Комплекси преди тренировка

Има много начини за повишаване на ефективността на силовите тренировки, стимулиране на мускулната печалба. Една от тях е използването на добавки преди тренировка, механизмът на действие на които не е известен на всеки спортист.

съдържание

 • 1 Какво представлява комплексът преди тренировка "> 2 Състав на комплексите преди тренировка
 • 3 Колко ефективни са бустерите?
 • 4 Добавки в комплекси преди тренировка
 • 5 Кофеин - основният компонент на бустер
 • 6 Противопоказания за приемане на комплекси преди тренировка
 • 7 Приемате или не приемате?
 • 8 Заключение
 • 9 Видео рецензия

Какво представлява комплексът преди тренировка?

Това е вид спортно хранене, което се нарича още бустер, чието действие е насочено към повишаване на представянето на спортиста при изпълнение на силови тренировки. Съставът му, като правило, е представен от компоненти, които увеличават кръвоснабдяването на мускулите и стимулиращите вещества.

Ако вярвате на рекламата, тогава бустерите са инструмент, който подобрява концентрацията и силата, ускорява растежа на мускулите. Истинският резултат най-често не е толкова силно изразен, ограничен от усещането за енергичност, получено от кофеин, усещане за изтръпване върху кожата, поради влиянието на бета-аланин.

Състав на комплексите преди тренировка

Добавките, в зависимост от действието, се разделят на три класа:

 • стимулиране на централната нервна система, кофеин и таурин, които повишават ефективността на тренировките;
 • вещества, които увеличават силата на спортиста, включително бетаин, BCAA и бета-аланин;
 • стимулиране на притока на кръв към мускулната тъкан аргинин, цитрулин.

Някои производители въвеждат витамини от групата В. В общото им количество може да достигне до 10 хиляди процента от дневната норма. Те имат стимулиращ ефект върху централната нервна система и върху енергийните процеси, протичащи в организма.

Колко ефективни са бустерите "> Добавки в комплексите преди тренировка

Употребата на креатин води до увеличаване на показателите за сила, BCAA аминокиселините оказват положителен ефект върху набора от постна мускулна маса. За да постигнете тези ефекти, не е необходимо да приемате бустери, достатъчно е да използвате всяка добавка поотделно.

Това се отнася и за бета-аланин, и цитрулин с аргинин. Тези продукти също се препоръчва да се приемат отделно. Първо, в чистата си форма те ще струват много по-евтино, и второ, няма да има проблеми с определянето на дозировката и състава, които може да срещнете при закупуване на скъп бустер.

Кофеинът е основният компонент на бустера

Кофеинът, присъстващ в диетата на почти всеки човек, има мощен стимулиращ ефект, активира производството на допамин и адреналин, хормони, отговорни за радостта и прилив на сила. И ако го вземете преди тренировката си, тогава настроението и цялостното емоционално състояние ще бъдат много по-добри.

Кофеинът влияе върху тялото по този начин само когато се консумира нередовно. Ако пиете десетина чаши кафе на ден, тогава няма да има ефект. Затова трябва да се приема непосредствено преди тренировката.

Противопоказания за приемане на комплекси преди тренировка

Мощните стимуланти в комбинация с кофеин не се препоръчват на хора с хронични заболявания, проблеми в централната нервна система и сърдечния мускул. Не бива да се надяваме да открием доказателства за странични ефекти върху бустерната опаковка.

Производителят на такова спортно хранене не трябва да предоставя данни за проучвания за безопасност, тъй като тази добавка не се прилага за лекарства. Комплексът не е разрешен за продажба само ако открие токсини или отрови.

Приемете или не приемете "> Заключение

Комплексът преди тренировка е скъпо и сложно спортно хранене, съдържащо вещества, самото използване на които ще бъде много по-евтино и най-важното - много по-безопасно.

Видео ревю