Удължаващи ръце на горния блок, докато стоите

Това упражнение включва всички снопове на трицепс, но в по-голяма степен - страничния (външен страничен) сноп. Основната цел на използването му в културизма е да даде облекчение и ясни детайли на контурите на мускула на трицепса, визуалното разделяне на сноповете му помежду си.

съдържание

  • 1 Какви мускули работят
  • 2 Техника
  • 3 препоръки
  • 4 Приоритет

Какви мускули работят

Рамо за трицепс
Спомагателни: ултрален мускул.

Техника на изпълнение

  • Упражнението се изпълнява на блок устройство, към кабела на което е прикрепена D-образна дръжка. Приближете се до симулатора, така че работната ръка да е в една и съща равнина с кабела си, със същото краче, отстъпете малко назад, за да не пречите на ръката ви по време на удължаване. Наведете тялото напред, в противен случай упражнението ще бъде неудобно.
  • Задръжте леглото на симулатора с едната ръка и хванете дръжката с долния захват с другата, така че дланта и палеца да са насочени към вашата страна, след това, като огънете ръката си и приведете лакътя към тялото, издърпайте кабела и повдигнете тежестите над стоповете. Това е началната позиция.
  • Вдишайте и докато задържите дъха си, издърпайте дръжката надолу, разширявайки ръката в лакътната става. Изпънете ръката си до края, издишайте и след кратка пауза започнете да огъвате ръката си в обратна посока.
  • По време на отрицателната фаза не позволявайте натоварването да дърпа ръката ви, да се съпротивлявате, опитайте се да положите всички усилия, за да държите дръжката. Разбира се, отрицателната фаза трябва да продължи поне два пъти по-дълго от положителната. След като завършите всички планирани повторения с една ръка, обърнете се към блока с другата страна и повторете отново.

препоръки

През цялото време на упражнението гърбът трябва да е в положението, което първоначално е било заето, не се допускат движения в долната част на гърба. Китката е строго фиксирана до края на упражнението, а лакътът е здраво притиснат към тялото. Ако „пуснете“ лакътя си, мускулите на гърба веднага ще се присъединят към тренировъчния процес, а с движения в ставата на китката - мускулите на предмишницата. Тези грешки са принудени да възникнат при работа с прекомерно голямо тегло, така че не натоварвайте симулатора, използвайте тежест, която ще ви позволи технически да изпълнявате упражнението 10-12 пъти.

приоритет

в края на тренировката, след тежки преси на пейката и упражнения за разгъване, в комбинация, например, с „гръб“ лицеви опори от пейката и френската преса за пейка, или пейка с тесен хват и разтягане на ръката с дъмбел.