Банани на сушилнята

Има много сладки зъби сред културистите. Те обичат да ядат торти, сладкиши, сладки плодове и други храни, които, за съжаление, допринасят за натрупването на подкожни мазнини. Подобна характеристика прави тази категория продукти забранени през периода на сушене. В противен случай да се отървете от мастния слой под кожата и да увеличите релефа на мускулите няма да работи. Не всеки може да издържи на такава забрана. За да не се счупят, повечето културисти предпочитат просто от време на време да закусват с банани.

Сушенето на банани перфектно помага за попълване на енергийните загуби, изразходвани сутрин, както и след интензивни тренировки. Броят на калориите в един среден банан е около 90 килокалории, от които 0, 5 грама са мазнини, 1, 5 грама са протеини, 20 грама са въглехидрати. Основното предимство на този плод пред останалите сладки е, че съдържа много растителни фибри и витамини. Бананите не предизвикват алергична реакция, така че те могат да се консумират в много по-големи количества от другите сладкиши.

Банани на сушилнята

За да се разтопи подкожната мастна тъкан, културистът трябва да създаде калориен дефицит. Следователно, трябва да консумирате по-малко калории от консумираните. Ето защо, яде банани, ако общото дневно съдържание на калории е много по-малко от консумираната през деня енергия.

Културистите обаче не злоупотребяват с банани, а ограничават броя им във фазата на сушене. Обикновено спортистите предпочитат да ядат този плод сутрин и след интензивни тренировки. Това помага да се предотвратят катаболните процеси и да се попълни изразходваната енергия за тренировки. Този подход е напълно оправдан. На диета не можете да ядете повече от два банана на ден.

Вечер яденето на всякакви плодове е силно обезкуражено. Това води до натрупване на телесни мазнини. Това се вписва в рамките на основното правило, според което сутрин трябва да ядете много въглехидрати и малко протеини, а вечер, напротив, малко въглехидрати и повече протеини. И за да увеличите релефа, трябва да се спазва този принцип.

Предимствата на бананите при сушене над други сладкиши

Когато няма сили да преодолеете желанието да хапнете малко сладост, по-добре е да хапнете банан, а не сладки, парче торта или сладки плодове.

Бананите имат следните неоспорими ползи:

  • Попълнете калиевите резерви, отстранени заедно с потта от човешкото тяло. Този процес е много по-бърз, когато се включва в интензивни тренировки. В допълнение, този плод има магнезий, който отпуска мускулите.
  • Доставчик на аминокиселината триптофан, която се превръща в серотонин и е невротрансмитер за повишаване на настроението.
  • Те съдържат растителни фибри, което ви позволява да утолите силно чувство на глад и да се почувствате пълноценни. Ако изядете няколко банана, ситостта остава за два часа.

Бананите имат витамин А и В6. Първото съединение перфектно запазва зрението, а второто подобрява качеството на съня.

Как да ядете банани на сушилня ">