Мъжки физик (плажен културизъм)

Мъжка физика или плажен културизъм е номинация за културисти, въведена от Международната федерация по културизъм през 2012 г. Тази посока на културизма беше обособена в отделна категория, културисти, в които не се стремят да натрупат огромни мускулни обеми, но имат естетически красиво развито тяло с умерен мускулен релеф. Като изцяло нов клон, тази дисциплина има свои правила и процедурата за провеждане на състезания, които все още не са известни на всички. Освен това отношението на културистите към хората на плажа също е напълно различно.

съдържание

 • 1 Какви категории има в мъжкия физик?> 2 Как да стана участник в състезания по мъжка физика?
 • 3 Какви дрехи носят мъжки Physique?
 • 4 Отношение към плажния културизъм сред другите спортисти

Какви категории има в мъжкия физик?

Плажният културизъм на международно ниво и в Русия имат някои различия в конкурентната програма. Състезанията за международен клас се провеждат в шест различни категории. Класификацията се основава на ръста на спортистите: до 168, до 171, до 174, до 178, до 181 и над 184 сантиметра. Програмата за вътрешно състезание разделя говорителите не само по височина, но и по тегло.

Състезанията по руска мъжка физика включват следните категории въз основа на растеж и телесно тегло:

 • до 170 сантиметра с максимално тегло до 70 кг, тоест "височина" - "тегло";
 • до 174 сантиметра с максимално тегло до 76 кг, тоест "височина" - "тегло" + "2 кг";
 • до 178 сантиметра с максимално тегло до 81 кг, тоест "растеж" - "тегло" + "3 кг";
 • от 178 сантиметра с максимално тегло 83, тоест "височина" - "тегло" + "4 кг";
 • от 190 сантиметра с максимално тегло 97, тоест "височина" - "тегло" + "5 кг".

Теглото, изчислено по формулата, се счита за максимално. Говорителите могат да бъдат и тези, чието тегло е по-малко от максималното.

Как да се присъедините към мъжката физика ">

За да стигнете до състезанието по плажен културизъм, трябва да знаете кога и на какво място ще се проведе. Следващата стъпка е регистрация, времето за преминаване на която зависи от нивото на конкуренция:

 • За регионален, който се провежда в малък град или на регионално ниво, можете да се регистрирате в същия ден, когато той започва.
 • В областта, ако говорим за голям населен център, трябва да преминете през процедурата за регистрация ден преди началото.
 • В първенството, купата на страната и по-горе, можете да участвате само с квалификации.

За да се класирате, трябва успешно да се състезавате в турнир на регионално или регионално ниво. Тя по правило се назначава от президента на федерацията или от главния съдия.

Състезанието се провежда на няколко етапа. Първо се провежда презентация, по време на която спортистите отиват един по един при съдиите. Тогава започва състезанието, когато спортисти в пет групи показват четири различни пози. Церемонията победителите се провежда след края на представянето на всички културисти.

Какви дрехи носи мъжка физика>

Спортистите се представят без обувки и в къси панталони до средата на коляното, наречени бордови шорти. Гримът е разрешен изключително специален, тоест само такъв, който е официално разрешен. Няма ограничения за носенето на бижута и аксесоари.

Отношение към плажния културизъм сред другите спортисти

Мненията на професионални културисти и любители културисти са доста разнообразни. Някои смятат, че тази нова категория не заслужава абсолютно никакво внимание, докато други, напротив, подкрепят мъжкия физик. Като се има предвид тази дисциплина, не може да се отрече фактът, че има право да съществува. Не всички спортисти се стремят да спечелят впечатляваща маса и мускул. Има такива, които се грижат за баланса и естетиката.

Фактът, че тази категория е по-малко опасна за здравето, не може да бъде отречен. Класическият културизъм, който включва изграждане на огромни мускули, влияе негативно на тялото и сърдечно-съдовата система. С появата на Мен, физикът по културизъм стана привлекателен за онези, които се плашеха от спортисти - участници в състезанията „Мистър Олимпия“, с тегло 120 килограма или повече. Това, разбира се, ни позволява да разширим обичайните граници на културизма, за да го направим по-привлекателен за мнозина.

Плажният културизъм, който се появи сравнително наскоро, все още е на пътя на своето развитие. Може да се предположи, че след известно време той ще бъде наравно с класическия културизъм и ще се проведат международни състезания по мъжки физик на подходящо ниво.