Упражнявайте вакуум

Вакуумът е отлично упражнение, появи се в културизма от йога. Той се фокусира върху напречния коремен мускул, който държи вътрешните органи.

Вакуумът е единственото упражнение, което помага да се направи талията по-малка . Ако талията винаги расте само по време на тренировката на пресата, тъй като по време на тренировката се наблюдава хипертрофия на мускулните влакна, тогава това упражнение наистина помага визуално да се намали талията. Можете също така да намерите информация, че премахва висцерални мазнини, но това не е така, мазнини, независимо дали са подкожни или висцерални, няма значение, всяко тяло натрупва мазнини, когато има липса на калории, и няма значение дали изпомпвате или не.

Вакуумното упражнение беше особено популярно през 60-70-те години, практикуваше го Арнолд Шварценегер, което му осигури луксозна талия, с големи мускулни обеми. Днешните спортисти, в преследване на огромна мускулна маса, не практикуват подобни упражнения, резултатът са големи кореми дори по време на състезания. Освен това стомахът „стърчи“ не защото спортистът има много подкожна мастна тъкан, а защото напречният мускул просто не държи такъв обемен стомах.

съдържание

  • 1 Упражняване вакуум - схема
  • 2 Вакуум за упражнения - Бележки
  • 3 Анатомия
  • 4 Упражнение вакуум - видео

Вакуумна схема за упражнения

1) Легнете на пода, огънете коленете си, опирайте петите си на пода и спуснете ръцете си по тялото, притисната с глава към пода.
2) Издърпайте корема, докато издишате, напрягайки напречния мускул, след което го отпуснете и издишайте, като правите 10 кратки повторения по този начин, за да усетите мускула.
3) Издишайте въздуха, като отпускате, но не удряте корема в себе си нарочно, задръжте в това положение за 25-30 секунди.
4) Поемете кратък и плитък дъх и след това издърпайте в стомаха, след 15 секунди повторете процедурата и след още 15 повторете отново, за да задълбочите напълно натоварването.
5) Бавно отпуснете напречния мускул и изтласкайте стомаха навън колкото е възможно повече, след това повторете упражнението още 7-8 пъти.

Упражнение вакуум - бележки

1) Упражнението не трябва да се изпълнява в легнало положение, има и опции за седене и подпиране, но лежането на атлета получава възможност да се съсредоточи само върху напречния мускул.
2) Никога не се довеждайте до състояние на липса на въздух, тъй като това ще ви принуди да се концентрирате върху работата на дихателната система, вместо да се концентрирате върху работата на мускула.
3) напречният мускул рядко получава сигнали от мозъка за извършване на някакво действие, така че нервно-мускулната връзка е слабо развита, така че се опитайте да се концентрирате върху работата на целевата мускулна група.
4) Не откъсвайте главата си от пода, докато изпълнявате вакуумното упражнение, докато лежите и не говорете, докато правите упражнението.

анатомия

Поперечният мускул е разположен зад коремните мускули, така че не се вижда визуално, но изпълнява много важна функция. В допълнение към факта, че силен напречен мускул ще ви помогне да подобрите естетическия компонент, той също така ще ви позволи да премахнете натоварването от гръбначния стълб по време на основни упражнения, особено клекове с мряна, защото при това упражнение той действа като стабилизатор в коремните мускули. Така вакуумното упражнение ви позволява да развиете до две функционални качества: дихателната система и издръжливостта на силата.

Не е необходимо да се изпълнява вакуум по време на сушене, точно обратното, най-добре е да го изпълнявате по време на набор от мускулна маса. Долната линия е, че спортистът трябва да яде много, когато работи върху хипертрофия на мускулните влакна, в резултат на което стомахът расте, особено ако спортистът се храни неправилно, яде се на големи порции и нередовно, но упражнението ви позволява да неутрализирате негативните ефекти от увеличена диета.

Упражнение вакуум - видео