Силвио Самуел

съдържание

  • 1 Антропометрия
  • 2 Биография
  • 3 Бодибилдинг
  • 4 видеоклипа - Силвио Самуел

антропометрия

  • Височина: 170 см
  • Конкурентно тегло: 90 кг
  • Тегло извън сезона: 102 кг

биография

Силвио Самуел е роден през 1975 г. в Бразилия. В момента той живее в Америка, Калифорния, в град Фулъртън със съпругата си, въпреки че се появява на подиума под флага на Испания. Въпреки факта, че спортистът е роден в Южна Америка, той не живее там дълго време, тъй като семейството му се премества в Нигерия. Силвио има голямо семейство - шест сестри и един брат. От детството момчето беше активно и обичаше спорта. На 13-годишна възраст той се опита да тренира във фитнеса. Наслаждаваше му се много. Скоро той бе забелязан от сигурна Иван Ганева, която беше треньор на националния отбор по Нигерия по футбол. Той покани човека да играе футбол и на 14-годишна възраст Самуел се присъедини към отбора. Футболът обаче не беше особено приятен за младежа и треньорът забеляза, че човекът е изненадващо силен и вече има добра физика. Той промени решението си и предложи Силвио да се опита в пауърлифтинг. Самуел се съгласи и след два месеца тренировки спечели първото си младежко състезание.

бодибилдинг

Първото му представяне като културист се състоя през 2001 г., в Испания, на конкурса Франсиско дел Жеро . Въпреки че беше състезание за любители, това бележи началото на кариерата на Силвио. На този конкурс той спечели всички титли във всички категории и оттук нататък трябваше да извърви звездната пътека към световната слава. През тази година Силвио беше едва на 26 години.

Ако не беше поводът, може би никога нямаше да разберем за Силвио Самуел, културиста. Защото спортната му кариера започна в съвсем различен спорт. Той беше на тринадесет години, когато способен човек беше забелязан от треньора Иван Ганев. Въпреки че самият Ганев е треньор на националния отбор по футбол на Нигерия, Силвио по негова препоръка започна да се занимава с пауърлифтинг, т.е. онзи спорт, където спортистите работят с тежести.

Отнеха само два месеца на Силвио да спечели първото състезание. На седемнадесет вече печели Световната купа в Индонезия. Естествено, той трябва да пътува много. Но не всеки, като Силвио Самуел, успя да научи едновременно 8 езика и така да ги говори свободно. Той също посети Русия, въпреки че човекът не поиска руски. Какво доведе Силвио към културизма "> Видео - Силвио Самуел