Калиев оротат в културизма

Има няколко противоречиви мнения относно калиевия оротат в културизма. Някои сравняват неговите анаболни качества с Mildronate. Има такива, които смятат калиевия оротат за неефективен. За медицински цели тази киселина се предписва на деца с дистрофия, приети през периода на възстановяване след претърпян инфаркт и за поддържане на нормалното функциониране на сърдечния мускул.

съдържание

  • 1 Как калиевият оротат влияе на тялото?> 2 С какви лекарства се приема калиев оротат в културизма?
  • 3 Как да приемате калиев оротат
  • 4 Възможни странични ефекти
  • 5 Отзиви за използването на калиев оротат в културизма

Как калий оротат влияе на тялото?

Тази киселина най-често се приема като редуциращо лекарство. Действието на лекарството е индивидуално неспецифично. Към днешна дата няма основани на доказателства доказателства за високия анаболен ефект на калиев оротат. Единственият установен факт е, че лекарството подобрява синтеза на протеини. Киселините са най-добре показани в комбинация с адаптогени, минерали и витамини.

Какви лекарства са калиевият оротат, използван в културизма?

За да постигнат определен ефект, културистите комбинират калиев оротат със следните средства:

  • с токоферол ацетат за увеличаване на антиоксидантните ефекти;
  • с рибоксин по време на периода на "сушене", който ви позволява да поддържате сърцето си по време на прехода към интензивни кардио натоварвания;
  • с витамини от група В за оптимизиране на метаболитните процеси;
  • с аспартам за поддържане на сърдечната контрактилност.

Лекарството показва диуретичен ефект, но също така помага за увеличаване на апетита. Това е основната причина тези, които отслабват, решили да приемат калиев оротат, не са в състояние да спазват строга диета, тъй като желанието за ядене се засилва. Киселината няма ефект върху телесните мазнини. Следователно информацията за ползите от лекарството за отслабване не може да се приема буквално.

Как да приемате калиев оротат

Няма специални курсове или други програми. Калиевият оротат се консумира или на празен стомах, тоест един час преди хранене, или четири часа след хранене, както и преди лягане. Общият брой на таблетките на ден е три. Всяко хапче трябва да се дъвче добре и след това да се измие с вода. Най-удобно е да се пият таблетки преди хранене.

Основната причина спортистите да започнат да използват тази киселина е преходът към режим на интензивни тренировки, физическо претоварване и повишаване на мускулната маса. Често калиевият оротат се пие от онези, които сменят аеробното на интервално зареждане.

Възможни странични ефекти

Калиевият оротат не разкрива типични странични ефекти. Комбинираният прием с минерални и витаминни комплекси за дълго време може да доведе до кожни обриви. В някои източници можете да намерите информация, че употребата на тази киселина може да причини подагра. Този факт не се потвърждава, но хората с тази патология трябва по-добре да се въздържат от приема на калиев оротат.

Прегледи за използването на калиев оротат в културизма

Те не са еднозначни. Някои спортисти, които използват киселина, отбелязват значително увеличение на показателите за мускулен обем и сила, но приемат други лекарства, което не позволява приписването на получения ефект на оротат. Има спортисти, които класифицират това лекарство като анаболни стероиди, очаквайки съвсем различен резултат, което е необичайно за него.

Има много отзиви и мнения. Някои са недоволни от калиев оротат, тъй като не е постигнат никакъв ефект, докато други, напротив, пишат за това как тази киселина е помогнала за увеличаване на плътността на мускулната тъкан и допринася за подобряване на работата на живата пейка. Има мнения от загуба на тегло, което инструментът помогна за ускоряване на метаболизма.