Как да се упражнявате на бягаща пътека

Класовете на бягащата пътека напълно заместват тренировките на открито. На този симулатор можете да практикувате ходене, леко или високоскоростно бягане, като напълно контролирате интензивността и скоростта на упражненията, докато сте в зоната на целевия сърдечен ритъм. Придобиването на това спортно оборудване ви позволява да се насладите напълно на всички предимства на редовните тренировки вкъщи, да поддържате цялостния тонус, да подобрите здравето и да се отървете от излишните килограми.

Съвременните бягащи пътеки значително се различават от своите предшественици. Технологиите, вградени в много модели от последното поколение iFit, позволяват да се включите във „виртуално“ бягане - да се състезавате със спортисти, да изберете всеки треньор, включително известен човек, като инструктор.

съдържание

 • 1 Ефективност и ефективност на бягаща пътека за отслабване
 • 2 Очаквани резултати
 • 3 най-добри тренировки за отслабване на бягаща пътека
  • 3.1 Обучителна програма
 • 4 Ефективни упражнения за изгаряне на мазнини
  • 4.1 Интервално обучение
  • 4.2 План за обучение
  • 4.3 загуба на тегло
  • 4.4 „Бягане“ плюс „Ходене“
 • 5 тренировка за изгаряне на петстотин калории
 • 6 тренировка за всички мускулни групи
 • 7 полезни съвета за начинаещи за отслабване
  • 7.1 За начинаещи
  • 7.2 Препоръчителни упражнения
  • 7.3 Повишени натоварвания
 • 8 Какви са предимствата на тренировката на бягаща пътека?> 9 Бягаща пътека и пейка - Video

Ефективност и ефективност на бягаща пътека за отслабване

Популярността на симулатора за бягане сред тези, които искат да отслабнат, е невероятно висока. На първо място, това се улеснява от невероятната лекота на работа и лекота на работа, които не изискват специални умения от спортиста. Домашните модели имат по-ограничена функционалност от професионалните, инсталирани в спортните зали.

Оборудването на първия предполага наличието на таймер, отчитането на „покритото” разстояние, показано на дисплея, а второто, като правило, включва специални сензори за наблюдение на сърдечната честота. Имайки способността да проследява сърдечната честота, спортистът може да координира целта на дейността, която може да бъде насочена към трениране на сърдечно-съдовата система или изгаряне на телесните мазнини.

Опциите за някои модели включват:

 • личен треньор;
 • силова тренировка;
 • изгаряне на мазнини.

Очаквани резултати

Зависи от скоростта на бягане и телесното тегло на човек. Бягането със средна скорост изгаря 100 калории на една миля. Получасовото обучение със скорост 5, 5 км на час ви позволява да се отървете от 121 калории. Колкото по-висока е скоростта, толкова по-бързо се изгарят калории. По подобен начин се отразява на теглото. Колкото повече тежи бегачът, толкова по-интензивно оставят килограмите.

Темпът е важен. Трябва да е такова, че човекът да остане малко без дъх, но да може да разговаря с някой от тези около него. След като се настрои правилното темпо, то трябва да се поддържа. Това се отнася за тренировките и отслабването и сърдечно-съдовата система.

Ефективността на бягащата пътека в борбата с наднорменото тегло е несъмнена. Единствената пречка за постигането на резултата може да е собственият ви мързел. Издръжливите и упорити хора с явно намерение да отслабнат постигат високи резултати с този симулатор.

Най-добра тренировка за отслабване на бягаща пътека

Симулаторът, независимо от модела и функционалността, поддържа няколко вида тренировки. Тя ви позволява да спортувате и с цел отслабване, както и да поддържате добра физическа форма.

Грешката ще се концентрира върху един тип. Желаният ефект се дава чрез комбинация от различни методи. Това се дължи не само на правилното разпределение на натоварванията, но и на запазването на мотивацията. Разнообразни тренировки никога няма да се отегчават.

Обучителна програма

Ходенето трябва да се редува с джогинг. Това може да се направи циклично, например да се движи в продължение на 3-4 дни и отделяте останалото време за ходене или смяна на режимите всеки път.

Запомнете:

Интензивните и кратки тренировки разграждат телесните мазнини и забавят процеса на формиране на нови по-ефективно от дългите.

Тялото няма време да се адаптира към натоварванията, ако тренировките са разнообразни. Когато класовете започнат да се отегчават, два прости метода позволяват поддържаща мотивация:

 1. Гледане на телевизия

Опцията присъства във всички съвременни модели на бягащи пътеки. Можете да гледате любимите си предавания и програми не само у дома, но и във фитнеса. За да не смущавате другите, към симулатора се свързват слушалки и се избира желаният канал.

 1. Слушане на музика

Можете да изберете любимата си песен или динамична мелодия. Отлично решение би било да се създаде селекция от композиции, специално за изпълнение на упражнения на пистата.

Ефективни упражнения за изгаряне на мазнини

Правилната бягаща пътечка в борбата срещу излишното тегло се прави от правилно подбрани упражнения, които напълно отварят възможностите и потенциала на този симулатор.

Интервално обучение

Те демонстрираха постоянно високи резултати в борбата с излишните килограми и включват комбинация от периоди на изпълнение на различни упражнения с отдих. Най-ефективни са тренировките с редуващи се упражнения.

План за тренировка

интервалМайлс пътуваскорост
Загрейте00, 0 - 1, 06, 50-7, 00
първи1.0-1.258.00
кратка пауза1, 25-1, 303.50
втори1.30-1.558.00
кратка пауза1.55-1.603.50
трета1.60-1.858.00
кратка пауза1.85-1.903.50
четвърти1.90-2.158.00
кратка пауза2.15-2.203.50
пети2.20-2.458.00
кратка пауза2.15-2.503.50
шести2.50-2.758.00
кратка пауза2.75-2.803.50

Всички интервали са разделени на отделни сегменти. Те предлагат да се правят по-прости, а след това и по-сложни упражнения. Първата трябва да има продължителност от десет до четиридесет секунди, а втората трябва да бъде по-къса и да трае не повече от половин минута. Такъв подход позволява изтощение до такава степен, че след края на тренировка човек просто не може да направи дори най-лекото упражнение.

Запомнете:

Интензивното обучение трябва да се провежда най-малко три до четири пъти всяка седмица. Необходимо е да се уверите, че той наистина е сложен, тоест не е лесно. В противен случай ефект няма да бъде постигнат.

Най-добре е да започнете да тренирате с ходене. Не е необходимо веднага да приемате високи товари. Следващата задача след това е изборът на темпо за джогинг и поддържането му за половин минута, допълнително забавяне с преминаването към ходене за четиридесет секунди.

С други думи, интервалните тренировки са комбинация от бягане и ходене. Всеки режим се извършва в определен интервал от време. Това води до увеличаване на метаболизма и увеличаване на скоростта на изгаряне на допълнителни калории два пъти.

Отслабване

Страхотно упражнение за отслабване, което е идеално за онези, които всъщност не обичат да бягат само на едно място. Скоростта на първите уроци може да се поддържа от порядъка на пет мили в час.

Трябва да започнете с триминутно загряване със същото темпо. След това завийте наляво и изпълнете още тридесет секунди, подобно действие се повтаря вдясно. Важно е, пренаредете, но не кръстосвайте краката си.

Веднага след като бягането вляво и вдясно е завършено, те се връщат в първоначалното си положение, тоест се обръщат напред с корпуса и лицето си и бягат още три минути.

Цялата процедура се повтаря, докато общата продължителност на обучението е половин час. Тя трябва да завърши с триминутен "пробег".

„Бягане“ плюс „Ходене“

Идеален за тренирани хора, занимаващи се със спорт редовно. Обучението включва, както подсказва името, постоянно редуване на режимите на „бягане“ и „ходене“.

Чудесна алтернатива между ходенето, джогинга и бавното. Благодарение на по-интензивния подход, този вид тренировки ви позволява да изгорите около триста калории.

Тренировка за изгаряне на петстотин калории

Не изисква да отделите огромно количество време. Достатъчно е да направите около четиридесет минути. Тайната на изпълнението е да се провеждат интервални интензивни тренировки, които трябва да се подреждат четири до пет пъти на всеки седем дни.

Разбира се, трябва да се опитате да намерите време за часовете. Резултатът си заслужава. За седем дни обучение ученикът ще загуби почти половин килограм, тоест около 200-225 грама. Това ви позволява да придадете на вашия силует така желаната хармония за кратко време.

Тренировка за всички мускулни групи

Авторската програма на треньорката Мелиса Парис от Ню Йорк, която по няколко причини може да се счита за най-добрата. Тя включва много упражнения, насочени към изработване не само на краката, но и на ръцете, пресата.

Универсалността на тренировките е основната тайна на успеха за тези, които сериозно решат да си направят тежестта. Ежедневната тренировка с тази техника дава зашеметяващ резултат. Давайки класове 35 минути, след 10-14 дни, стрелките на везните ще покажат промяна в теглото към намаляване на 3-5 килограма (1, 36-2, 27 кг).

Полезни препоръки за начинаещи за отслабване

Джогингът винаги е бил и остава най-доброто решение за тези, които искат да отслабнат. Работата на симулатора обаче е много по-удобна, отколкото по асфалтови и бетонни повърхности. Ако има такава възможност, тогава е невъзможно да си представим по-добро решение от закупуването на бягаща пътека.

Благодарение на добре обмислен дизайн и лекота на работа, рисковете от нараняване на този симулатор практически се свеждат до нула. Класовете по него са полезни не само за отслабване, но и за тези, които искат да влязат във форма след дълга почивка, преди това са имали тъжен опит от увреждане на ставите.

Бележка за начинаещи

Привикнете постепенно тялото и мускулите към натоварванията. Препоръчва се да започнете с половинчасова тренировка.

Препоръчителни упражнения

Ако няма физическа подготовка, първият урок може да продължи около десет минути. Увеличете скоростта с три точки при всяко следващо обучение.

Когато обучението престане да създава затруднения и дискомфорт, можете да увеличите продължителността му до четвърт час. В този случай е по-добре да зададете петия (5.0).

По време на тренировката скоростта може да се увеличи до 3, 5 единици и постепенно да се намали. Веднага след като тези товари станат удобни, общата продължителност на обучението се довежда до двадесет минути и така нататък.

Увеличаване на натоварването

Можете да промените вида на тренировките след месец тренировки на бягаща пътека. Най-добрият вариант е ходенето. Той перфектно стабилизира честотата на контракциите на сърдечния мускул, допринася за доброто изследване на мускулите на краката.

Препоръчителната начална продължителност на тренировката е около двадесет минути. Освен това се прави увеличение на ъгъла на наклон, т.е. положението на коловоза. С промяна на ъгъла на наклон натоварванията се променят. Ако се увеличи, натоварванията се увеличават, а когато намаляват, тогава, напротив, намаляват.

Основното е да се спазват следните изисквания:

 1. спазвайте обичайната продължителност на учебните занятия 20 минути;
 2. увеличете скоростта в рамките на 1, 5-3, 5 единици за 5-7 минути;
 3. променете ъгъла на наклон в рамките на 2, 0-3, 0.

Какви са предимствата на тренировката на бягаща пътека?> Бягаща пътека и пейка - Video