Аспаркам в културизма

Аспаркам е лекарство, което помага за нормализиране на електролитния баланс на организма. В същото време тя възстановява тялото с магнезий и калий. Предписва се за прекъсвания в работата на сърцето и като профилактика при инсулт. Той е ефективен при мускулни крампи.

Аспаркам се използва в културизма за нормализиране на сърдечната честота. Нарушение на сърдечния ритъм се наблюдава в резултат на увеличени физически натоварвания.

съдържание

  • 1 Ефект от приема
  • 2 Аспаркам в културизма
  • 3 Възможни странични ефекти
  • 4 Противопоказания
  • 5 отзива за Asporkam

Ефект от приема

Аспаркам допринася за нормализирането на метаболитните процеси в човешкото тяло. Основата на това лекарство е съставена от вещества като калиев аспартат и магнезиев аспартат. Калият насърчава правилния метаболизъм в организма. Аспаркам подобрява процеса на увеличаване на мускулната маса, а също така намалява умората на тялото по време на тренировка, което има положителен ефект върху издръжливостта на спортист в тренировките. Магнезият участва в протеиновия метаболизъм, което също влияе върху процеса на изграждане на мускулите. Спортистите приемат аспартам, за да намалят телесното си тегло, като освободят тялото от излишната течност и подкожните мазнини. По време на тренировката спортистът консумира голямо количество течност, която отстранява магнезия и калия от тялото. В тази връзка е необходимо тялото да се допълни с тези микроелементи и Aspark е източникът.

Бодибилдинг Аспаркам

Аспаркам, както и всички други лекарства, се приема само след консултация с лекар и предписването му. В този случай в резултат на назначаването на спортен лекар. Лекарството се приема по 1-2 таблетки, 3 пъти на ден, след хранене. Като правило курсът на приема на лекарството е 1 месец. В същото време за всеки спортист курсът може да бъде индивидуален. Понякога начинаещите спортисти увеличават дозировката и приемат от 8 таблетки или повече. По правило те са уверени, че това ще доведе до увеличаване на мускулната маса. Те не осъзнават, че излишък от калий и магнезий винаги се отделя от тялото.

При повишени курсове на приемане на лекарството е необходимо да се организира контрол на нивото на калий и магнезий в кръвта.

Възможни странични ефекти

  • стомашно-чревни проблеми;
  • понижаване на кръвното налягане;
  • конвулсии;
  • алергични реакции;
  • треска.

Подобни странични ефекти се наблюдават в резултат на увеличаване на дозата на това лекарство. В случай на разумна употреба, която включва консултация с лекар, такива ефекти може да няма.

Противопоказания

Aparkam е противопоказан при хора, които имат повишена чувствителност към елементите на лекарството, както и други заболявания, като остра бъбречна недостатъчност, болест на Адисон, хиперкалиемия, атриовентрикуларен блок, кардиогенен шок. В тази връзка употребата на лекарството може да се появи само след консултация с опитен лекар.

Рецензии на Asporkam

По-голямата част от случаите са положителни отзиви. Това лекарство е много популярно сред културистите, тъй като помага за изграждането на мускули, поради действието на калий, като важен компонент на продукта. Лекарството е абсолютно достъпно за всички спортисти, тъй като има нелепа цена от 10-30 рубли на пакет. Никой от спортистите не е страдал от предозиране на лекарството, тъй като излишъкът от калий и магнезий лесно се елиминира от тялото. И все пак, без да се консултирате със спортен лекар, това лекарство е по-добре да не приемате.

Aspark се предлага под формата на таблетки и инжекции. Поради лекотата на употреба, спортистите предпочитат таблетната форма на лекарството.