Бързо ръководство за загуба на мазнини в корема

Красива фигура е страхотна, мазнините по корема ми не са много добри и това може да доведе до здравословни проблеми. След като прочетете тази статия, ще научите как да се отървете от излишните мазнини по корема.

предупреждение: Всички мисли, изразени в тази статия относно здравето, храненето и физическите упражнения, трябва да се разглеждат като една от гледните точки, а не еднозначни препоръки относно храненето и поддържането на здравето. Всяка здравна информация трябва да идва от устата на сертифициран медицински специалист. Никога не започвайте следващата диета или тренировъчни комплекси без консултация с квалифициран лекар.

съдържание

 • 1 Разлика между къдраво коремче и коремче
 • 2 Защо е важно за здравето да няма излишни мазнини по корем?> 3 Причини за излишните мазнини по корем - не е толкова просто, колкото си мислиш
  • 3.1 Стрес
  • 3.2 Неправилен сън
  • 3.3 Тъга
  • 3.4 Слънчева светлина
  • 3.5 Прекъсвания
  • 3.6 Мощност
 • 4 хранителни съвета за бързо отслабване
  • 4.1 Диета за сокове
  • 4.2 Диета и дълголетие
 • 5 Как да премахнете мазнините от корема с помощта на хранене
 • 6 Упражнения
 • 7 Какви упражнения помагат за премахване на мазнините по корема?
 • 8 Кардио
 • 9 кратки серии тренировки
 • 10 Изграждане на мускули
 • 11 Натиснете упражнения
 • 12 Как да не се откажа от тренировките
 • 13 Не трябва да започвате всички наведнъж
 • 14 Ако това не работи
 • 15 Правете си почивки и яжте много
 • 16 В заключение

Разликата между фигурен корем и корем

Някои жени живеят убедени, че извивката е страхотна, други са склонни да са тънки и двете възможности са еднакво добри. Когато говоря за освобождаване от мазнини в корема, нямам предвид пухкави. Те са красиви. Но излишните мазнини по стомаха са вредни за здравето и би било хубаво да се отървете от него.

Искам да кажа, че в съвременния свят хората много често се влияят от модните тенденции, които определят как трябва да изглежда една жена. Но няма единен идеал за красота. Всички сме родени различни. Трябва да се отървете от коремните мазнини или за здравето, или за да придадете на корема желаната форма - къдрава или плоска. Това не трябва да се превръща в адско изсушаване на тялото в опит да се отървете от всички мастни запаси. Освен това е много вредно.

Стремете се да бъдете здрави и щастливи - това е всичко!

Защо е важно за здравето да няма излишни мазнини по корем "> здравословен начин на живот, който ще ви позволи да се отървете от ненужните мазнини. Това не само ще ви спести от потенциални заболявания, но и ще се почувствате по-щастливи и по-бдителни.

Причини за излишната мазнина в корема - не е толкова просто, колкото си мислите

И така, имате излишни мазнини по корем. Така че, не се храните добре и не спортувате, нали?

Разбира се, може да има причини за това. Храненето и упражненията са два важни фактора при контрола на теглото. Има обаче и по-скрити причини. Нека разгледаме по-отблизо.

стрес

Една от тези причини може да бъде стресът. Когато изпитваме стрес, т.нар хормон на стреса. Този хормон от своя страна изпраща на тялото сигнал, че е време да се запасим с енергия, което ни прави вечно гладни и съответно води до затлъстяване. Организъм в такива условия се подготвя за глад или трудни времена.

Връзката на хормона кортизол (един от хормоните, произвеждани по време на периоди на стрес) и затлъстяването е научно доказана. В допълнение, този хормон е в състояние да прехвърля мазнините от други части на тялото, където се съхранява в нормални количества, към корема. Как да нормализирате нивото на кортизола "> да дишате дълбоко. Ако сте вкъщи, можете да опитате да изпълнявате специални комплекси от дихателни упражнения (за съжаление, това няма да работи в офиса).

Отличен начин да се освободя от стреса лично за мен беше да прочета книгата Как да излекувам болката в гърба. Хората трябва да знаят истината! ”От д-р Джон Сарно. Той говори за това как потиснатите емоции (за които може би дори не знаем) водят до болка и болести. Използвах неговата техника, когато се борех със синдрома на офиса, а тя ме постави на крака няколко седмици (а аз просто бях в ужасно състояние). Освен това бях излекуван емоционално. Наскоро отново се почувствах стресиран и отново се заех с тази книга. Тя ще може да ви каже колко голяма е силата на вашия ум и че можете да го използвате по всяко време, за да се излекувате.

Нередовен сън

Нуждаем се от мечта. Никой не спори с това. Имаме и циркадни ритми, обвързани с околната среда, които ни казват да спим, когато е тъмно и да се събудим, когато става светлина. Ето защо много хора имат проблеми, когато правите полет отвъд океана, и този ритъм се нарушава (това се нарича нарушение на дневния биоритъм).

Циркадният ритъм също влияе върху нивата на кортизола. Това ниво е най-високо сутрин и следобед, когато ядете най-много. Тогава той пада и достига минимална концентрация до полунощ.

Ако започнете да събаряте циркадните ритми, ще започнете да събаряте нивата на производство на кортизол. Както бе споменато малко по-горе, това води до стрес и натрупване на мастна тъкан в корема.

Също така, когато се уморяваме, искаме да ядем, защото имаме нужда от енергия. Ако работите до късно, тогава тялото ще изисква храна за попълване на енергийните запаси.

Разбира се, има хора, които рано или късно си лягат. Важно е да се отбележи последователността на ритмите на съня. Опитайте да си легнете не по-късно от полунощ. За хармонията с природата най-подходящото време е 10 часа вечерта, но очевидно все още има сови сред нас ...

скръб

Това е част от симптомите на стреса, но понякога не възприемаме това състояние като стрес, а просто се чувстваме нещастни. Може би сте се преместили в друг град и се чувствате самотни. Може би имате гаден шеф. Или може би сте загубили любим човек. Не е задължително да възприемате това като стрес. Просто сте тъжни и се чувствате нещастни, но всъщност това е същия емоционален стрес.

Емоционалният стрес често кара хората да консумират храни, които съдържат много захар и мазнини, което за кратко подобрява настроението им. В дългосрочен план обаче това само ще увеличи депресията, тъй като такава храна има отрицателен ефект върху организма, включително ефекта върху производството на химикали в мозъка, които са отговорни за появата на лошо настроение.

Освен това консумацията на храна, богата на захар, води до скок на кръвната захар и когато след това нивото й отново спадне, се чувствате уморени, безжизнени и, да, гладни. И започваш да ядеш още повече.

Имам две ръце за чаша чай с пай след дълъг, тежък ден. Сигурен съм, че емоционалното хранене има право на живот. Проблеми възникват, когато захарта и мазнините съпътстват диетата през цялото време. Храната не трябва постоянно да успокоява нервите. Ако е така, трябва да намерите причините и да започнете да се борите с тях.

И още. Не забравяйте, че намирането на корените на проблемите е чудесно, но освен това е добра идея в крайна сметка да се преодолее този проблем. Спомням си една книга, заглавието на която не помня в момента, за човек, който разбра, че хората, участващи в терапията, са нещастни, защото постоянно разбират какво ги прави нещастни и мислят за проблемите си. За да станете щастливи, трябва не само да разпознаете проблемите, но и да започнете да се борите с тях. Трябва да се концентрирате върху това кой искате да станете и какво искате да направите.

слънчева светлина

Ние сме родени да сме под слънцето. Не десет часа на въздух на пряка слънчева светлина (това няма да се подобри), но поне се разходете на сянка и вземете дозата си слънчева светлина. И следователно няма значение кое време на годината е къде се намирате, поне веднъж на ден за половин час (за предпочитане един час), за да излезете на разходка на открито. Например, разходка от кола или автобус до работа / учене и петнадесет минути пеша по време на обяд може да върши истински чудеса.

Без слънчева светлина се чувстваме летаргични и това се отразява на излишната мазнина по стомаха. И ако се чувстваме летаргични, често посягаме към висококалорична закуска с кафе, за да се почувстваме малко по-енергични и само изостряме ситуацията.

почивки

По-късно ще говорим за упражнения, които могат да бъдат вградени в ежедневния ви график, и нека просто говорим за почивки в работата.

Ако работите по 8 часа на ден и особено ако правите стояща или седнала работа, имате нужда от почивки. Ако не си правите почивки, скоро ще се почувствате летаргични, сякаш ви липсва сън или слънчева светлина. И отново ще бъдете привлечени към закуски. Може да се развие и стрес, който, както вече знаем, няма да помогне да се отървете от мазнините в корема.

храна

Накрая се обръщаме към един от двата най-важни фактора: храненето.

Ако прочетете поне едно списание за профили през последните 5 години, трябваше да знаете, че има толкова много мнения за диети и храни, които могат да помогнат да се отървете от мазнините, колкото има хора на планетата. В рамките на шест месеца една диета се счита за най-добрата, шест месеца по-късно тя се заменя с нова и всички, които въведат нова диета, са сигурни, че тя е най-добрата.

Всички те имат общи черти (и те не са без здрав разум):

 • Избягвайте да ядете твърде много високо преработени храни, тъй като те съдържат много вредни компоненти, включително сол, захар и нездравословни мазнини;
 • Избягвайте продукти, приготвени от рафинирани зърна, включително бял хляб, ориз и тестени изделия - по-добре е да ги замените с пълнозърнести храни;
 • същото важи за храните с високо съдържание на нишесте, включително картофи, тъй като нишестето бързо се разгражда до захар, което е вредно за организма;
 • поддържайте здравословен баланс на протеини, мазнини и сложни въглехидрати във вашата диета;
 • пийте повече вода и билкови чайове между храненията;
 • Избягвайте храни с високо съдържание на захар (особено рафинирани), включително бяла захар, царевичен сироп и глюкоза, но не злоупотребявайте с мед, кленов сироп и плодове (въпреки че трябва да ги използвате в диетата си, просто не я злоупотребявайте);
 • яжте сурови и варени зеленчуци за всеки вкус и цвят;
 • избягвайте хидрогенираните мазнини и не яжте много животински мазнини, освен ако това не е риба.
 • Избягвайте "диетични" подсладители като аспартам, по-добре е да използвате естествени такива като стевия или ксилитол (макар че не прекалявайте, в противен случай може да се появи слабително действие)

Когато модата за диета стана популярна, започна да изглежда на всички, че премахването на мазнини от тялото е много полезно, но всъщност тялото се нуждае от мазнини, за да ги изразходва и като цяло, за да може тялото да функционира нормално. Въпреки това, много от популярните храни с ниско съдържание на мазнини често съдържат нездравословни мазнини. И често захарта може да се намери и в тях, както в ароматните нискомаслени кисели млека.

Повечето хора, които решат да се хранят правилно, без силно преработени храни, без бял хляб, тестени изделия и рафинирана захар, забелязват, че наистина започват да отслабват.

Съвети за хранене за бързо отслабване

Последните проучвания показват, че има определена разлика между видовете калории - тялото реагира различно на калории от различни източници. Например, беше забелязано, че тези, които са на сурова диета (когато храната не се готви при температура над 40 градуса по Целзий, за да се запазят всички полезни ензими и хранителни вещества), не получават толкова калории, колкото тези, които са на редовна диета, Освен това любителите на суровите диети отслабват по-бързо.

Сред другите популярни диети могат да се разграничат диетите Аткинсън и Палео. И двете диети се фокусират върху консумацията на месо, яйца и зеленчуци без нишесте. Тези диети отричат ​​картофи, сладки картофи, царевица, зърнени храни като ориз, овесени ядки, хляб, зърнени храни и тестени изделия, направени от зърно. Тези диети все още са малко по-различни една от друга, но и двете имат много протеини. Мненията за плодовете са различни, но по принцип отношението към тях не е много положително, защото в тях има много захар. Това е особено подчертано в диетата на Аткинсън. Хората често забравят, че зеленчуците без нишесте и някои видове плодове могат и трябва да бъдат значителна част от тези диети.

Ако седите на една от тези диети за продължителен период от време, определено не забравяйте да приемате достатъчно хранителни вещества. Хората, които седят на сурови зеленчуци, често не консумират достатъчно протеини и витамин В, а тези, които предпочитат диетата на Аткинсън, често страдат от запек, тъй като имат малко зеленчуци и фибри в диетата си (докато науката ясно казва, че фибрите са много полезни за здраве).

Сок диета

Друг добър начин за отслабване е да отидете на диета със сок. Въпреки това, понякога за такава диета може да се наложи да се консултирате с лекар.

Тази диета стана популярна благодарение на хора като Джейсън Вейл, които предлагат курсове за терапия с сокове и книги, които разкриват същността на диетата и рецептите за нея.

Някои хора са убедени, че сокотерапията не допринася за подобряване на здравето и изобщо не трябва да се прибягва до това, но е трудно да се отрекат действителните положителни резултати на онези хора, които прилагат тази диета за дълъг период от време.

Ако се интересувате от тази диета, можете да започнете, като гледате документалния филм на Вайл за самата диета, както и филмите „Лоша мазнина“ и „Почти мъртъв“ на Джо Крос, човек, който промени живота си благодарение на соковата терапия.

Не забравяйте, че сокотерапията е временна мярка. И нека някой да може да го спазва с месеци, за вас това не е най-добрият пример, тъй като лесно можете да навредите на здравето си. Би било хубаво да направите кръвни изследвания и други медицински тестове по време на диетата, за да контролирате ситуацията. Точно това правеха всички онези, които пишеха книги / заснети филми за сокотерапията - по този начин можете ясно да докажете тяхната безопасност за здравето.

Диета и дълголетие

По принцип тази статия е за това как да се отървете от мазнините в корема, но наистина бих искал да кажа няколко общи думи за храненето като цяло и по-специално за диетите, тъй като за много жени, които искат да отслабнат, тези въпроси се превръщат в спънка.

Прочетох много различна информация за диетите и тяхното въздействие върху здравето и започнах открито да се обърквам във цялата тази информация. В една книга се казва, че не може да има нищо по-добро от вегетарианска диета за здраве и са представени резултатите от изследванията. В друго, белтъчната диета без зърнени култури се възхвалява и се цитират и резултатите от изследванията. И това ме обърка. В крайна сметка диетите са много различни. Единственото нещо, което ги обедини - те описват предимствата на цели, здравословни продукти, без преработена храна, без добавки.

Чудех се как храненето влияе на продължителността на живота и започнах да гугъл средната продължителност на живота в различни части на света, като си спомних, че това не е единственият фактор. Тогава се натъкнах на концепцията за „сините зони“. Това са места на нашата планета, където хората живеят средно по-дълго от обикновено. С други думи, да се живее на тези места 100 и повече години е съвсем нормално.

Изучавайки „сините зони“, забелязах, че много (но не всички) хора в тези зони имат диета, богата на бобови растения и зеленчуци, и има малко месо. Те ядат домашна храна, а не преработена. Често органични. Други фактори включват ниски нива на стрес, ежедневни упражнения или активни хобита (ходене, градинарство, социални събития и др.), Усещане за приоритет на общността и семейството.

Ако искате да научите повече за сините зони, можете да се обърнете към мъдростта на Уикипедия или да прочетете книгата на Дан Бътнър по тази тема. За сега разберете, че придържането към конкретна диета твърде дълго може да не е най-мъдрото решение.

Как да премахнете мазнините от корема с помощта на хранене

Представете си, че няма да промените коренно диетата си, но нямайте нищо против да преминете към здравословни, пълноценни храни. Какви съвети за загуба на излишни килограми можете да дадете в този случай "> Упражнения

Вторият най-добър начин за загуба на излишни мазнини е да се упражнявате . За да бъде стегнат стомахът, мускулите му трябва да бъдат тренирани. Кардиото и силовите тренировки ви помагат да отслабнете. Не забравяйте, че мускулите тежат повече мазнини, защото голямото телесно тегло не означава непременно наличието на излишни висцерални (вредни) мазнини. В същото време мускулите помагат на организма да транспортира по-добре кръвта, което му позволява да се насити с кислород, което е много полезно за здравето. Кардио тренировките помагат за намаляване на сърдечната честота в покой, което също е чудесно. И това е само върхът на айсберга, тъй като умерените редовни тренировки влияят положително на почти всички системи на тялото.

Друга причина да започнете да спортувате е, че стимулира мозъка да произвежда специални химически съединения, които ви карат да се чувствате много по-добре (хормон на щастието). Как уже отмечалось ранее, это не дает вам повода набивать свой живот едой, чтобы поднять себе настроение (при этом вполне нормально сходить на плотный ужин в фастфуд, если вы недавно расстались с любимым человеком. В сочетании с просмотром хорошей романтической комедии это позволит вам спастись от плохого настроения. Главное – не сопровождать это вредными привычками).

И още. Не стоит переусердствовать с упражнениями. Час в день – вполне достаточно. Забыть о проблемах через постоянные походы в тренажерный зал – совсем не правильно.

Какие именно упражнения помогают убрать жир на животе?

Подъемы корпуса, верно? Работа на пресс…однако, не все так просто. Избавиться от лишнего жира на животе лучше любого силового упражнения помогут кардиотренировки. Правда, для того, чтобы поддерживать животик в тонусе его тоже нужно будет тренировать, однако начнем с кардио.

Кардио

Когда вы ходите, едете на велосипеде, бежите трусцой, танцуете, плаваете, занимаетесь боевыми искусствами, практикуете хатха-йогу, пилатес и выполняете другие формы аэробных упражнений, вы сжигаете жир. Это наиболее эффективный способ избавиться от него во всем теле. Почти невозможно избавиться от жира на одном конкретном участке тела.

Что касается жира на животе, то тут самое важное – избавиться от висцерального жира. Вы его не видите, но он окружает ваши внутренние органы. Зачастую это результат плохого питания, стресса и малоподвижного образа жизни. Никакие подъемы корпуса не помогут вам от него избавиться, для этого вам понадобится кардио.

Короткие серии тренировок

Первое, что приходит на ум, когда вам говорят о том, что нужно заниматься больше – отсутствие времени. Упражнения не должны отнимать слишком много времени, при этом каждая проведенная за ними минута – это с пользой потраченное время. Вы потратите больше времени лежа на кровати с очередной болезнью, если не будете заниматься физическими упражнениями. Защита от депрессии, сердечнососудистых заболеваний, диабета и возможно даже рака – вот причины, которые должны заставлять вас тратить на физические упражнения по 30-60 минут в день.

Тим Феррис рассказывает о пользе 2 минутной тренировки перед каждым приемом пищи в своей книге «Совершенное тело за 4 часа». Он говорит о том, что если хорошенько разработать мышцы перед едой, то полезные вещества, полученные организмом с пищей, пойдут скорее на строительство мышц, нежели на накапливание жира.

Вот как можно встроить упражнения в свое расписание:

 • Устраивайте пятнадцатиминутные прогулки во время обеденных перерывов. Это не только разгонит кровь в организме, но и даст вам шанс получить свою порцию витамина D на солнце.
 • Если у вас сидячая работа, то раз в час следует встать и размяться, заварить чай на травах, походить по офису, сходить в туалет…да что угодно, главное – двигайтесь.
 • Перед каждой едой выполняйте упражнения из книги Тима Ферриса «Совершенное тело за 4 часа». Оправданий тут быть не может, эти упражнения можно делать в любом месте – даже на работе их можно делать в туалете. Можно выполнять и другие двухминутные комплексы – просто используйте те упражнения, где задействовано максимально возможное количество мышц. Упражнения можно выполнять и в любое другое время суток. Их можно выполнять даже во время приготовления пищи (я очень часто упражняю свои ноги, стоя за плитой, и вам советую делать то же самое), а можно танцевать и готовить, почему бы и нет" >Наращивание мышц

  Наращивание мышц может способствовать сжиганию жира на животе, поскольку для поддержания мышц в тонусе нужны калории. Поэтому чем больше у вас мышц, тем больше вы сжигаете калорий. Не нужно говорить, что это также не позволит пище, которую вы едите, превращаться в жир.

  Если вы посещаете тренажерный зал несколько раз в неделю и работаете на массу, это позволит вам нарастить мышцы. Есть упражнения для наращивания мышц, которые можно делать и без утяжелителей и тренажеров. Подъемы корпуса, отжимания, приседания и т.д. также способны помочь вам нарастить мышцы, если делать их несколько раз каждую тренировку.

  Существует множество программ, рассчитанных на набор мышечной массы. Но мы остановимся на 10 основных правил увеличения мышечной массы для девушек, они представлены на видео:

  Упражнения на пресс

  Упражнения на пресс не уберут жир конкретно на животе, они способствуют сжиганию жира во всем теле и заставляют мышцы живота работать, что приводит их в тонус. Но если вам нужен пресс «кубиками», то без упражнений конкретно на пресс не обойтись.

  Работа над прессом это не просто приседания и подъемы корпуса. Вы развиваете свой пресс при ходьбе, особенно при быстрой ходьбе, когда вы выпрямляете корпус и напрягаете живот (иными словами, при ходьбе держите осанку и не расслабляйте живот полностью).

  Упражнение планка и отжимания также сделают ваш пресс крепким, как и пилатес с танцами. Так что если подъемы корпуса вам кажутся скучными – займитесь танцами. Это более креативный процесс, заодно, может с кем-нибудь познакомитесь…

  Пресс – очень важная часть тела, ведь это его середина. Это стержень, наряду с мышцами спины. Танцорам постоянно говорят о том, как важно держать осанку, то есть спину и корпус прямо.

  Для того чтобы держать мышцы пресса в тонусе нужно чередовать различные упражнения. Кроме регулярных подъемов корпуса пробуйте выполнять упражнения со скручиванием (лежа на спине с руками за головой, тянитесь правым локтем к левой коленке). Также выполняйте упражнения, где нужно поднимать ноги и корпус по направлению друг к другу.

  Представляем вашему вниманию видео « эффективные упражнения для пресса «:

  Так же как и с другими мышцами тела, мышцы пресса не стоит тренировать каждый день. 2-4 раз в неделю будет вполне достаточно. В промежутках занимайтесь быстрой ходьбой (от этого мышцы пресса также тренируются, но не настолько эффективно) или плаванием.

  Как не забросить тренировки

  Каждый раз, когда вы начинаете заниматься чем то новым и полезным, вроде тренировок или приема здоровой пищи, есть шанс, что скоро вы это все забросите. Может быть, вы поедете в отпуск, а после возвращения потеряете мотивацию, а может на работе возникнут сложности, и будет просто не до этого. Могут быть такие дни или недели, когда здоровая пища или тренировки не окажутся в числе приоритетов. Это нормально. Главное – вернуться в ритм, как только появится такая возможность.

  Есть несколько хитростей, которые помогут вам не бросать полезные привычки.

  Не следует начинать все и сразу

  Если вы решили за ночь стать заядлой вегетарианкой, которая тратит не менее часа времени на ежедневные тренировки, и при этом вы питаетесь в фаст-фудах и никогда не посещали тренажерный зал, то очень вероятно, что ничего у вас не выйдет. Некоторым несложно настроиться на такие резкие изменения, но для большинства из нас начать питаться по-новому и заниматься спортом – это очень сложно. Еда во многом похожа на наркотик: когда вы впервые отказываетесь от вредных жиров и рафинированного сахара, у вас возникает синдром ломки. Если вы за ночь поменяли рацион с очень вредного до очень полезного, у вас после этого может 2 недели болеть голова. Некоторые люди отмечали, что начинали внезапно заболевать простудой или гриппом. К тому же переход на диету с большим количеством клетчатки может привести к диарее.

  Самая большая проблема здесь не в том, что у вас появятся различного рода неприятные симптомы, а в том, что многие люди четко не осознают на какую именно диету они садятся. Вам внезапно приходится 3 раза в день готовить блюда, которые вы никогда ранее не готовили. Это отнимает много сил и времени, если, конечно, вы не можете позволить себе питаться в хорошем ресторане.

  Моя главная рекомендация при смене модели питания – начинать менять/исключать определенные блюда из рациона систематично. К примеру, в первую неделю избавьте свой рацион от рафинированного сахара и переключитесь с зерновых на пищу из муки грубого помола (плюс коричневый рис, хлеб с отрубями и паста из муки грубого помола и т.д.). Это значит, что если вы привыкли каждый день съедать по пирожку (рафинированный сахар и мука), вам придется найти более здоровую замену своей закуске. Таким же образом можно найти замену подсластителю для вашего кофе, затем заменить зерновые для ужина и хлеб, из которого вы привыкли делать сэндвичи. Вот несколько примеров отличных изменений!

  Можно также попробовать менять одно блюдо и один напиток за раз. В течение первой недели поменяйте то, что вы обычно едите на завтрак, в течение второй – на обед, третьей – на ужин. Потом поменяйте привычки, касающиеся закусок и напитков.

  Что касается упражнений, то переходить на постоянные часовые тренировки и прогулки в обед в условиях, когда вы этого ни разу не делали, может быть сложным. Как вариант, можно в течение первой недели начать прогуливаться в обед, а затем постепенно внедрять двухдневные тренировки в свой ритм. На третью неделю можно начать разминаться по утрам, ходить на прогулки в обед и заниматься в тренажерном зале уже 3 раза.

  Если это не срабатывает

  Вы можете также осознать, что у вас просто нет времени на походы в тренажерный зал. Оказалось, что вы были слишком оптимистичны при оценке своего личного свободного времени, а у вас его попросту нет. В таком случае нужно искать иные пути. Может быть, стоит делать более короткие упражнения по системе P90X или 25T от Шона Ти, каждые из которых, как вы, возможно, догадались из названия, длятся по 25 минут. В таком случае не обязательно вообще ехать в тренажерный зал и тратить целый час.

  А может оказаться так, что, напротив, вы просто не сможете заниматься самостоятельно, и для получения мотивации вам обязательно потребуется ехать в тренажерный зал, чтобы там заняться танцами, йогой, пилатесом и т.д. Может быть, вам по душе вечерние занятия сальсой в местном клубе или прогулки с подругами – все это тоже хорошо. Просто знайте, что нужно двигаться как можно больше. Добавить ко всему чуточку силовых тренировок было бы совсем здорово, поэтому возможно вы найдете в себе силы потратить 10 минут в день на разработку основных групп мышц или найдете время на 1 занятие с гантелями в тренажерном зале.

  Просто экспериментируйте и ищите то, что подходит вам. Важно быть в движении и искать новые пути, вместо того, чтобы опускать руки, как только на пути окажется первое препятствие.

  Делайте перерывы и наедайтесь вдоволь

  Не нужно заниматься каждый день. Иногда следует делать паузы, иначе вы очень быстро устанете. Если вы 5 дней активно занимались и чувствуете, что пришло время оставшиеся 2 дня посвятить отдыху с друзьями, то так и поступите.

  Точно так же раз в неделю можно позволить себе питаться как вам угодно и, к примеру, съесть кусок жирного пирога на дне рождении подруги. Просто тут очень важно понимать разницу между «два раза в неделю» и «десять раз в неделю».

  Если вы чувствуете, что у вас есть проблемы с организацией и на этой неделе вы позанимались всего 2 раза, а плотно поели 4 раза, то можно начать вести дневник тренировок. Просто записывайте туда все, чем вы занимались и можно будет без проблем отслеживать свой график.

  В заключение

  Как вы уже поняли, убрать лишний жир с живота не так сложно, если не начинать кардинальных перемен сразу и пользоваться теми советами, которые подходят лично вам. В результате вы станете здоровее и счастливее и будете чувствовать себя потрясающе!