Всичко за HGH

Хормонът на растежа е мощен анаболен, чието действие е насочено към активиране на метаболитните ресурси на човешкото тяло. Благодарение на присъствието си в организма, става възможно изграждането на мускулна маса, изгаряне на подкожни мазнини. Активира по-високи центрове на регулация, което води до повишаване на либидото.

Спортистите, които искат да подобрят спортните си показатели, се интересуват от въпроса как хормонът на растежа може да постигне това, дали е възможно да се повиши нивото му по естествени начини. Познаването на всичко това помага за ясно разбиране на механизма на производство и действие на този мощен анабол.

съдържание

 • 1 Какво е хормон на растежа "> 2 Колко растежен хормон се произвежда в човешкото тяло?
 • 3 Как мога да разбера за липса на хормон?
 • 4 Опасен ли е синтетичният хормон на растежа?
 • 5 Защо приемате растежен хормон?
 • 6 Къде мога да взема лекарството?
 • 7 Увеличен хормон на растежа, без да приемате синтетични аналози
 • 8 полезни хранителни добавки
 • 9 Подсилващи хормона вещества
  • 9.1 Витамини
  • 9.2 Аминокиселини
  • 9.3 Минерали
  • 9.4 Жизнени вещества
  • 9.5 Хормони
  • 9.6 Вещества от растителен произход
  • 9.7 Естествени адаптогени
 • 10 вреда от растежен хормон - видео

Какво е хормон на растежа?

Синтезиран в хипофизата, този хормон напълно отговаря на името си. Той стимулира растежа и възстановяването на клетките, което ви позволява да изградите мускули и да увеличите костната плътност. Хормонът на растежа е отговорен за поддържането на нормалната функция на тъканите в тялото, включително централната нервна система и вътрешните органи.

Той е активен в кръвта само за няколко минути, през които черният дроб го превръща в растежни фактори. Най-важният е IGF-1 (инсулиноподобен растежен фактор-1). Хормонът на растежа за първи път е изолиран през петдесетте години на миналия век от трупна материя. В лабораторни условия той започва да се синтезира от 1981 г. Малко по-късно той започва да се произвежда в лекарствена форма. Лекарството бързо спечели популярност.

Колко растежен хормон се произвежда в човешкото тяло "> Как мога да разбера за липсата на хормон?

Според резултатите от кръвен тест, който не се различава от всеки стандарт, проведен в лабораторията. Може да се направи в посоката, в която трябва да попитате вашия лекар.

Опасен ли е синтетичният хормон на растежа?

Има много случаи на преувеличаване на отрицателните ефекти върху организма на различни изкуствено получени вещества. Отдавна дори креатинът, който е една от най-безопасните и ефективни биологични добавки, се представя в медиите като потенциално вреден за хората.

Подобна ситуация се развива около хормона на растежа. Според специалистите рисковете от приемането му се свеждат до повишаване на кръвната захар, появата на подуване. Увеличението на размера на черния дроб или крака е единственият известен случай, причината за който е била излишъкът от дозата.

Защо приемате растежен хормон?

Свързаният с възрастта спад на този хормон е естествен процес, но засягането на човек далеч не е положително. Функцията му не се ограничава до стимулиране на мускулния растеж. Той забавя дегенеративните патологии, които се появяват в организма на всеки човек с възрастта, отговаря за сексуалното желание, подпомага умствената дейност и цялостното благополучие.

Спадът на хормона на растежа причинява обратния резултат. Жизнеността на човек намалява, сексуалният нагон е притъмнен. Изгубената мускулна маса, като правило, се замества от мазнини, отложени в подкожния слой, тоест силуетът започва да губи своята привлекателност. За да избегнете това, вземете синтезирания му аналог на растежния фактор.

Къде мога да взема лекарството ">

Основното нещо е да направите покупка или чрез аптечна верига, или в магазин, основната област на което е спортното хранене и хранителни добавки. В противен случай ще бъде доста трудно да се провери качеството на веществото.

Увеличаване на хормона на растежа, без да се вземат синтетични аналози

Стимулирането на естественото производство на хормона позволява правилен сън, тоест достатъчен във времето, както и силови тренировки. Колкото повече време се отделя на физическата активност, толкова по-активен е синтезът.

Скорошни проучвания показват, че при хора, които постоянно се занимават със спорт, след упражнения, повишена циркулация на IGF-1 и хормон на растежа в кръвта, което не е открито при нетренирани „субекти“, които провеждат същото обучение.

Производството на хормона става през целия сън, но най-големият пик, според проучванията, се наблюдава точно в началото на дълбоката фаза. Следователно, колко човек спи, е важно. Препоръчителната продължителност на съня трябва да бъде от седем до девет часа.

Също толкова важно е правилното хранене. Диетата трябва да е балансирана. Предпочитание трябва да се дава на постната храна, тъй като тлъстите храни водят до намаляване на хормона на растежа.

Полезни добавки

Концентрацията на хранителни вещества играе важна роля в синтеза на хормона. Леко увеличение на нивото му дори ви позволява да получавате конвенционални мултивитамини. Много по-голям ефект дава комбинираната употреба на глутамин с аргинин.

Както беше доказано в хода на изследванията, такава смес трябва да се приготвя в правилни пропорции. И за да постигнете наистина добри резултати, по-добре е да закупите добавка, отколкото сами да смесвате компонентите.

Хормоно-стимулиращи вещества

Представен от седем основни групи:

витамини

Това е не само витамини А, В5, В12, но и фолиева киселина, както и инозитол хексаникотинат.

Аминокиселини

Тази категория включва: глицин, карнитин, GABA, лизин, глутамин, орнитин алфа-кетоглутарат, таурин и аргинин.

полезни изкопаеми

Тази група е представена от вещества като цинк, йод, хром и магнезий.

Жизненоважни вещества

Представени са коластра и Alpha GPC (алфа-глицерилфосфорилхолин), който е известен на мнозина под името Alpha GPC.

хормони

Употребата на мелатонин, DHEA, прегнелон също ви позволява да се отървете от дефицита на растежен хормон.

Вещества от растителен произход

Тази група включва: силимарин, форсколин (колеонол), хризин, грифония и трибулус.

Естествени адаптогени

Това са растения, които повишават устойчивостта на организма към отрицателни ефекти от различно естество, като същевременно стимулират и тонизират. Най-известните адаптогени са женшен с китайска ангелика. Хормонът на растежа може да бъде стимулиран чрез употребата на плодове от дърво на джуубе, плодове от лимонена трева и дереза, екстракт от див ямза, екстракт от корена на мултифлорум от висок клас, както и корените на растенията като ашваганда, астрагал и елеутерокок.

Ефективността на всяко от изброените вещества е доказана в хода на многогодишни изследвания. Минералите с витамини се намират в обикновените мултивитамини, а аминокиселините присъстват в различни спортни хранения. Има и тези вещества, сред които женшен, хризин и други, които не са част от обичайните продукти, но се купуват отделно.

Вред от хормона на растежа - Видео