Гюнтер Шлиеркамп

антропометрия

  • Височина: 185 см
  • Конкурентно тегло: 128 кг

Гюнтер Шлиеркамп, по прякор Нежният гигант, е роден на 2 февруари 1970 г. в близост до град Дюселдорф, Германия. В семейството на децата, освен него, имаше още двама братя и сестра. Момчето е възпитано според старите земеделски традиции, тъй като родителите му се занимават със земеделие. Спортът в семейството му не се приема сериозно и се смята за загуба на време.

От ранна възраст Гюнтер помага на родителите в голямото им домакинство. Няколко години по-късно той отиде да работи в близко стопанство, а приходите му бяха 50 цента на час. Това му даде възможност да купува нови дрехи, за да не се налага да носи дрехите на по-големите си братя. Този път не беше лесен за него и го научи на търпение и сдържаност.

бодибилдинг

Виждайки филма „ Изтеглете желязо “ с Арнолд Шварценегер в главната роля, 13-годишният Гюнтер Шлирекамп пристигна в шок. Той имаше голямо желание да стане голям и силен. После купи тежести и започна да тренира. По това време той работи само на ръцете си. На 16-годишна възраст Гюнтер Шлирекамп започва да работи като механик и той има възможност да се занимава с фитнес. Спортистът каза на Гюнтер Шлирекампа, че има добри атлетични наклонности. По това време той тежеше 77 кг. Провеждайки тренировки във фитнеса 2 пъти седмично, той започна да се подготвя за първото състезание. Тренира без преставане. Обучението му отне три часа, а понякога и повече. Той си позволи да почива само веднъж седмично. По онова време той вярваше, че ако ще тренира много, ще постигне страхотни резултати. През 1988 г. Гюнтер за първи път участва в състезания за аматьорска вдигане на тежести. Следващите пет състезания, в които той участва, му донесоха само първите места.

През пролетта на 1990 г. печели аматьорското първенство в Германия. През същата година, през есента, той печели световното първенство за аматьори. Тогава, постигайки най-добрия резултат, той реши да се опита в групата за вдигане на щат за възрастни. През следващите 2 години Гюнтер Шлирекамп тренира усилено и през 1992 г. участва в Европейското първенство. Той постигна европейската титла. През същата година печели немското първенство. През 1993 г. е удостоен със званието „ Мистър Вселена “.
Скоро през 1994 г. той се запознава с бъдещата си съпруга Кармен. Те бяха женени заедно законно, но заживяха заедно за кратко време, тъй като в крайна сметка разбраха, че не се съчетават.

Подготовката на Гюнтер Шлирекамп за Олимпийските игри не беше успешна, тъй като той не стана част от 15-те най-силни. По това време Гюнтер Шлиеркамп доби идеята, че е на прага на колапса. Хората, които се възхищаваха и се гордееха с него, се отвърнаха от него и престанаха да вярват в неговата сила и способности.

През пролетта на 1997 г., в края на шампионата на Нощта на шампионите, Джо Вейдър се обърна към Гюнтер с предложение за съвместно сътрудничество. Гюнтер Шлиеркамп се съгласи с предложените условия и подписа споразумение с Джо Вейдър. През 2006 г. Гюнтер участва в снимките на холивудската комедия „Бирфест”.

Гръдна титанова тренировка

  • Наклонена пейка. Четири подхода. Броят на повторенията е 15-20; 10-12; 8; 4-6.
  • Пряка преса с дъмбели. Четири подхода. Броят на повторенията е 15-20; 10-12; 8; 4-6.
  • Бенка преса в симулатора на чук. Три подхода. Броят на повторенията 10-12; 8; 4-6.
  • Развъждане на гири на наклонена пейка. Три подхода. Броят на повторенията 10-12; 8; 4-6.