Непобедим Насер Ел Сонбати

антропометрия

  • Височина: 180 см
  • Конкурентно тегло: 123 кг
  • Барабан: 54 см

Насер Ел Сонбати е роден през 1965 г. на 13 октомври. Тъй като майка му беше хърватина, а баща - египтянин, може да се предположи, че във вените на Сонбати тече две кръв. Малко по-късно международното семейство се премества в красивия германски град Щутгарт. В този сравнително тих град премина младостта на растящия спортист по културизъм. Влизайки в гимназията, Насер отлично се справяше по всички предмети, като знаеше, че това е реален шанс да постигна нещо в този труден живот. След като завършва с отличие гимназията, Sonbati продължава обучението си в университета в Аугсбург в продължение на седем години.

бодибилдинг

Гребането, футболът, борбата, плуването са любимите забавления на Насър от детството. Още от детството снимки на културисти и самия спорт не привличаха Насър, но все пак той отиде веднъж на фитнес. Той обичаше да се занимава с културизъм, тъй като мускулите му започнаха да нарастват още след първата тренировка. След като се опитва да спечели местното състезание, Sonbati се проваля и решава да замине за Югославия, където за първи път се провежда призьори.

Възгледите и животът на спортист много се промениха. Сега целта му беше професионална карта, която даде възможност да участва в професионални състезания. Следващата красива победа на спортиста беше осмото място, взето във Финландия през 1990 година. След това Sonbati се представя в Ню Йорк, където с марка 110 кг изглежда доста тънък и затова съдиите не го забелязват. Така самият спортист предложи и за следващия турнир той представи 133 кг за победа. " Сега бях гладка ", казва спортистът. Следователно той отново не успя да пробие в топ 15 лидери. Голям пробив в живота на спортиста беше състезанието „Нощ на шампионите “, в което Sonbati претърпя само поражения до 1994 г. Но този път не е така! Имайки 112 кг тегло и просто уникален профил на тялото, спортист от аутсайдери. Отива на второ място. Не можеше да заобиколи само Майк Франсоа, който стана близък приятел на Насер. Всичко това доведе до славата на Сонбати. Писаха за него в списания, но основната награда за спортиста беше възможността да участва в състезанието „Мистър Олимпия“.

Завоювайки седмо място, Sonbati беше малко разочарован. Всичко това се случи поради загубата на 13 кг тегло преди състезанието. Той консумирал само 50 грама въглехидрати на ден. Това доведе до загуба на тегло. Но, спортистът не се отчая и напролет ще представи на света нов шампион!

смърт

Не толкова отдавна на 21 март 2013 г. се чу разочароваща новина. Насер Ел Сонбати е мъртъв. Причината за смъртта са били здравословни проблеми, причинени от бъбречна недостатъчност. Жалко е, че животът на толкова прекрасен човек и спортист приключи толкова рано, едва на 47 години.