Тренировка - спорт, достъпен за всички!

Посоката на тренировка , името на която идва от английската дума workout , възниква в края на ХХ век. Америка стана негова "родина", или по-точно дворовете на САЩ. Задължителен елемент на тренировката са тренировките за експлозивна сила и издръжливост. Има някои разлики между американския и руския стил. Руският стил е по-мощен, а основният акцент в него е върху мощните статични упражнения.

Произхождайки от дворовете, този „спорт“ е останал улица. За тренировка трябва незабавно да забравите за удобните удобства на фитнес залата. Уличните тренировки се провеждат не под строгото ръководство на треньор, а заобиколени от приятели или другари, които споделят общо желание - да спортуват на открито и на чист въздух.

За да оцените по-добре този спорт, предлагаме ви да разгледате фрагменти от Световната купа:

В тренировката има четири основни упражнения:

 1. трениране на неравномерни щанги;
 2. издърпвания на турниката;
 3. прозорци от податливи позиция;
 4. клекове.

съдържание

 • 1 Основни упътвания
  • 1.1 Улична тренировка
  • 1.2 Гето тренировка
  • 1.3 Спортна тренировка
 • 2 Какви са предимствата на тренировката "> 3 Тайната на популярността
 • 4 основни елемента
 • 5 класирания в тренировка
 • 6 Обучение за начинаещи
 • 7 Люлеене на хоризонталната лента
 • 8 програма за обучение
 • 9 Общи препоръки

Основните направления

Улична тренировка

Основният акцент е върху тренировките със самостоятелна тежест. Упражненията се изпълняват на открити площи в двора, парка и т.н. Характеристика на уличната тренировка е липсата на конкуренция. Няма нито по-добри, нито по-лоши. Всички, които са любители на тази посока, си помагат взаимно, учат се заедно.

Гето тренировка

Посоката, възникнала в гетото, надхвърля границите на спорта и парковете. Това се дължи на факта, че районите на афро-американците са пълни с улуци и елементи като пожарна бягство, пейки, огради, дървета. Всички те са „спортна екипировка“ за тренировки в тренировките в гетото.

Спортна тренировка

Като самостоятелна посока, тя се развива на фона на нарастващата популярност на тренировките. Програмата придоби не само много участници, но и се препълни с много сила и трудни за изпълнение елементи. Спортната тренировка се различава от другите направления по това, че е домакин на състезания със собствена съдийска система, стандарти, зададени по категории.

Световните първенства за тренировки се провеждат редовно. Тренировката трябва не само да изпълнява добре елементите, но и да представя програмата ви възможно най-артистично и необичайно. Сложността на изпълняваните упражнения е от решаващо значение. Музикалното изпълнение придава специална атмосфера на „изпълнението“. Най-често това са композиции Tayler, 2Pac, Troopkillaz. Песента „Аз работя!“ Стана своеобразен „химн“ за тренировката. Това спортно движение обедини ентусиасти по целия свят.

Какви са предимствата на тренировката ">

Тайната на популярността

Две неща допринесоха за популяризирането на спорта: екипът на Барманс от САЩ и демократичната тренировка. Всичко започна с работилница на Барманс през 2000г. Те привлякоха огромен брой ентусиасти, които искат да се присъединят към движението. Стотици хиляди хора решиха да влязат в двора и да се занимават със спорт, който е достъпен за всички.

За тренировка не е необходимо да плащате за посещение на фитнес или да наемете личен треньор. Можете да тренирате в двора по всяко време и безплатно. Не е необходимо да разполагате със специално оборудване, купувайте спортно оборудване. Основното е да имате дрехи, обувки и ръкавици, които са удобни за тренировка.

Основни елементи

Тренировките за тренировки са комбинация от динамични и статични движения. Основните елементи са основни. За да изпълните сложни елементи на хоризонталната лента, които правят реални плюсове, е необходимо да ги овладеете. Всеки начинаещ, който реши да се включи в тренировка, ще трябва да започне с разработването на:

 1. изходът на ангела;
 2. изход на принца;
 3. лястовици;
 4. Спиърс
 5. походка на бога;
 6. хоризонтът;
 7. изход на офицер;
 8. мощност на две и една ръка;
 9. знаме.

Разработването на елементи за тренировка на улицата става паралелно с обучението на основни упражнения:

 1. набирания;
 2. предна виза;
 3. лицеви опори от пода и върху неравните пръти.

Извършването на основни движения ви позволява да укрепите и увеличите еластичността на сухожилията с връзки, да увеличите издръжливостта и експлозивната сила на различни мускулни групи.

Категории тренировки

Има седем цифри. Те следват във възходящ ред. Шестият отговаря на кандидата за капитан, а най-високият (седми) - на капитана. Можете да получите ранг въз основа на резултатите от изпълнението на основните и основни елементи по време на състезанието. Колкото по-висок е рангът, толкова по-сложна е демонстрирането на програмата. Броят на повторенията в основните движения се увеличава, а основните елементи се усложняват.

Обучение за начинаещи

Несъвършенството в работата на вестибуларния апарат създава определени проблеми както за хората, които не са спортували сериозно, така и за физически подготвените спортисти. На начинаеща тренировка, независимо от степента на подготовка, винаги съществува опасност да загуби ориентация, да извърши преврат, да се контузи в резултат на падане.

Това може да се избегне, като се включат упражнения в тренировката за „развитието“ на вестибуларния апарат. Всяко начинаещо обучение на хоризонтална лента трябва да включва:

 1. гъбички - висящи с главата надолу;
 2. люлеещ;
 3. възходът на преврата.

Люлеене на хоризонталната лента

Независимо упражнение, характерна черта за което е голям обхват на движение. Препоръчителното време за люлеене за начинаещи е една минута. Времето за изпълнение трябва да се увеличава постепенно. Натоварването по време на люлеене е плаващо. Преминава от гръдните мускули в най-широкия и в обратен ред.

Скалата, извършена в обесването, насочена към развитието на координацията, се фокусира върху ясен поглед при сравнението на пространството по време на движение:

 1. гърба се огъва леко назад;
 2. отпуснете гърба си;
 3. коленете се придърпват към гърдите;
 4. краката хвърлят напред.

Изпълнението на движението се превръща в импулс, което позволява замахването на люлката. Положението на краката зависи от местоположението на тялото. Те се изправят, когато тялото се движи назад. Краката са леко огънати и хвърлени рязко напред в момента на преминаване под напречната греда, или по-скоро в най-ниската точка.

Обучителна програма

Тя няма рамка и ограничения. Тренировка може да се направи в произволен ред. Основното е, че всички упражнения са правилно подбрани. Обучението, предназначено за четири дни, е подходящо за начинаещи и дава представа как да изберете елементи в бъдеще.

Обучение за първи ден

 • средни сцепления;
 • лицеви опори (ръцете са на ширина на раменете един от друг);
 • повдигане на крака в закачалката;
 • лицеви опори с наклон напред по неравните пръти;

Втори ден обучение

 • издърпвания с широк хват;
 • лицеви опори (ръцете по-широки от раменете);
 • повдигане на крака в закачалката;
 • лицеви опори на неравните пръти.

Трети ден обучение

 • плътни хватки;
 • лицеви опори (ръцете вече са на ширина на раменете);
 • повдигане на крака в закачалката;
 • лицеви опори на щанги с наклон напред.

Четвърти ден обучение

 • издърпване обратен захват;
 • лицеви опори (раменете на ширина на раменете);
 • повдигане на крака в закачалката;
 • лицеви опори на неравните пръти.

Общи препоръки

Всяка тренировка започва със задължително загряване. Всекидневен набор от упражнения се прави без почивки. Пълният комплекс се повтаря от три до четири пъти, като си давате почивка между комплектите за няколко минути. За да избегнете преумора, два до три дни в седмицата си почивайте от тренировките.

Всеки може да започне тренировка. В двора има място за всички, независимо от степента им на подготовка или възраст.