Най-добрият протеин за отслабване

Приемът на протеинови комплекси е един от най-ефективните начини за повишаване на ефективността на диета. Както показват многобройните проучвания, употребата на протеин по време на периода за отслабване помага за изгаряне на телесните мазнини и поддържане на мускулна маса. Резултатите, получени от учените, също демонстрират, че ефектът върху изгарянето на мазнини се дължи на вида на използвания протеин.

съдържание

 • 1 Какъв е ефектът на протеина по време на сушене "> 2 Кой протеин се счита за най-добрият за отслабване?
 • 3 Суроватъчни и казеинови протеини
 • 4 Критерии за подбор на протеини
 • 5 Прием на протеини по време на периода на сушене

Какъв ефект има протеинът по време на сушенето?

При сушене се предполага, че се използва изключително нискокалорично хранене, характерно за което е ниското съдържание на протеини, което провокира недостиг на това вещество в организма. Това се отразява негативно на здравето и благополучието на човек, което води до множество проблеми. За да избегнете такива последици и приемайте протеин, който допринася за:

 • загуба на телесни мазнини изключително и запазване на мускулите;
 • потискане на апетита на фона на намаляване на обичайната хранителна стойност на диетата;
 • изгаряне на мазнини поради енергията, изразходвана за разграждането на протеина.

По този начин приемът на протеин при изсушаване на тялото ви позволява да поддържате здравето, както и да се отървете от мазнините, като сведете до минимум загубата на мускулна тъкан. Експертите препоръчват да се консумира около 1, 5 грама протеин на килограм телесно тегло по време на диета.

Какъв протеин се счита за най-добрият за отслабване?

Отговорът на този въпрос са резултатите от изследванията. През 2000 г. учените поставят експеримент, в който 38 участници са разделени в три групи. Първият спазвал изключително строга спортна диета, вторият не само спазвал диетично меню, провеждал активна физическа активност, но също използвал казеинов протеин, а третият правел всичко по същия начин като втория, но приемал суроватъчен протеин. Дозировката на протеина беше дадена в препоръчителните норми, тоест 1, 5 грама за всеки килограм собствено тегло.

Всички участници в трите групи загубиха около 2, 5 килограма. И ако показателите за общата загубена маса бяха почти еднакви, тогава процентът на намаляване на телесните мазнини, напротив, беше различен. В първата група тя възлиза на 2, във втората - 8, а в третата - 5 процента. Освен това спортистите, приемащи казеин, натрупаха 4 килограма постна мускулна маса, а „експерименталните“ потребители, използващи серум, натрупаха около 2 килограма. Следователно, протеинът по време на периода на сушене не само има положителен ефект върху процеса на изгаряне на мазнините, но, при условие на редовни тренировки, насърчава растежа на мускулите.

Ефектът на соевия протеин е изследван през 2006 г. Както показаха резултатите, този вид протеин, който беше сравнен с суроватката, не беше толкова ефективен. Това се дължи на факта, че той няма високо съдържание на аминокиселини. По този начин експериментално беше възможно да се определи, че казеинът и суроватката са най-добрият протеин за отслабване . Опитните спортисти препоръчват да се приема казеин за потискане на апетита или през нощта, тъй като той елиминира чувството на глад, а серумният комплекс помага за запазване на мускулите. Употребата на казеинов протеин преди лягане осигурява на мускулите хранене с аминокиселини през цялата нощ. Това има положителен ефект върху растежа на мускулите, предотвратява катаболните процеси.

Диетолозите не препоръчват използването на протеин като единствен източник на протеин по време на диетата. Неговият компонент от общия брой на протеините, доставени на ден, трябва да бъде не повече от 50%. Останалото количество от веществото се консумира с храна от животински произход.

Суроватъчни и казеинови протеини

За да изберете наистина висококачествен продукт, трябва да обърнете внимание както на производителя, така и на състава. Един добър протеин трябва да има минимум въглехидрати и максимум протеин. Да се ​​помогне при придобиването позволява оценки на най-добрите марки.

Казеинът се препоръчва да се приема вечер или между отделни хранения, а суроватката сутрин, 60 минути преди и след класове. Не е достатъчно просто да консумирате протеин и да чакате резултата, трябва да спортувате редовно и усилено.

Критерии за подбор на протеини

Ефективността и качеството на протеина се определят от производителя. Чуждестранните компании се считат за най-добрите, затова се препоръчва закупуването на чужди продукти.

Сред суроватъчните протеини четири продукта са най-търсени и популярни:

 • 100% суроватъчен златен стандарт от оптимално хранене;
 • ProStar Whey Protein от Ultimate Nutrition;
 • Елитен суроватъчен протеин от Dymatize;
 • 100% чиста платинова суроватка (SAN).

Поради високата конкуренция в този сегмент от спортни храни, производителите на казеинови комплекси непрекъснато пускат най-новите продукти, състезавайки се по ефективност, качество, вкус и цена. Това позволява на атлетите да вземат добър казеин на най-достъпната цена без никакви проблеми.

Следните комплекси се считат за най-добрите казеинови протеини:

 • 100% казеинов протеин чрез оптимално хранене;
 • 100% казеин от Dymatize;
 • Prostar 100% казеинов протеин от Ultimate Nutrition;
 • Борба със 100% казеин от MusclePharm.

Прием на протеини по време на периода на сушене

Процесът на отслабване изисква специален контрол върху количеството приети добавки. В противен случай съществува риск от консумация на излишни калории, което ще повлияе на резултатите от сушенето. Препоръките за прием на казеин и суроватка са различни.

Казеиновият комплекс трябва да се приема оптимално в половината от препоръчаната от производителя порция два пъти на ден - веднъж между храненията и веднъж непосредствено преди лягане. Суроватъчният протеин също се пие с половината от оптималната скорост, но веднъж сутрин, след това час преди тренировка и час след приключване.

Използването на малки порции в няколко дози може да подобри метаболизма, няма да донесе никаква вреда на процеса на отслабване. Изчисляването на приема на калории чрез разделяне на дозата, посочена в инструкциите на продукта, на 2 не е проблем.