изключение. Необходимо е да изберете упражнения, така че всички 3 лъча (предни, средни и задни) да бъдат включени в тях.

 1. Пресата на щангата отзад главата (треньор на Смит): 4 серии по 6-8 повторения
 2. Преса с дъмбели: 4 серии по 6-8 повторения
 3. Махи на гира пред вас: 4 комплекта от 6-8 повторения
 4. Странични гирички за гири: 4 комплекта от 6-8 повторения
 5. Развъждане в симулатора (задна делта): 4 серии по 12-15 повторения
 6. Дъмбел рамо / мряна: 6-7 комплекта от 6 повторения

Използването на голяма тежест и работата с малък брой повторения не означава, че можете да пренебрегнете техниката на изпълнение. Необходимо е да се придържате към правилното изпълнение, тъй като можете да получите тежки наранявания, които постоянно ще се чувстват. Най-хубавото е, че когато правите тежки подходи, използвайте колан за вдигане на тежести.