С колко кг можете да отслабнете за един месец

Броят на загубените килограми за тридесет дни се определя пряко от времето, през което се е натрупало излишно тегло. Трябва да вземете предвид начина на живот, който човек води, как се храни.

съдържание

 • 1 Колко наистина можете да отслабнете за месец "> 1.1 Колко можете да загубите без спорт при правилно хранене за един месец?
 • 1.2 Вегетарианска храна
 • 1.3 На протеинова диета
 • 1.4 Комбинацията от правилно хранене и спорт
 • 1.5 Ако бягате всеки ден в продължение на 30 минути
 • 1.6 Спорт и отслабване
 • 1.7 Ако не ядете след шест вечерта?
 • 1.8 Не повече от 1000 kcal на ден
 • 1.9 1200 калории на ден
 • 2 Какви са последиците от бързото отслабване?
 • 3 Колко наистина можете да загубите от един месец и половина до шест месеца, без да навредите на здравето?
 • 4 Какво влияе върху скоростта на изгаряне на мазнините
 • 5 Норми за отслабване
 • 6 Как да броим калориите?
 • 7 Как да отслабна правилно?
  • 7.1 Правилно и диетично хранене
  • 7.2 Физическа активност
  • 7.3 Експертни съвети
 • 8 Обобщение
 • Колко наистина можете да отслабнете за един месец?

  Наднорменото тегло прави отслабването по-лесно. Колкото повече тежи човек, толкова по-лесно оставя излишната маса. Най-трудното е да се отървете от последните няколко килограма, или по-скоро от два до пет. Основното е да отслабнете правилно. Не можете да спазвате строга диета. В противен случай здравословните проблеми не могат да бъдат избегнати.

  Обучението не трябва да се пренебрегва. Част от калориите се изразходват по време на тренировка. Благодарение на различни вариации за отслабване, включително такива, базирани на правилното хранене без физически натоварвания, както и използване на тренировки, класове във фитнес залата, джогинг и други.

  Колко можете да загубите без спорт при правилно хранене за месец ">

  Отслабването подсказва, че тялото първо губи излишната течност. Два до пет килограма, които отминават през първата седмица, не са излишните мазнини, а водата. Мастните магазини започват да изчезват едва от втората седмица. Колко ще се загуби зависи изцяло от индивидуалните характеристики. Стойността е храненето, активността, дали има предразположение към пълнота, хормонални нива, здраве.

  Точното изпълнение зависи изцяло от конкретния човек. За да поддържате здравето и да поддържате тегло, не се препоръчва да губите повече от 1-1, 5 килограма седмично, което е около 200 грама на ден. Тесните ограничения ви позволяват да загубите много повече маса. Тя обаче ще се върне, тъй като тялото започва да натрупва мазнини, за да има запас от енергия в случай на глад.

  Вегетарианска храна

  Той има някои ограничения, които трябва да се спазват:

  • абсолютно всяко месо е забранено, тоест от мъртви животни и птици;
  • стриктното веганство изисква изключване от диетата на млечни продукти, риба, яйца.

  Такава храна провокира дефицит на животински протеин. Недостигът му води до значително намаляване на мускулната маса. Следователно теглото върви не само поради телесните мазнини. Определена част от килограмите се губят поради мускулите. Това може да доведе до дистрофия.

  Разграждането на животински мазнини с протеин, съдържащ се в месото, принуждава организма да отдели около четири часа на храносмилателни процеси. Ако откажете да ядете месни продукти, тогава вашите собствени запаси от протеини и мазнини ще започнат да се изразходват. Човек ще започне да губи от 2 до 3 килограма на седмица, но заедно с тях мускулните влакна ще започнат да напускат. Хранейки се по този начин, за месец можете да свалите до 15 килограма, но да имате нездравословен вид.

  Спазването на вегетарианска диета се препоръчва на хора, които имат втора кръвна група. Това се дължи на характеристиките на тялото, което по-добре усвоява не животинската, а растителната храна. За други хора такова хранене не е балансирано, тоест е противопоказано.

  На протеинова диета

  Счита се за най-ефективният в борбата с излишните килограми. Яденето на протеинови храни за дълго време не се препоръчва. Излишъкът от хранителни вещества води до нарушаване на отделянето на органите. Равномерността и дисбалансът на диетата провокира факта, че тялото постоянно пристига в стрес, става уязвимо, което означава, че загубените килограми могат да се върнат отново. Следователно, придържането към такова хранене е допустимо само за кратък период от време.

  Поради изключването на въглехидратите от диетата, загубата на тегло настъпва главно поради загубата на енергийни резерви, тоест мастни натрупвания. Мускулната маса остава практически недокосната поради намаляването на порциите, честите хранения и приемането на голямо количество протеин. Първата седмица на протеиновата диета ви позволява да свалите почти 7 килограма, ако наднорменото тегло е 20 или повече килограма. Освен това излишното тегло ще започне да намалява много по-бавно. Степента на отслабване ще бъде от 200 до 250 грама на ден.

  Комбинацията от правилно хранене и спорт

  Физическата активност провокира допълнително изгаряне на калории (както входящи, така и налични под формата на мастни натрупвания). Извършването на кардио тренировки ви позволява да губите около 800 kcal на час, което допринася значително за борбата с наднорменото тегло. Всеки грам мазнини съдържа около 9 калории, което означава, че в рамките на шестдесет минутна тренировка се губят около 90 грама мазнини, ако не вземете предвид течността, която излиза с потта.

  За постигане на максимален ефект спазването на следните правила позволява:

  • съставяне на диета главно от протеинови храни;
  • минимизиране на храни с високо съдържание на въглехидрати, особено бързи храни, които включват печива и сладкарски изделия;
  • употребата на прости и сложни въглехидрати само сутрин;
  • спазване на режима за пиене;
  • тренировки от три до четири пъти седмично;

  Ако бягате всеки ден в продължение на 30 минути

  За половин час бягане се изгарят около 400 ккал, но само ако натоварването е правилно. Предполага се, че пулсът трябва да е по-бърз, тоест поне 120 удара в минута. Ако изчислите количеството на изгорените мазнини, тогава ще бъде приблизително 45 грама. Важно е да запомните, че енергията се изразходва от депото за мазнини само 20 минути след старта на пистата. Изключението е тичането на празен стомах. Ако тренирате след хранене, ще се изгорят само калориите, които изгаряте.

  Спорт и отслабване

  Трудното обучение няма смисъл без балансирана диета и когато преяждате. Хората, които консумират от 3000 до 4000 ккал на ден, дори интензивно да спортуват, могат да натрупат маса и не винаги мускулна маса. Това се дължи на нарушение на основния принцип за отслабване, който се състои в това, че броят на консумираните калории трябва да бъде по-малък от консумирания.

  Ако не ядете след шест вечерта ">

  Този принцип на хранене действа само в тези случаи, когато си лягат не по-късно от 22.00. Постенето в продължение на четири часа и след това още цяла нощ изпраща на тялото сигнал, че е необходимо да се натрупва енергия. Ферментиралите млечни продукти с ниско съдържание на мазнини, пиени преди лягане, няма да навредят. Кефирът например перфектно задоволява глада, не съдържа въглехидрати, следователно не се съхранява в мазнини.

  Не повече от 1000 ккал на ден

  Правилното хранене, което ви позволява да отслабнете и да не потопите тялото в състояние на запас на енергия в резерв, включва спазване на дневно ниво на калории от 1200 калории. Ако няма повече от 1000 килокалории, това ще доведе до негативни последици. Хранейки се с това темпо, човек рано или късно човек се разпада и всеки излишък веднага започва да се отлага в мазнини и ако се върнете към обичайния си хранителен режим, той се засилва още повече.

  1200 калории на ден

  Намаляването на енергийната стойност на храненето е най-сигурният начин за отслабване. Всичко зависи от източника на калории. Ако 1200 ккал падне върху сладкарски изделия, няма да работи за отслабване. Килограмите ще започнат да напускат при спазване на баланс между въглехидрати, мазнини, протеини, тоест в съотношение от 30% до 20% до 50%. Захарта със сигурност е забранена. Ако се храните балансирано, то всеки месец можете да свалите 4-6 килограма.

  Какви са последиците от бързото отслабване ">

  Бързото отслабване винаги носи здравословни проблеми. Организмът, изтощен от диети, води до намаляване на скоростта на метаболитните процеси, храносмилателна дисфункция, както и до анемия.

  Колко наистина можете да загубите от един месец и половина до шест месеца, без да навредите на здравето "> Какво влияе върху скоростта на изгаряне на мазнини

  Мазнините напускат всеки по различен начин, поради три фактора:

  • Ел. Мастните депозити заминават по-бързо, ако консумирате минимум мазнини и въглехидрати.
  • Обучение. Поради физическата активност се изразходват допълнителни калории.
  • Метаболизма. Забавената метаболитна скорост води до факта, че мазнините се изгарят доста бавно или изобщо не се губят. Упражненията и правилното хранене могат да увеличат метаболизма.

  Ако следвате тези три правила, тогава мазнините ще започнат да заминават ефективно.

  Степен на отслабване

  За да отслабнете без последствия за здравето, трябва да отслабвате не повече от един килограм всяка седмица. Това ви позволява да поддържате скоростта на метаболизма, да не навредите на вътрешния орган, да не загубите еластичността на кожата, както и да спестите сила за борба с наднорменото тегло. Ако следвате това правило, резултатът се държи дълго време.

  Основното нещо е да не правите следните грешки:

  • Да гладувам. Ако съдържанието на калории падне под допустимата норма, тялото започва да натрупва мазнини с още по-голяма скорост, което означава, че метаболизмът се забавя.
  • Изключете мазнините. Само трансмазнините са вредни, докато ненаситените са полезни и необходими. Свободните мазнини, когато се комбинират с нерафинирани маслени молекули, се отделят от тялото и ускоряват този процес.
  • Изхвърлете солта. Придавайки вкуса на храната, тя, ако водно-солевият баланс е нарушен, е в състояние да задържа излишната течност. Солта не влияе на загубата на тегло, но за да се запази костната структура и да се предотвратят спазми, тя трябва да присъства поне 2 грама на ден.

  Как да броим калории "> Как да отслабна правилно?

  Загубата на тегло изисква спазване на няколко важни правила, които трябва да се спазват, за да се поддържа постигнатият резултат, а не да се навреди на собственото здраве.

  Правилно и диетично хранене

  Всяка диета дава само временен ефект. Само цялостното преразглеждане на диетата ви позволява да запазите формата. Това предполага отсъствие на твърде строги ограничения, така че да няма желание да се разпуснете.

  Трябва да се спазват следните правила:

  • яжте на всеки три часа на малки порции;
  • не забравяйте да закусите, тъй като калориите в това хранене са най-важни;
  • закуска към зеленчуци, сушени плодове, млечни продукти, плодове, ядки;
  • никога не преяждайте;
  • Не се подхранвайте през нощта;
  • не яжте въглехидрати вечер, с изключение на богатите на фибри зеленчуци.

  Физическа активност

  Тренировките с изгаряне на мазнини ви помагат да отслабнете още повече тегло. Основното е да изберете правилната програма и да заредите. Професионален треньор може да й помогне. Ако се ангажирате самостоятелно, трябва да бягате, да карате колело, да упражнявате издръжливост и сърдечно-съдови уреди. Продължителността на тренировката трябва да бъде от 40 до 60 минути, а пулсът трябва да бъде 120-160 удара в минута.

  Трябва да започнете да тренирате с загряване. Ускореното ходене ви позволява да затоплите връзките с мускулите. За да не се уморите, трябва да бягате на интервали. Пет минути бягане и две минути ходене. Ако джогингът се прави ежедневно, тогава трябва да направите поне половин час. Почасовите тренировки ще донесат резултати, ако тичате поне три до четири пъти седмично.

  Не можеш да тичаш на пълен стомах. Изчакайте поне час след хранене. Забранено е да изземвате умората с мазни и сладки храни. По-добре е да пиете вода, а тя трябва да се яде само 30 минути след бягане.

  Експертни съвети

  Диетолозите никога няма да съветват никого да се придържа към монодиета, базирана на един или два продукта. Експертите препоръчват да не ограничавате твърде рязко калориите. В противен случай стресът ще доведе до срив и неконтролирано преяждане. Не трябва да се отказвате от всичките си любими ястия. Веднъж седмично можете да си позволите салата, подправена с майонеза, нискомаслена заквасена сметана или кефир.

  Професионалните фитнес треньори отбелязват, че много хора, желаещи да отслабнат, тренират два или три часа и след това също гладуват. Това не позволява да се ускори загубата на тегло. Дългосрочната физическа активност води само до преумора. Измореното тяло не се отказва от енергията, съхранявана в депото на мазнини, защото има нужда от нея, за да „оцелее“. Постенето води до намаляване на скоростта на метаболизма.

  Преподавателите се съветват да умерят физическата активност и доброто хранене след клас. Хранителните храни за този период от време, напротив, бързо се усвояват, възстановяват организма, облекчават умората, което прави процеса на натрупване на мазнини ненужен.

  резюмиране

  Ако следвате препоръките на специалисти, тогава, съдейки по многобройните отзиви за отслабване, можете не само да станете по-стройни, но и да спестите резултата, така че килограмите да не се връщат, няма проблеми със здравето.