Грешки за начинаещи културисти

Много спортисти, започвайки да се занимават с културизъм, правят редица грешки, които могат да навредят на здравето им и да не донесат желаните резултати след тренировка.

съдържание

  • 1 Грешка № 1: Повдигане веднага на много тежест.
  • 2 Грешка № 2: Неспазване на хигиенните стандарти.
  • 3 Грешка № 3: Неправилно разпръскване на спортна екипировка.
  • 4 Грешка № 4: Обилна комуникация в салона.
  • 5 Грешка № 5: Игнориране на ключалките на лентата.
  • 6 Грешка № 6: Повече подходи - по-добър ефект!
  • 7 Грешка номер 7: Грешно упражнение.
  • 8 Грешка № 8: Неспазване на комбинации от силови и кардио тренировки.
  • 9 Грешка № 9: Игнориране на писането на план за обучение.
  • 10 Грешка № 10: Неправилно хранене.

Грешка номер 1: Повдигане веднага на много тежести.

По право тази грешка се счита за най-често срещаната. Искайки да впечатли жена, приятел или по-опитен спортист, начинаещият бодибилдър веднага отнема да вдигне голяма тежест. Това не трябва да се прави, тъй като това е изпълнено със сериозно увреждане на мускулите, ставите или връзките.

Грешка номер 2: Неспазване на хигиенните стандарти.

Фитнес залата е идеално място за възпроизвеждане на микроби и бактерии, тъй като именно тук спортистите се занимават, като използват същата спортна екипировка. Оставяйки пот, спортистите преминават към други упражнения. Следващият спортист, който дойде на това място. Следователно спазването на основните хигиенни стандарти ще помогне да се избегне инфекция. За да направите това, просто трябва да имате кърпа със себе си, за да избършете потта, салфетки за обработка на оборудване след часовете и разбира се винаги да носите чисти дрехи и обувки, когато отидете на фитнес.

Грешка номер 3: Неправилно разпръскване на спортна екипировка.

Не забравяйте да почистите след упражнения с палачинки, гири или мряна. Това не само се счита за правило на добрата форма, но също така помага да се избегнат непредвидени наранявания, ако някой от спортистите се колебае относно снаряда.

Грешка номер 4: Обилна комуникация във фитнеса.

Дългите разговори не само отвличат начинаещите да се концентрират върху упражнението, но и водят до факта, че другите спортисти трябва да изчакат освобождаването на снаряда.

Грешка номер 5: Игнориране на ключалките на щангата.

Тази грешка трябва да ви напомня за задължителното използване на ключалки, когато практикувате с мряна. В противен случай, в случай на неочакван скок, палачинките могат да се подхлъзнат, което ще доведе до нараняване на самия спортист или на спортистите, които тренират наблизо.

Грешка №6: Повече подходи - по-добър ефект!

Тази фраза е абсолютно нелогична. Новичките културисти трябва да помнят, че трябва да тренирате тялото, постепенно увеличавайки натоварването. Качеството на упражнението понякога е по-важно от количествените подходи или тежести.

Грешка номер 7: Грешно упражнение.

Изпълнявайки упражнение с всеки снаряд, спортистът трябва да се придържа към неизказани правила. Ако упражнението се изпълнява неправилно, това не само не дава положителен ефект, но и може да навреди на здравето. Затова начинаещите културисти се препоръчват да се занимават с треньор.

Грешка номер 8: Неспазване на комбинацията от силова и кардио тренировка.

Начинаещите трябва да комбинират кардио и силови тренировки, за да получат красиво и здраво тяло в резултат. Експертите препоръчват провеждането на три силови и две кардио тренировки седмично.

Грешка №9: Игнориране на писането на план за тренировка.

Струва си да се помни, че ефективността на всяка тренировка ще зависи от предварително създаден дневник с редовно завършване на занятията - описание на какви конкретни мускули се тренират днес, програма за упражнения, броя на подходите или тежестта. Това ще помогне за ясно проследяване на динамиката на резултатите.

Грешка № 10: Неправилно хранене.

Правилното хранене е не само ключът към здравословния начин на живот, но и за поддържането на ефективността на тренировките. Затова ангажиментът към диетата и балансираната диета трябва да бъде в предимството на всеки начинаещ спортист.

Само като избягва всички горепосочени грешки, начинаещият културист може да постигне добри резултати!