Кардио тренировка у дома

Кардио тренировките са чудесен начин за изгаряне на подкожни мазнини, особено в комбинация с нискокалорични диети. Такова обучение включва бягане, плуване, колоездене, класове на специална сърдечно-съдова екипировка. В процеса на подобни упражнения се получава не само активно отслабване, но и се тренира сърдечно-съдовата система, общата издръжливост на организма се увеличава. Възможно е да провеждате пълноценна кардио тренировка у дома, без устройства и симулатори

Внимание! Не можете да почивате между упражненията само след завършване на кръга!

съдържание

  • 1 Плиометрични лицеви опори
  • 2 Burpy
  • 3 Скален катерач
  • 4 Скачане на клек
  • 5 сумо клека

Плиометрични лицеви опори

Те също се наричат ​​"експлозивни". Изходна позиция като при нормални лицеви опори: опора в легнало положение. Разликата е, че в момента на лицеви опори е необходимо да се изтласка тялото с усилие, ръцете трябва да се изправят и да се откъснат от пода. След това трябва да кацнете тихо. Можете да усложните упражнението: по време на отделяне на ръцете от пода, за да направите памук. Правим лицеви опори 15 пъти.

Burpoe

Това упражнение е много по-сложно. Изходна позиция - на четворки, коленете опират в гърдите. С рязко натискане хвърляме краката си назад и отиваме в легнало положение. От тази позиция отново се връщаме на четворки. След това скачаме нагоре, протягайки цялото си тяло, ръцете над главите ни правят памук. Ние сме отново на четворки. Всичко това трябва да се прави непрекъснато, без да спира. Повторете burpy 20 пъти.

Скален катерач

Страхотно упражнение за абс, особено страничните. Застанете на място, легнал на протегнати ръце. С бързо движение издърпайте лявото коляно към гърдите и върнете крака назад. Тогава правим същото с десния крак. Алтернативно придърпайте коленете си към гърдите възможно най-бързо, сякаш бягаме нагоре. Трябва да се направи 30 пъти (15 за всеки крак).

Клякане скокове

Изходна позиция - стоене, ръце зад главата му. Приклекнете и след това скочете рязко нагоре, ръцете остават зад главата ви. Скачаме по този начин 15 пъти. Заслужава да се отбележи, че техниката на клек в упражнението трябва да е правилна. Коленете не трябва да излизат извън чорапите, сякаш седите на въображаем стол. Тази техника дава максимално натоварване на мускулите на задните части и задната част на бедрото.

Сумо клекове

Изходно положение - стоене, ръцете по тялото. Клякам, краката раздалечени, ръцете едновременно са поставени на фокус между краката. Това е подобно на позата на борците по сумо, оттук и името. От това положение избутайте краката назад с натиск, така че да сте във фокус, докато лежите върху протегнати ръце. Връщаме се към сумо клека, връщаме се в изходна позиция. Извършете 15 повторения.

Изпълнението на един кръг от упражнения ще отнеме не повече от 10 минути. Тъй като тялото свиква с натоварването, скоростта трябва да се увеличи. Трябва да тренирате поне три пъти седмично. Таблицата по-долу показва списък с упражнения и брой повторения за всяко.

упражнениеБрой повторения
Плиометрични лицеви опори15
Burpoe20
Скален катерач30
Клякане скокове15
Сумо клекове15

Тези упражнения са включени в комплекса на популярната тенденция за кросфит. Каква е неговата особеност "> процент на мастната тъкан. Ако допълвате упражненията с диета с високо съдържание на протеини и мазнини, мазнините постепенно ще бъдат изтласкани от мускулите. Ще получите красиво тяло, без да харчите време и пари за фитнес!