Дростанолон (Мастерон)

Стероидът Дростанолон с андрогенни и анаболни ефекти се предлага под формата на пропионат (дипропианат) и енантат - естери, които определят характеристиките на лекарството. Известен е на широка маса потребители под търговските наименования Masteron, Permastril, Metormon, Drolban. И двата естера влияят неизменно на тялото, но се абсорбират в кръвта с различна скорост. Продължителността на действието на енантата е около 15 дни, а ефектът на пропионата се проявява още на втория или четвъртия ден след инжектирането.

Дростанолонът има умерен анаболен, но висок андрогенен ефект, е инхибитор на ароматазата без ефект от превръщането на тестостерона в естрогени. Стероидът е производно на дихидротестостерон, има подобен ефект, има химическата формула на 2-алфа-дихидротестостерон пропионат. И енантат, и дростанолон първоначално са били използвани изключително за лечение на рак на гърдата, но са прекратени поради високия риск от вирилизация. Използва се за спортни цели, като правило се произвежда в ампули с обем 50 и 100 mg / ml.

съдържание

 • 1 Как действа Drostanolone "> 2 Masteron соло курс
 • 3 комбинирани курса с дростанол
 • 4 нежелани реакции
 • 5 отзива

Как действа дростанолон?

Ефектът от стероидното лекарство се проявява:

 • умерен диуретичен ефект;
 • потискане на катаболните процеси;
 • показатели за сила;
 • изразен ефект на изгаряне на мазнини, доказан научно, когато в хода на изследването „експериментално” загуби до 5-7 процента от мастната маса след преминаване на курса;
 • запазване на мускулния обем, спечелен по време на приема на стероида, придобиване на мускулен релеф, твърдост и плътност.

Спортистите най-често приемат лекарството по време на сушене, както и при подготовка за състезанието.

Мастерон Соло Курс

За да постигнат максимален ефект от използването на енантат и пропионат, културистите приемат от 400 до 500 милиграма стероид на седмица. Увеличаването на дозата не води до забележимо увеличаване на физиологичните параметри, но може да доведе до бързо и бързо развитие на отрицателни странични ефекти.

Солокурсът включва въвеждане на пропионат три пъти седмично или всеки друг ден, а енантат - само веднъж на седем дни. Прилагането на стероид трябва да започне след посещение на спортен лекар, подложени на диагноза на състоянието на целия организъм. По време на целия курс е необходимо да се вземат съответните тестове, като се направят корекции в програмата.

Комбинирани курсове с дростанол

Отрицателните моменти на самостоятелна употреба на лекарството лесно се елиминират чрез съвместната употреба на стероид с други подобни лекарства. По своето действие Мастерон е най-подобен на андрогенните рецептори.

Най-често използват или Winstrol, или Oxandrolone. Първият е най-ефективен, тъй като взаимодействието му с андрогенните рецептори е минимално. Намалява концентрацията на глобулин, който свързва половите хормони, тоест проявява синергичен ефект.

За да спечелите мускулна маса, Мастерон се комбинира с тестостерон пропионат. При такъв комбиниран курс се препоръчва използването на гонадотропин. Това ви позволява да компенсирате нивото на ендогенен тестостерон. Най-добрата съвместимост на Drostanolone се проявява във връзка с лекарства като Trenbolone и Boldenone.

Странични ефекти

Изразеното свойство за изгаряне на мазнини, поради ниския анаболен индекс, има отрицателна страна. Проявява се в повишен риск от андрогенна реакция.

Следните нежелани реакции могат да съпътстват приема на Masteron:

 • повишен косопад;
 • простатна хипертрофия;
 • високо ниво на агресия;
 • акне;
 • вирилизация.

Стероидът има минимално токсичен ефект върху черния дроб, не задържа течност в организма и не предизвиква повишаване на кръвното налягане.

Отзиви

Отлична характеристика на лекарството е разпространението на андрогенната над анаболната активност. Бодибилдърите като правило особено ценят ефекта на изгаряне на мазнините на стероид. Действието засилва приема на лекарства, които компенсират андрогенния ефект. По този начин се оказва, че най-голямата загуба на маса се носи от комбинираната техника. Соловите курсове, ако надвишите препоръчителната доза, най-вероятно имат отрицателни странични ефекти. Не се препоръчва на жените да приемат лекарството, тъй като рисковете от вирилизация са големи. Един стероид помага на мъжете да правят мускулите по-изявени, по-стегнати и по-изразени.