Как да завъртите обръч, за да отслабнете

Строгите диети няма да издържат на всяко момиче, което иска да отслабне. Ефективен резултат в борбата с наднорменото тегло се осигурява от редовна физическа активност. Добър вариант е въртенето на обръча. Повтаряйки просто упражнение всеки ден, можете да отслабнете и в допълнение да придобиете женствени форми.

След като научихте как да усуквате обръч, не бързайте веднага да се втурнете в битка с излишните килограми. Първо, прочетете някои правила, в противен случай всички действия няма да дадат желания резултат.

Хула обръчът трябва да отговаря на размера на любовницата си. Едно високо момиче ще има обръч с голям диаметър, а по-малко - по-малък. Обръчът до вас на пода трябва да достига до бедрото ви - това е идеалният размер за спортно оборудване. Първите класове трябва да се извършват с помощта на най-лекия хула-обръч. В крайна сметка тежък екземпляр ще остави синини по кожата, които не са свикнали да се практикуват, и колкото по-лек е, толкова по-малко неприятни петна и усещания. И за да предотвратите появата им, струва си да направите в тесни дрехи или да увиете кърпа около талията си.

съдържание

 • 1 Основна техника на въртене
 • 2 масажни обръча
 • 3 Допълнително натоварване
 • 4 Поправете горното
 • 5 плюса и минуса
 • 6 Как да завъртите обръч за отслабване - видео

Основна техника на въртене

Ако едно момиче никога не е завъртяло обръч върху себе си, тогава първо трябва да обвиете ръцете си около него и да направите няколко кръгови движения.

Ето основните правила за завъртане на обръча:

 • Важно е да заемете правилната изходна позиция: гърбът трябва да е прав, а краката трябва да бъдат събрани. Ако ги поставите, дори на ширина на раменете, ефектът няма да се концентрира върху талията, а ще бъде разпръснат по цялото тяло;
 • ръцете не трябва да се намесват: те трябва да бъдат затворени в ключалката зад главата или разширени отстрани, така че концентрацията да е само върху движенията на кръста;
 • само стомахът трябва да се движи, ако свържете таза и гърдите към ротациите, не очаквайте ефекта от упражнението;
 • опитайте се да нарисувате кръг с корема си, това ще ви помогне да се движите правилно;
 • завъртанията трябва да се извършват в една посока, за предпочитане по посока на часовниковата стрелка - това е по-удобно.

Ще бъде правилно, ако се подготвите за завъртането на обръча, като направите няколко загряващи упражнения: клякания, огъване встрани и назад и напред. Така мускулите ще се затоплят и тонизират. Скучните монотонни движения няма да донесат подходящо удоволствие без любимата ви музика или интересен филм, полезното може да се комбинира с приятното.

Не можете да завъртите обръч в кръста както на празен стомах, така и когато сте пълни. По-добре е да изчакате няколко часа след хранене, а след хранене седенето също е по-добре, отколкото след два часа. В коя част от деня да се включите, вие избирате - някой има време само вечер, а някой е по-удобно да прави сутрин преди работа. Ако изпитвате някои проблеми със съня, най-добре е да отложите занятията до вечерта преди лягане. Упражнението насърчава умората и здравия сън.

Необходимо е да се контролира ритъма на въртене на обръча. Задавайки прекалено бързо темпо, скоро можете да се уморите. Когато хула обръчът започне да се плъзга надолу, увеличете скоростта на въртене и амплитудата по-голяма, тогава тя ще се върне обратно към кръста.

15-20 минути тренировки на ден ще са достатъчни за начало; на всеки няколко дни продължителността на занятията с обръч за отслабване трябва да се увеличи с 2–5 минути. Когато свикнете с обръча си, болката и синините изчезват, можете да увеличите натоварването, като вземете по-тежък снаряд. За тази цел можете да свържете два обръча заедно, като ги залепите с електрическа лента. И можете да направите хула обръча по-тежък, като излеете пясък в него.

Масажни обръчи

Най-добрият ефект може да се постигне, като се тренира с масажен обръч. Тежат повече от обичайното, поради което активно укрепват мускулите, интензивно засягат мастните тъкани. Така теглото отминава по-бързо, а талията се изтегля нагоре.

В масажните обръчи, които са по-тежки от 1, 2 кг, се вграждат магнити, които насищат кръвта с кислород по-ефективно, като стимулират сърдечно-съдовата система и червата, както и ускоряват метаболизма.

За съжаление, не всички категории хора имат право да правят тежки масажни обръчи. Тези категории включват бременни жени, ранени хора и жени, претърпели цезарово сечение.

Допълнително натоварване

След като се усвоите в толкова просто упражнение, можете малко да усложните задачата. Наборът от упражнения може да се разшири, за да се подобри резултатът. Например, можете да развиете пъргавост и координация, като направите няколко стъпки встрани, без да спирате да усуквате обръча в кръста.

Чрез увеличаване на интензивността на движенията, тоест чрез ускоряване на въртенията и увеличаване на амплитудата им е възможно да се укрепят коремните мускули. В допълнение, такива интензивни упражнения и дори към музиката, плюс допълнителни движения с други части на тялото - крака и ръце - ще допринесат за загубата на около 600 калории на час тренировки.

Зоната на влияние на хула-обръча може да бъде леко изместена, например, към бедрата. Извършвайки така нареченото плъзгащо въртене, трябва да спуснете обръча към коленете и след това да се повдигнете към гърдите. И толкова пъти.

Липсата на подготовка, разбира се, ще се отрази на сръчността. Изпъкналите бедрата променят амплитудата, а обръчът пада, обаче, тренировките редовно могат да бъдат сръчни.

Поправете горното

По този начин, ефективните упражнения с хула-обръч трябва да се изпълняват съгласно следните правила:

 1. Трябва да ви подхожда на височина и етап на обучение;
 2. ротациите трябва да се извършват само от стомаха, а не от цялото тяло, те трябва да се извършват с малка амплитуда и по посока на часовниковата стрелка;
 3. времето на занятията и сложността им трябва да се увеличава постепенно;
 4. Препоръчително е обръчът да се комбинира с допълнителни упражнения.

Плюсове и минуси

Както всяко друго физическо упражнение, насочено към изгаряне на излишните мазнини в човешкото тяло, въртенето на обръча има следните положителни аспекти:

 1. безопасност - няма риск от нараняване от даден снаряд, тоест изпълнявайки упражнения с обръч, не можете нито да паднете, нито да ударите, този елемент е минимално травматичен;
 2. простота - елементарните движения ви позволяват да завъртите обръча дори за малки деца и възрастни, това е много лесно упражнение;
 3. сложност - класовете с обръч действат цялостно върху цялото тяло, като разпространяват положителен ефект по цялото тяло: можете да намалите теглото си, да коригирате грозните очертания на кръста, а също и да подобрите състоянието на тялото като цяло.

Въпреки това има и отрицателни аспекти в класовете за завъртане на хула-обръч, но те са малко:

 1. ниска интензивност - методика за отслабване с обръч, макар и ефективна, но не най-интензивна; теглото ще отмине бавно и за да видите промени в силуета, ще трябва да изчакате; но ако комбинирате въртенето на обръча с някакъв друг вид физическа активност, например клякане, абс, огъване или бягане, както и щадяща диета (отказване на брашно, ядене според режима с последното хранене 3-4 часа преди лягане и включване в диетата на повече зеленчуци и плодове), тогава положителен резултат няма да дойде дълго;
 2. появата на следи по тялото е най-същественият недостатък, но той се появява само след тренировка с тежък обръч, а предпазните мерки слизат само за защита на деликатните части на тялото от грубите ефекти на спортно оборудване: просто увийте талията с дебела кърпа или облечете по-плътно дрехите.

Както можете да видите, има много повече плюсове в подобни дейности, отколкото минуси, и тяхната значимост надвишава последните, така че не чакайте да дойде лятото, започнете да се подготвяте за сезона сега, учете се и станете по-стройни.

Как да завъртите обръч, за да отслабнете - Видео