Направи си преди тренировка

Има огромен брой спортни добавки, използвани от културисти. Някои са широко разпространени, други не са спечелили популярност. Първите включват комплекси преди тренировка. Те са широко търсени сред спортистите, но за съжаление имат доста висока цена и някои от комплексите, продавани на пазара за спортно хранене, като цяло не са безопасни, тъй като съдържат стимулиращи мощни изчерпващи вещества.

Това беше основната причина, че много спортисти сами подготвят предварителни тренировки, а за тези, които никога не са правили това, информацията по-долу ще бъде отлично ръководство за действие. Надценката е типична за почти всички комплекси в продажба. Това е характерно дори за онези предварителни тренировки, които включват вещества, които могат да бъдат закупени в аптека без никакви проблеми, получавайки подобен ефект за по-малко пари.

съдържание

 • 1 Добавки преди тренировка на ниска цена
 • 2 енергийни напитки у дома, рецепти
  • 2.1 №1 Чаена лъжичка натурален мед + резен лимон + зелен чай
  • 2.2 №2 Аскорбинова киселина + черен чай
  • 2.3 №3 Мощна предварителна тренировка

Добавки преди тренировка на ниска цена

Растежните адаптогени доста често се превръщат в заместител на комплексите преди тренировка. Имайки способността да дават мощен енергиен заряд, те имат доста ниска цена. Недостатъкът е, че всеки такъв адаптоген действа различно на различните спортисти. Културистът трябва да търси такъв, който ще бъде възможно най-ефективен.

Сред най-популярните адаптогени от растителен произход са най-популярни следните:

 • Тинктура от елеутерокок. Инструментът е взет според инструкциите, е доста мощен, опитен спортист се характеризира единствено от положителната страна.
 • Женшен произведен в гранули. По едно време пият по правило от четири до пет гранули. Това е достатъчно, за да се почувствате нащрек в продължение на два до три часа и да проведете високоефективна и ефикасна тренировка.
 • Родиолата е розова. Това е мощен стимулант, който подобрява производителността и ускорява процесите на възстановяване. Културистите, като правило, използват алкохолен екстракт от розова радиола.

Енергийни напитки у дома, рецепти

Спортистите, които искат да намерят перфектната преди тренировка, отиват на експерименти, подбират съставките и компонентите, които са най-подходящи и удовлетворяват индивидуалните нужди на организма. Повечето домашни комплекси преди тренировка се приготвят с кофеин, който е мощен стимулант за нервната система.

№ 1 чаена лъжичка натурален мед + резен лимон + зелен чай

Тази смес от съставки повишава бдителността, придава тласък на жизнеността, облекчава нервното напрежение. Лекът, както пишат спортистите, е около два часа. Зеленият чай съдържа кофеин, който може да няма желания ефект, когато спортистът редовно пие кафе или други кофеинови напитки.

№2 Аскорбинова киселина + черен чай

Инхибиторният ефект върху производството на кортизол, който притежава аскорбиновата киселина, прави тази преди тренировка отлично средство за повишаване на ефективността по време на тренировката. В 200 милилитра вряла вода се приготвят 3 чаени торбички, напитката се налива в половин литър бутилка, добавя се липсващото количество вода, там се добавят 20 епруветки с аскорбинова киселина от 50 милиграма, разклаща се до пълното разтваряне на дражета и се поставя във фризера. Трябва да приемате това лекарство по време на тренировка в няколко глътки.

№3 Мощна предварителна тренировка

Приготвя се по същата рецепта като от черен чай с аскорбинова киселина, но с добавяне на 8-10 грама BCAA прах и 15-25 капки Eleutherococcus (тинктура). Използва се и по време на тренировка, но плюс мощен заряд на енергия, има стимулиращ ефект и потиска катаболизма.

Не е задължително да се ограничава до тези рецепти. Експериментирайки с различни компоненти, можете да получите предварителна тренировка, ефективността на която ще бъде по-висока дори от закупена.