Най-доброто оборудване за упражнения за отслабване

Благополучието и физическата годност са два фактора, които свидетелстват за човешкото здраве. Никой научен и медицински напредък не позволява да се получат и двете. Нещата са напълно различни със спорта. Тренировката ви позволява да придобиете добра форма и увереност, да увеличите устойчивостта на стрес и защитните функции на тялото.

Уместността на спорта днес е голяма поради затлъстяването, което засяга голям брой хора поради липсата на балансирано правилно хранене и активни ежедневни дейности. Интересът към физическите упражнения нараства непрекъснато и се причинява преди всичко от желанието да отслабнете.

Има много различни упражнения, които се изпълняват без никакво спортно оборудване, но можете да се занимавате както у дома, така и във фитнес залата на различни симулатори, които насърчават загубата на тегло. И ако е решено да закупите такова оборудване за дома, се препоръчва предварително да се запознаете с основните видове на тези устройства.

съдържание

 • 1 Ефективно оборудване за домашен фитнес за отслабване
  • 1.1 Елиптичен треньор
  • 1.2 Бягаща пътека
  • 1.3 Велосипед за тренировки или неподвижен велосипед
  • 1.4 степер
  • 1.5 Гребна машина
 • 2 Допълнителни натоварвания при упражняване на симулатори за отслабване
  • 2.1 Гимнастичен обръч
  • 2.2 Фитбол
  • 2.3 Въртящ се диск
 • 3 Как да избера симулатор за дома "> 4 Къде мога да купя симулатор?

Ефективно домашно фитнес оборудване за отслабване

Най-добрите спортни симулатори включват следното:

 • елиптична;
 • бягащи пътеки;
 • велотренажери;
 • степери;
 • гребни машини;
 • оборудване за обучение на ръце.

Оборудването се представя от ефективност. За да решите на кой да дадете предпочитание, трябва да вземете предвид характеристиките на всеки.

Елиптичен треньор

Елиптичните треньори, съдейки по отзивите на потребителите, се считат за най-ефективните за отслабване. Те симулират бързо бягане, особеността на което е, че е подобно на карането на ски. Кардиолозите препоръчват на тези, които страдат от определени сърдечни заболявания, да практикуват в орбитната писта. Според експерти, тези спортни устройства са чудесни за изпълнение на висококачествено кардио.

Друго предимство на симулатора е минималното натоварване на ставите. Може да управлява дори тези, които са претърпели травма в близкото минало. Половинчасова тренировка на елиптичен треньор е достатъчна, за да изгорите около 350 или повече килокалории.

лекоатлетическа писта

Най-популярната машина за аеробни упражнения. Неговото търсене е не просто голямо, но и широко разпространено. Бягащите пътеки са задължителни във всеки фитнес. Те перфектно помагат на тези, които губят тегло, да отслабнат.

Важна роля в популяризирането на подобни симулатори играе лесната употреба. Бегачът трябва само да застане на пистата на работещия симулатор, да изберете оптималната скорост и да натиснете бутона за старт, за да активира пистата. Този симулатор се счита за най-удобния сред аеробните.

Интензивността на тренировките на бягащата пътека се настройва на индивидуалните характеристики. Определя се от скоростта и ъгъла на наклон на подвижната мрежа. За начинаещи е най-добре да не тичате, а да правите най-простите - стъпки, имитиращи всекидневно ходене.

Когато тренирате на бягаща пътека, е необходимо постепенно да увеличавате интензивността - да увеличите скоростта, с която се движи коланът. Внезапните скокове на товари могат да причинят сериозна вреда на тялото, така че натоварванията се увеличават поетапно, а не веднага.

Велосипед за тренировки или неподвижен велосипед

Най-добрият избор за любителите на колоезденето, което ви позволява да комбинирате любимото си забавление и процеса на отслабване. В зависимост от кацането, велосипедите за упражнения се предлагат в два вида - хоризонтален и вертикален. Последният тип има дизайн, подобен на конвенционален велосипед, с изключение на липсата на колела. Вертикалният е най-добрият вариант за тези, които имат проблеми с гръбначния стълб.

Моделите на този симулатор са представени в широк асортимент. Предпочитание трябва да се даде на факта, че те ви позволяват да контролирате степента на натоварване на "ездача", както и да имате автоматично регулиране на съпротивлението. Режимът на скорост, изминатото разстояние и времето, прекарано за тренировки, както и други индикатори в велосипедите за упражнения се задават автоматично.

Съвременните велосипеди за тренировки са оборудвани с голям брой допълнителни опции и устройства, включително сензори за изгаряне на калории и сърдечен ритъм, държачи за бутилки и много други.

степер

Той е симулатор на изкачване на стълби. Чудесен вариант за тези, които искат да отслабнат, но имат проблеми с коленете и стъпалата, докато спортуват. За да изберете висококачествен степер, трябва да обърнете специално внимание на това колко стабилно е закупеното устройство.

Гребна машина

Това спортно оборудване принадлежи към доста сложни устройства. Упражненията, изпълнявани на гребна машина, са не само трудни, но и изискват много сила. Повечето хора не обичат да го практикуват поради прекомерна сложност и стрес.

Трудността при работата на гребната машина е нейната здравина, тъй като осигурява висока ефективност и ефективност. Принципът му на работа може да се сравни изключително с гребането на лодка, което води до бърза умора.

Поради големите разходи за енергия, теглото не стои неподвижно, но се намалява значително след кратък период от време. Симулаторът тип гребане включва горната и долната мускулна група. Това позволява не само да отслабнете, но и да развиете силата и красивата форма на тези части на тялото.

Гребните машини са трудни за практикуване, но шансът да се контузите по време на упражненията е минимален. Краткосрочните тренировки правят възможно компенсирането на по-дългите, включващи други устройства. Всички съвременни модели на това оборудване са оборудвани с интегрирана вентилационна система.

Допълнителни натоварвания при упражняване на симулатори за отслабване

Закупуването на симулатор за дома не е причина за отказ на други видове физическа активност. Не се фокусирайте върху едно нещо. Колкото по-разнообразни са вашите тренировки, толкова по-добре. Не е необходимо да купувате скъпо оборудване, има много видове просто и достъпно оборудване, което ви позволява да допълвате класове на симулатори и да подобрите фигурата си.

Най-ефективното и популярно спортно оборудване, което се използва във фитнеса и у дома, което ви позволява да направите фигурата по-привлекателна, са въжета за скачане, разширители, гума и някои други. На желаещите да се отърват от мастния слой в корема се препоръчва да обърнат внимание на следното спортно оборудване:

Гимнастичен обръч

Съвременното разнообразие от хула обръчи поразително се различава от обичайния обръч, често срещан в СССР. Можете да завъртите снаряда около корема абсолютно навсякъде.

Fitball

Това е ортопедична топка за фитнес, с която могат да се занимават хора на всяка възраст. Предлага се в различни диаметри и се изработва от материали, които го правят възможно най-ефективен по време на тренировка.

Въртящ се диск

Евтино и лесно за използване, устройството се основава на факта, че въртенето отстрани укрепва коремните мускули. Участвайте в такъв снаряд се препоръчва всеки ден в продължение на 20 минути.

Как да избера симулатор за дома "> Къде мога да купя симулатор?

В специализиран град или онлайн магазин. Основното е, че избраният доставчик разполага с всички необходими сертификати за предлаганото за продажба оборудване. Много за качеството и целостта на продавача ще се отразят и в отзивите на клиентите, закупили тренировъчни машини за домашна употреба или във фитнес залата.