Научна стратегия за отслабване

Успешната борба с излишните килограми включва освобождаване от мастни натрупвания, които крият релефа на пресата, натрупват се отстрани и други проблемни зони. За да се сбогувате с мазнините веднъж завинаги, трябва да знаете, че тя е от три вида и методите за справяне с нея трябва да бъдат избрани съответно.

съдържание

  • 1 Управление на мазнините
  • 2 Извършете усукване премахване на мазнини от стомаха "> 3 Три вида мастна тъкан
  • 4 Вътреабдоминална мазнина - висцерална мазнина
  • 5 Подкожна мазнина - подкожна мазнина
  • 6 Мазнини отстрани и корем
  • 7 Възможно ли е трайно загуба на мазнини?
  • 8 Заключение

Дебел бой

Основната причина хората да започват да спортуват и да спазват диети е желанието да се отървете от излишното тегло, мазнините отстрани и корема. Крайната цел на почти всички е да намери красива релефна преса с кубчета.

Постигането на успех в този процес позволява ясно разбиране на основите на физиологичната структура. Вместо да търсите друга чудотворна диета или вълшебно упражнение за пресата, трябва да имате представа за това как тялото се бори с запасите от мазнини.

Къдриците облекчават ли мазнините в корема?> Три вида мастна тъкан

Палпируемият слой мазнини се нарича подкожен. Образува мастна тъкан. Мазнината, която заобикаля червата, панкреаса, черния дроб, се нарича вътрешна и ретроперитонеална.

Подкожната мастна тъкан придава на тялото увиснала и неестетична форма, но не оказва отрицателно въздействие върху здравето. Мазнините, образувани около органи, са опасни. Той компресира вътрешните органи, влияе негативно на метаболитния процес и може да причини дисбаланс в хормоналните нива.

Вътреабдоминална мазнина - висцерална мазнина

Заради него фигурата придобива форма, наподобяваща ябълка. Натрупва се в перитонеума, натиска върху него, изтласквайки стомаха навън. Ретроперитонеална, т.е. ретроперитонеална мазнина, която, както подсказва името, се натрупва в областта зад стомаха, също принадлежи към интраперитонеалната.

Най-ефективният начин за справяне с интраабдоминални мазнини се счита за кардио. Те трябва да се извършват с пулс на зоната на изгаряне на мазнини. Този режим също започва процеса на уплътняване на капилярите в мастните тъкани.

Подкожна мазнина - подкожна мазнина

Той представлява около половината от общата маса на мастната тъкан. Той е мек и осезаем през кожата. За да се отървете от него, е необходимо да спазвате три условия - спазвайте диета, осигурете калориен дефицит, участвайте в умерени кардио тренировки.

За седмица можете да се отървете от 400 и до 700 грама подкожна мазнина. В калориен еквивалент това е около 3600-6000 килокалории. Това означава, че трябва да намалите диетата с около 500-700 kcal. Не се изисква по-голямо намаляване, тъй като тялото не може да изгаря този тип мазнини по-бързо.

Мазнини отстрани и корем

Официално се отнася до подкожната, но най-често тя се разпределя в отделна специална категория, която се нарича „проблем“. Тя се различава от другите видове по това, че се образува и топи от хормони.

При мъжете тестостеронът е отговорен за неговото образуване, а при жените - естрогенът. Той започва да гори при понижаване на нивата на инсулин и спад на кръвната захар. Това състояние може да бъде постигнато или чрез изпълнение на кардио на гладно, или чрез спазване на диета без въглехидрати.

Мога ли да се отърва от мазнините завинаги?

Преди се смяташе, че броят на мастните клетки е положен на генетично ниво, остава непроменен през целия живот, тоест само обемът се увеличава, но не и броят. Оказа се, че това не е вярно. Излишните калории, постъпващи в организма, провокират увеличаване на техния брой.

Мастните клетки не само се увеличават на брой, но в по-голямата си част не умират. Човек, натрупал тегло и след това отслабнал, остава завинаги изложен на риск. И ако не спазвате правилна и балансирана диета, не изпълнявайте упражнения, тогава рискът от повторно натрупване на още повече тегло е висок.

заключение

Стратегията за борба с всеки вид мастна тъкан, присъстваща в човешкото тяло, изисква използването на различни видове физическа активност и хранене. В противен случай положените усилия няма да доведат до желания резултат.