Рибено масло за отслабване

Наднорменото тегло, липсата на талия, нездравословните болки в сърцето и ставите - това често е резултат от недохранване, когато диетата няма източник на есенциални киселини Омега-3, които са богати на рибено масло. Ако включите този полезен продукт в ежедневното си меню, можете да се отървете от тези проблеми, да получите себе си в добра форма, тоест да отслабнете .

съдържание

 • 1 Ползите от рибеното масло за сърдечния мускул
 • 2 Как рибеното масло влияе върху ставите?> 3 Какъв е ефектът на рибеното масло върху отслабването?
 • 4 Помага ли рибеното масло да отслабнете при липса на физическа активност?
 • 5 Рибено масло и упражнения
 • 6 Как да накарате рибеното масло да работи
 • 7 Какво трябва да се направи, за да започнете да отслабвате?
 • 8 Обобщение

Ползите от рибеното масло за сърдечния мускул

Продуктът е от най-голяма полза за здравето на сърцето. Цяло проучване, проведено в края на миналия век, беше посветено на това свойство.

Изследователите на GISSI-Prevenzone проведоха експеримент, в който участваха около 11 323 лица, претърпели инфаркт. След три години и половина при хора, които приемат по един грам рибено масло дневно, шансовете за рецидив и смърт от сърдечен удар намаляват с 50%.

Подобни резултати са наистина поразителни. Така се оказва, че човек, чийто риск да умре от сърдечен удар е сто процента, ще помогне на рибеното масло да оцелее.

Подобно проучване е проведено в Япония. Той показа, че включването на този полезен продукт във връзка със статин може да увеличи шансовете да останат живи с още 16% при тези, които са претърпели сърдечен удар.

Подобни резултати са наистина невероятни. Те потвърждават ползите от Омега-3 за сърдечния мускул и, съответно, за целия организъм. Трудно е да се повярва, че включването само на един продукт може да спаси живот, но изследванията потвърждават този факт.

Как рибеното масло засяга ставите ">

Физическите упражнения са полезни за общото здравословно състояние, но тежките клякания, пресата на пейката и пресата, докато лежите на пейка, нанасят доста сериозни щети на ставите, които остаряват много по-бързо. С подобен проблем се сблъскват всички, които спортуват на професионално ниво, ежедневно вдигайки много тежести.

Не е необходимо да се правят такива жертви. Имането на добра физическа форма и здрави стави е възможно, ако приемате омега киселини. Повечето хора, страдащи от болки в ставите, след ежедневна употреба на рибено масло веднага усещат облекчение на състоянието си. Тук основното е да се вземе предвид дозировката. За да предотвратите смърт от инфаркт, трябва да вземете 1-1, 5 g.

При болки в ставите тази доза не е достатъчна. Някои хора може да се наложи да приемат двойна или тройна норма на лекарства и комплекси, съдържащи многофункционални мастни киселини, тъй като всичко зависи от състоянието.

Какъв е ефектът на рибеното масло върху отслабването ">

Това е първият въпрос, който интересува мнозина, които искат да върнат теглото си в норма. Три мазнини са отговорни за процеса на изгаряне на мазнини в организма - CLA, EPA / DHA. Последните две са Омега-3. Те, бидейки мазнини, което звучи доста парадоксално, помагат да отслабнете.

За да станете добре, трябва да изоставите съществуващия преди това стереотип. И така, през 80-те и 90-те години на миналия век културистите ядяха храни, които на практика бяха лишени от мазнини. Проучванията за ефекта на рибеното масло върху отслабването започнаха сравнително наскоро.

Резултатите, получени в хода на клинични изпитвания, доказват реалната ефективност на лекарството. Потенциалните свойства, които влияят върху изгарянето на мазнини, са идентифицирани при по-сериозни клетъчни и молекулярни биологични изследвания.

Рибеното масло помага ли за отслабване при липса на физическа активност ">

За да се отговори на този въпрос, е необходимо да се разгледат резултатите от текущите изследвания. Международното списание Obesity проведе експеримент, в който 324 мъже са с наднормено тегло и дори затлъстяване. Субектите седяха на диета, която включваше намален общ прием на калории. Мастна или постна риба, или рибено масло в капсули, беше допълнение към постната диета.

Диетата за отслабване не беше обмислена докрай. Половината от менюто бяха въглехидрати, а протеините представляват не повече от двадесет процента от общата диета. Субектите не се занимавали със спорт, тоест по време на експеримента не е осигурена допълнителна активност. Първоначално проучването, както можете да разберете, не преследва някаква „велика“ цел.

Средната загуба на тегло беше около 6 килограма. Мъжете, които са яли риба или са приемали курс на омега киселини, са загубили един килограм повече. Подобен резултат имаше дори сред онези, които използват филе от треска. Изследователите не можаха да обяснят този факт, но той, както се досещате, се дължи на наличието на омега киселини.

Първото научно проучване, което доказва ефективността на рибеното масло за отслабване, е проведено през 1997г. Участниците му бяха на диета, която включваше консумация на 50% въглехидрати, както и замяна на 6 грама обикновени мазнини с риба за последните 3 седмици от 12, по време на които експериментът продължи. Това беше направено с цел да се сравнят общите резултати от намаляване на калориите и ефекта на продукта върху процесите на изгаряне на мазнини. Продуктът беше въведен в диетата не на всички, но на някои участници.

При хора, които са консумирали риба вместо мазнини в продължение на 3 седмици, загубата на тегло за този период е 1 килограм, а останалата група пациенти за същото време са загубили около 300 грама, тоест 3 пъти по-малко. На мнозина, разбира се, подобни резултати може да не изглеждат доста впечатляващи, но трябва да се вземе предвид фактът, че участниците в експеримента не са спортували, а са замествали само обикновени мазнини с рибено масло, а диетата им се състои почти изцяло от богати на въглехидрати храни.

Тези изследвания потвърждават, че рибеното масло ви позволява да отслабнете, дори когато човек не се занимава с никаква физическа активност, консумира голямо количество въглехидрати.

Рибено масло и упражнения

Най-интересното и обширно изследване беше публикувано в един от изданията на American Journal of Clinical Nutrition. Той, за разлика от описаните по-горе, се състои в използването на рибено масло под формата на течна добавка. Има висока концентрация на DHA.

Тестовата група беше група мъже. Някои консумират слънчогледово масло, а други консумират течно рибено масло. Някои от участниците изпълняваха физически упражнения, а някои не се занимаваха със спорт. Тренировката включваше активност с честота на сърдечния мускул от 75% от максимум за 45 минути. Упражненията се изпълняваха три пъти седмично.

Най-добрите резултати при отслабване са демонстрирали хората, които се занимават с физическа активност, консумирали рибено масло, в сравнение с други групи лица. Авторите на изследването отбелязват факта, че редовното аеробно упражнение и богатите на DHA мазнини могат да намалят телесните мазнини.

В публикуваните данни не беше отбелязан един важен момент, тъй като той не спада към процеса на отслабване по отношение на сърдечната честота. Мъжете, които са консумирали рибено масло, са имали значително намаляване на сърдечната честота в сравнение с мъжете, които не са приемали омега-3 киселини.

Упражненията, извършвани от субектите, се свеждат до факта, че е необходимо да се постигне 75% от сърдечния ритъм, което изисква много повече усилия за тези, които пият рибено масло. Това е една от точките, които доведоха до факта, че тази група субекти загуби повече тегло от останалите.

Механизмът на ефекта на рибеното масло върху сърдечните контракции все още не е напълно проучен. Наличните понастоящем проучвания показват само, че използването на EPA и DHA, които са затворени в омега-3 киселина, може да промени електрохимията на сърдечния мускул. Това е основната причина, че продуктът намалява вероятността от смърт при сърдечен удар. Това, както може да се предположи, е основната причина, че честотата на контракциите на сърдечния мускул намалява.

Изследването, описано по-горе, доказва ефективността на рибеното масло в процеса на отслабване. Продуктът може да бъде въведен в диетата като добавка, тоест без да спортува, като пасивен помощник при загуба на излишни телесни мазнини. Възможно е да постигнете още по-големи резултати, ако се занимавате с определена физическа активност. Основното е да се вземе предвид фактът, че някои механизми всъщност засилват липолизата, докато други нямат такъв ефект.

Как да накарате рибеното масло да работи

Отслабването се отбелязва в проучвания, при които хората се занимават с физическа активност, както и в експерименти, при които спортът е напълно изключен. За да подобрите ефекта, получен от приема на рибено масло, има няколко доказани метода:

 • повишена концентрация на DHA предотвратява образуването и насърчава разрушаването на адипоцитите, преди те да станат безсмъртни мастни клетки;
 • хиломикроните и мазнините са особено добре изчистени, когато се консумира рибено масло след хранене, което ви позволява да изберете най-доброто време за приемане на добавката, за да засилите максималния ефект;
 • намаляването на честотата на контракциите на сърдечния мускул ви позволява да увеличите нивото на желаното натоварване, за да постигнете най-високата интензивност по време на физическа тренировка;
 • Омега-3 окислява мазнините в телесните мазнини и помага за регулирането на митохондриалните механизми.

Свръхчувствителността към инсулин не е включена в списъка на механизмите, които допринасят за подобряване на резултата от приема на рибено масло. Изучаването на широк спектър от изследвания по този въпрос дава възможност да се разбере, че този аспект има доста малък ефект, особено върху здрави хора. Чувствителността към инсулин е по-изразена при тези, които страдат от диабет тип 2.

Какво трябва да направите, за да започнете да отслабвате ">

Има поне две причини за прием на омега киселинния комплекс. Първо, допълването с Омега-3 помага да се избегне смъртта след претърпян инфаркт. Второ, това наистина помага да отслабнете дори и на тези, които не участват в никаква физическа активност.

За да намерите желаната хармония, трябва да следвате няколко доста прости правила:

 1. Дозировката се определя пряко от резултатите, които човекът иска да получи. Ако трябва да отслабнете не повече от 15 кг, добавката трябва да се приема два пъти на ден за 1-2 г. Когато се отървете от повече килограми, трябва да пиете 5-6 g.
 2. Яжте рибено масло след хранене. По този начин се избягва секрецията на жлъчка и лошо храносмилане. Оптималната продължителност на курса е 25 дни. Тогава не забравяйте да направите почивка до 5 месеца.

Инструкциите за употреба на лекарството за отслабване включват:

 • Изборът на естествена и ефективна добавка, тъй като по-евтините марки доста често причиняват гадене, изискват повишена доза. Най-полезен е продуктът, който съдържа максималната концентрация на DHA, и той трябва да бъде закупен.
 • За да получите осезаеми резултати, количеството на приетите здравословни мазнини (EPA и DHA) трябва да бъде между 2 и 3 грама на ден. Това е минималната дозировка. И ако е налице затлъстяване, тогава може да се увеличи до 5 грама. Всички поотделно.
 • Ако използвате минимален дневен прием, тогава може да се пие наведнъж. По-големите дози трябва да бъдат разделени на 2 дози, например сутрин и вечер.
 • Приемът на добавки е най-добре комбиниран с храна. Когато употребата на рибено масло се появи сутрин, е идеално продуктът да се пие със закуска. Това ще намали вероятността окисляването на киселини да попадне в тялото като енергия.

Не е тайна, че рибеното масло не принадлежи към деликатесите с отличен вкус. Някои хора могат да се почувстват зле след приема на тази добавка. Ако това се случи, продуктът трябва да се постави във фризера. Замразената мазнина е много по-хубава и тя престава да предизвиква отвращение.

резюмиране

Не се отказвайте от рибеното масло. Този продукт е невероятно полезен за сърцето, и за ставите, и за фигурата. И ако изглежда, че да имаш великолепно облекчение без отрицателни последици за здравето е невъзможно, това е погрешно мнение. Приемайки добавката или като профилактика, или с цел отслабване, човек става не само по-тънък, но и по-здрав.