Протеини и аминокиселини. Кое е по-добро?

Повечето хора, които ядат спортно хранене, често са изправени пред избора: кое е по-добре - аминокиселини или протеини ">

съдържание

  • 1 Аминокиселини
  • 2 Протеини
  • 3 Как да приемаме протеини и аминокиселини
  • 4 Заключения
  • 5 Аминокиселини или протеин, което е по-добре - Видео

Аминокиселини

Това са органични киселини, много важни за всеки жив организъм като строителен материал. В свободна (несвързана с други вещества) форма, те бързо се абсорбират и навлизат в кръвта.

протеини

Това са същите аминокиселини, но само сглобени в структура, свързана със специални химически връзки. Именно те определят значението на протеина за спортното хранене, тъй като е необходимо време за тяхното унищожаване в стомашно-чревния тракт. Аминокиселините не знаят как да се натрупват, затова трябва редовно да влизат в кръвта. Това се осигурява от постепенното храносмилане и асимилация на протеини във времето.

Как да приемаме протеини и аминокиселини

Такива характеристики ви позволяват да разработите план за приемане на тези съединения през целия ден. Сутрин, преди тренировка и веднага след нея, е препоръчително да се използват аминокиселини като бързо смилаем продукт. Казеинът може да прави чудесно мускулно хранене през нощта и между храненията. Тялото ще отнеме няколко часа, за да абсорбира този протеин, по време на който аминокиселините ще влязат в кръвта и ще изпълняват функциите си. Но най-популярният сред спортистите е суроватъчният протеин. Скоростта на асимилация е между аминокиселини и други видове протеин. В допълнение, той има и други положителни свойства за организма. Това ви позволява да го използвате след тренировка и през деня.

данни

Сега да обобщим. Въпреки разликите, аминокиселините и протеините са сравними. При спазване на редица условия те дори са взаимозаменяеми. Просто трябва да изберете диета. Но най-добре е да ги комбинирате. Например серум и / или казеин през деня, след тренировка на аминокиселини и само казеин през нощта. Това е от полза не само за добри резултати, но и икономически.

Аминокиселини или протеин, което е по-добре - Видео