Упражнения за трениране на сила за борба с оръжие

Денис Ципленков, който е многократният шампион не само на Русия, но и на света, известен боец, посети програмата All Inclusive. В броя, посветен на борбата с ръце, спортистът говори за това какви упражнения предпочита, как се храни и какво прави като цяло, за да се докаже успешно в областта на борбата с ръце. Водещ на телевизионното предаване All Inclusive е Сергей Бадюк, който сам води активен спортен живот и има титлата магистър на спорта.

Нека се спрем по-подробно на упражненията, които бяха демонстрирани от Денис Ципленков.

съдържание

  • 1 Първо упражнение
  • 2 секунди упражнение
  • 3 Трето упражнение
  • 4 Armsport - Видео

Първо упражнение

Първата е за ръката и предмишницата. Необходимо е да се огъва интензивно ръката в горния блок. Ципленков горещо препоръчва на всички да правят това упражнение, защото перфектно тренира предмишницата. Не поемайте веднага много тежест, започнете с леки товари, постепенно увеличавайте тежестта с всеки подход (един подход - не повече от 3).

Преди да започнете да тренирате предмишницата и ръката, ги загрейте добре с предварителни упражнения. В противен случай рискувате да спечелите увреждане на връзките. Особено тази забележка се отнася за начинаещи, които се сблъскват с такова натоварване за първи път.

Второ упражнение

Вторият етап от упражненията е огъването на шията. В единия край шията трябва да се опира на нещо, вторият край трябва да се вземе в ръката и да започне да го огъва. Като начало, теглото на самата шия е подходящо, постепенно увеличавайте теглото с всеки подход.

Трето упражнение

Третото упражнение е подходящо за всеки, който иска да развие сила за борба с ръце. Ще му трябват чукове и гири. Упражнението се изпълнява, докато стои, по време на неговото изпълнение натоварването пада върху брахиорадиалисния мускул на предмишниците и върху брахиалисния мускул на рамото (или брахиалис). Това упражнение ще направи бицепсите по-изявени и изразителни. Не позволявайте дъмбелът да падне под 90 градуса. Вземете гира (теглото му може да се увеличи 15 пъти след определен брой тренировки), заемете изходна позиция и започнете да огъвате ръката си. Направете два или три подхода, един подход - 15 пъти. Можете да използвате не само дъмбели, но и тежести, за да не оставите четките на празен ход. Най-добрият вариант е редуването на гири и тежести по време на тренировки във фитнес залата.

За да научите повече за упражненията и да ги разгледате, така да се каже, в действие, ви предлагаме видео, в което Денис Ципленков, Сергей Бадюк и Александър Филимонов показват как да направите това или онова упражнение. Дори Денис Ципленков ще разкаже на зрителите за каква диета се придържа, за да бъде винаги в отлична форма.

Armsport - Видео