Разтягане на мускули след тренировка

Всички знаят, че стречингът е много ефективно средство, което отпуска мускулите, така че трябва да го направите само след тренировка. Тоест, нито по време на тренировка, нито преди тренировка не е забранено да се прави!

Стриите са много полезни. Те не само помагат за отпускане на мускулите след тренировка, но и увеличават резултата с 10%, което, съгласете се, е много. Само си представете - две момчета, които имат същия набор от тренировки, но другото прави разтягането след упражненията. В резултат на това първият натиска 200 килограма, а вторият - 220 килограма. Първият резултат е рекорд за страната, а другият е световен рекорд. Както виждаме от този пример, тези 10% могат да ви направят шампион, така че не забравяйте за тях. Разбира се, след изтощителни тренировки е много трудно да се принудите да направите нещо друго, но разтягането не отнема толкова време, така че не бъдете мързеливи.

Ще ви кажа една малка тайна - много голям брой спортисти пренебрегват стречинг, така че те могат лесно да бъдат победени. За да направите това, достатъчно е да правите толкова, колкото те, но в същото време да правите разтягане след всяка тренировка.

Освен факта, че разтягането увеличава резултата, това ще спаси и мускулите ви от скованост. Тук можете да си представите какво ще се случи със спортист, който тренира дълги години, но никога не прави разтягане ">

съдържание

  • 1 1. Разтягане на мускулите на бедрата след клекове
  • 2 2. Разтягане на гръдните мускули след пресата на пейката
  • 3 3. Разтягане на мускулите на долната част на гърба след мъртво повдигане
  • 4 4. Разтягане на мускулите на гърба
  • 5 5. Разтягане на мускулите на прасеца
  • 6 6. Разтягане на бицепса
  • 7 7. Разтягане на трицепс

1. Разтягане на мускулите на бедрата след клекове

Изходна позиция: стоене на пода, гръб изправен. Постепенно прехвърлете тежестта на едното коляно (вляво), докато изпънете другия крак (вдясно) пред себе си, огънете го в коляното и разгънете пръста на крака малко от вас. След това опирайте гърдите си на това коляно и бавно върнете другия назад, плъзгайки ги по пода. Повдигнете стъпалото на левия крак и го докоснете с дясната ръка. Фиксирайте това положение за 60-65 секунди, след което направете същото, като промените краката си.

Благодарение на това упражнение ще разтегнете добре квадрицепсите и вътрешните мускули на бедрото. Този участък е идеален за тези, които прекарват по-голямата част от времето си в седнало положение, поради този начин на живот бедрата са по-ограничени и това упражнение ще развие мускулите на бедрата.

2. Разтягане на гръдните мускули след пресата на пейката

Изходна позиция: стоене на краката на вратата. Стъпете една крачка от прага и опирайте лактите си върху крилото на вратата на нивото на гърдите, докато гърдите ви ще „паднат“ през вратата, докато не почувствате максимално мускулно напрежение. Заключете тази позиция за 60 секунди.

3. Разтягане на мускулите на долната част на гърба след мъртво повдигане

Изходно положение: легнало по гръб, ръцете по тялото. Вдигнете краката си бавно, докато не опират на пода зад главата ви. За да може тялото да има стабилна позиция - с дланта си върху костите на таза. Трябва да почувствате максималното мускулно напрежение. Задръжте в това положение за 60-65 секунди и след това бавно се върнете в първоначалното си положение.

Не само мускулите, които вече посочихме по-горе, могат да се уморят (мускулите на гърдите, долната част на гърба, квадрицепсите на бедрото), но и други - трицепс, бицепс, прасец, а също и мускулите на гърба. Това означава, че те също трябва да бъдат опънати. И така трябва да се направи.

4. Разтягане на мускулите на гърба

Разтягането от този вид трябва да се извършва или на шведската стена, или в близост до стелажа с мряна.

Изходна позиция: стоене в черупката, за да пресечете ходилата на стъпалата, докато висите или на щангата, или на щангата до максималния разтягане на широкия гръбен мускул. Заключете тази позиция за 60-65 секунди

5. Разтягане на мускулите на прасеца

Изходна позиция: стоене точно на краката. Стъпка пръста на единия крак, за да се увеличи, като същевременно спускате петата надолу. Заключете позицията за 60-65 секунди, след което повторете същото с другия крак.

6. Разтягане на бицепса

Изходно положение: застанете точно до стената или на крилото на вратата. Поставете ръката си отстрани на палеца на стената и затегнете мускулите на ръката колкото е възможно. Заключете позицията за 60-65 секунди.

7. Разтягане на трицепс

Изходно положение: стоене до стената. Вдигнете ръката си над главата, като я огънете в лакътя, докато лакътя опирате в стената. Придвижвайки се малко надолу, разтегнете трицепса колкото е възможно повече. Заключете тази позиция за 60-65 секунди и след това повторете с другата ръка.