екдистерон

Екдистерон - така нареченото вещество, което се получава от растенията Cyanotis Vaga и Rhaponticum Carthamoides. Като спортно хранене екдистеронът обикновено се произвежда като по-евтин екстракт от Cyanotis Vaga (съдържа 40-70% екдистерон). За производството на 99-процентов екстракт, който се счита за по-добро качество, се използва по-скъпа производствена техника от Rhaponticum Carthamoides.

съдържание

  • 1 Екдистеронов ефект
  • 2 Как да приемате Ecdysterone
  • 3 Ефикасност на екдистерон
    • 3.1 Екдистерон - Видео

Екдистеронов ефект

Екдистеронът според производителите спомага за повишаване на общия тонус на човешкото тяло, спомага за бързото възстановяване от изтощителните силови тренировки и има подчертан анаболен ефект.

Действието на екдистерон като анаболен се обяснява с молекулярното му сходство с анаболните стероиди. Екдистеронът се свързва със специални андрогенни рецептори на мускулните клетки, което води до увеличаване на мускулната маса и подобряване на показателите за сила. При механизъм на действие, подобен на анаболните стероиди, използването на екдистерон не води до странични ефекти.

Спортисти, които приемат екдистерон ежедневно в продължение на няколко месеца, не забелязват отрицателния ефект на лекарството - хормоналният им фон остава непроменен, не са открити токсични ефекти върху бъбреците и черния дроб. Ecdysterone не е в списъка на забранените лекарства от антидопинговата комисия, така че може да се използва за състезаващи се спортисти.

Как да приемате Ecdysterone

За да натрупате тегло и да увеличите силата си, когато приемате екдистерон, трябва да се придържате към определена доза - поне 400 mg. Ако се приема по-малко, ефектът от добавката ще бъде незначителен, почти незабележим. Някои производители заблуждават купувачите чрез намаляване на една доза до 50 mg, необходимо е да се обърне специално внимание на това, когато приемате екдистерон.

Тъй като екдистеронът, попадащ в човешкото тяло, бързо се унищожава, препоръчително е да го използвате поне 3 пъти на ден в курсове от 3-8 седмици. След получаване е необходимо да направите почивка за 1-2 седмици. Това е необходимо, за да няма пристрастяване към екдистерон. Тогава курсът може да се повтори. За да бъде ефектът по-впечатляващ, приемането на екдистерон трябва да се комбинира с протеин. Освен това, приемайки 100 g протеин дневно, можете значително да повишите ефективността на екдистерон.

Ефикасност на екдистерон

Способността на екдистерон да подобрява физическите показатели на спортистите все още няма сто процента доказателства, така че неговата ефективност все още е под съмнение. Не всеки се доверява на многобройни статии относно грандиозните резултати от приема на лекарството, тъй като много от експериментите нямат научна обосновка.

Заключенията за положителните ефекти на екдистерон, използван заедно с витаминните комплекси, се основават на проучвания, при които субектите, приемащи екдистерон, са показали по-добри резултати от тези, които не са го направили. Вярно е, че учените смятат, че все още не са получени надеждни резултати от употребата на екдистерон.

Екдистерон - видео