Ядки за културист

За да станете успешен културист в най-кратки срокове и да получите добре развити релефни мускули, трябва да вземете предвид състоянието на вашето здраве, а също така, така че резултатът да удължи живота ви. Храната е почти на първо място за решаване на тази цел, както и за постигане на видими резултати. Ето защо е важно правилно да планирате ежедневната си диета, спирайки избора на продукти, които имат най-голяма полза от процеса. И тук на помощ идват ядките, които са точно такива незаменими съставки.

Ползи от ядки

В допълнение към факта, че ядките съдържат много протеини, съставът му е близък до животинските протеини. И също така те помагат за бърз набор от мускули и имат голям брой положителни качества:

  • нормализират храносмилателната система на тялото
  • облекчаване на глада в дългосрочен план
  • направи метаболизма по-добър - дайте на тялото минерали и витамини, които са много важни за функционирането
  • заредете тялото с енергия за целия ден
  • няма нужда да готвите и обработвате преди употреба
  • осигуряват на вегетарианците протеин
  • намаляват риска от патологии на сърцето и кръвоносните съдове.

Какво има в ядките

По принцип ядките съдържат 15-27 грама протеин на 100 грама общо тегло. Профилът на аминокиселината на протеина е подобен по компоненти на соевия протеин, повече за него е описано в статията на сайта fatalenergy.com.ru. Експертите казват, че ако е възможно, значително намаляват холестерола, протеинът от ядките е много по-добър, отколкото в животинските протеини. Ядката съдържа аминокиселината аргинин, която произвежда азотен оксид, който от своя страна се разширява и върши по-добре работата на кръвоносната система. В допълнение, ядките съдържат полиненаситени мастни киселини. Например, омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини. Важно за организма, защото подобряват липидния профил на кръвта, както и за стабилизиране на теглото, както и работното състояние на ставите и всичко останало в човешкото тяло.

Ядки за културизъм

Фъстъците са на първо място в културизма. Той има огромно количество протеини, хранителни фибри, минерали и витамини, както и аргинин, незаменим за спортист. Тъй като този компонент е в състояние да осигури изпомпване по време на тренировка. Това показва увеличаване на възвръщаемостта от тренировката и увеличаване на интереса към самия тренировъчен процес, както и навлизането на хранителни вещества в мускулната тъкан. Освен фъстъците, спортистите активно използват и фъстъчено масло. Чудесен вариант за спортист е да използва здравословен вид ядки като кедър, бадеми, лешници или орехи. Всички те имат свои собствени различия и уникален състав от полезни вещества. Това с правилната комбинация с ежедневни продукти ви позволява да постигнете максимални ползи.