Винс Тейлър

антропометрия

  • Височина: 175 см
  • Конкурентно тегло: 104 кг
  • Тегло извън сезона: 114 кг
  • Обхват на бицепса: 53 cm
  • Обиколка на талията: 84 cm
  • Барабан: 52 см

биография

Винс Тейлър е роден през 1956 г. в Съединените американски щати. Прекара детските си години в родния си град, а след училище напусна там, за да получи допълнително образование. След като завършва колежа, заминава за Германия. Това пътуване беше повратна точка в живота му. Той намери работата на живота си тук, като се записа в германската армия, където работеше в гражданската професия.

бодибилдинг

Първите си мисли за културизма дойдоха след посещение на едно от състезанията в столицата, където се срещна с бившия шампион на САЩ Джон Браун. Той стана първият му треньор и под стриктното му ръководство се превърна в един от най-добрите културисти.
През 1983 г. той трябваше да участва в първите си състезания в живота си. Но той закъсня за тях, като се блъсна по пътя до мястото на автомобилна катастрофа и се задържа там. През 1988 г. печели националния турнир, а година по-късно печели най-престижния професионален турнир по културисти в турнира „ Нощи на шампиони “.

Победата в този турнир отвори пътя към сърцата на любителите на бодибилдинга, включително зрители на състезанията на друг престижен турнир, г-н Олимпия . На тези състезания той се състезава доста успешно с гигантите на културизма на своето време, което допълнително повиши рейтинга му в очите на любителите на културизма. 14 години след първата си значителна победа, Винс решава да напусне професионалния бодибилдинг. Скоро той намери подходяща съпруга по неговите стандарти на име Ранди, с която скоро подписа.

Към този момент тя вече е възпроизвела две красиви момчета - Исак и Винс, но те все още имат всичко пред себе си. През последните години той разработва собствен симулатор, който според неговите уверения скоро ще бъде в продажба. Той намери място за себе си на телевизионния екран, където от няколко години работи успешно като коментатор на различни турнири по културисти. 4 години след напускането си от професионалния бодибилдинг решава да опита отново в тази област, което успя да направи с добър резултат, предвид факта, че не участва в турнири толкова години. Въпреки факта, че по това време той вече беше на 50 години, той успя да се класира за г-н Олимпия и той просто нямаше достатъчно, за да влезе в челната десетка. Резултатът му беше почетно единадесето място.

След последната победа всички негови фенове имаха надежда, че това не е случайно завръщане и той ще спечели повече от една победа в бъдеще.