Тестостерон ципионат

Тестостерон Ципионат е най-дългата известна форма на тестостерон до момента. За спортни цели мъжките хормони се използват от дълго време не само от мъже, но и от жени. Благодарение на приема на тестостерон се наблюдава значително повишаване на основните физиологични параметри, което неизменно влияе върху подобряването на резултатите, получени по време на тренировка.

Тестостеронът ципионат е най-популярният и разпространен в Америка, където е концентрирано основното производство на лекарството. Този стероид се произвежда и от балканските компании. Продължителното действие на тестостерон ципионат се дължи на факта, че стероидът се "засажда" върху етера, което му позволява да остане в депото за мазнини в продължение на петнадесет дни.

Активното вещество се отделя и навлиза постепенно в кръвта. Подобно "поведение" на стероида минимизира броя на инжекциите, което е доста удобно. Ако помислим за енантат и ципионат, тогава тези форми на тестостерон могат напълно да се заменят взаимно и се предлагат само като инжекции.

съдържание

 • 1 Какъв е ефектът от приема на Тестостерон Ципионат?> 2 Стероиден профил Тестостерон Ципионат
 • 3 Курс на приложение на Ципионат
 • 4 Възможни странични ефекти
 • 5 отзива за тестостерон ципионат

Какъв е ефектът от приема на тестостерон ципионат?

Въвеждането на този стероид има следните положителни ефекти:

 1. Мускулната маса се увеличава. На фона на приема на ципионат се наблюдава повишена хидратация на клетките. Водата съставлява значителен дял от обема, който спортистът събира. Мускулите придобиват външно привлекателен и подчертан вид. Натрупването на течност причинява връщане на сешоар след завършване на курса. Водата представлява до една трета от общата печалба.
 2. Индикаторите за сила се покачват.
 3. Симулира се синтеза на червените кръвни клетки. Увеличаването на кислородната маса в кръвта позволява на мускулите да функционират много по-ефективно, което влияе положително на издръжливостта на спортиста.
 4. Осигурени са сперматогенеза и сексуално поведение.
 5. Качеството на фосфорния метаболизъм се повишава.
 6. Получава се положителен азотен баланс. Количеството на синтезирания протеин е много по-голямо от разлагането.

Стероиден профил Тестостерон Ципионат

Стероидът демонстрира:

 • 100% анаболни и андрогенни ефекти от тестостерон;
 • значително инхибиране на веригата хипоталамус-хипофиза-тестис;
 • липса на токсични ефекти за черния дроб;
 • високи нива на конверсия на естроген.

Всяка форма на тестостерон действа чрез анаболни рецептори. Ципионатът не е изключение. Това ви позволява значително да увеличите способността на хормона да задържа азот, който е основният структурен елемент за създаване на протеин в мускулите.

Курс по приложение на ципионат

Оптималната честота на инжектиране е веднъж на всеки седем дни. Продължителното действие на ципионат ви позволява да приемате стероид по-рядко, но такава схема на инжекции не осигурява оптимално високо ниво на концентрация на хормони. Спортистите, които искат да спечелят мускулна маса, трябва да се съсредоточат върху дневната доза от 250-500 милиграма .

Курсовете за самостоятелен тестостерон за ципионат дават страхотни резултати. Те са чудесни за начинаещи спортисти, които не трябва да приемат допълнителни лекарства. Трябва да се разбере, че увеличаването на оптималната скорост на инжектиране над 800 милиграма няма да позволи по-изразен анаболен ефект, но шансовете за странични ефекти ще се увеличат.

Курсовете за комбиниране са до голяма степен идентични на соловете. Стероидът е най-добре комбиниран с нандролон. Дозировката на двете лекарства е около 200 милиграма седмично. Блокирането на естрогенната експозиция позволява прилагането на Тамоксифен. Използва се от втората седмица на курса от 10 милиграма всеки ден и се приключва с употребата на четиринадесет дни след изтеглянето на ципионат. За нормализиране на секрецията на собствения си тестостерон, Провирон се приема по време на курса, по-късно заменен с Тамоксифен.

Възможни странични ефекти

Стероидът проявява високо ниво на ароматизация. Следователно, заедно с увеличаване на мускулната маса, се увеличава и концентрацията на естроген, което е причината за развитието на такова заболяване като гинекомастия, придружено от уплътняване и подуване на областта около зърната. За да предотвратят рисковете от гино, спортистите приемат блокери на ароматазата и Нолвадекс или Кломид, които са антиестрогени.

Страничните ефекти от приема на ципионат често се дължат на високата конверсия на хормона в активната форма на дихидротестостерон и се проявяват от андрогенна природа. В някои случаи може да се повиши кръвното налягане на спортиста, да се наблюдава растеж на космите на различни части на тялото и по лицето или, обратно, плешивост, акне, повишена секреция на мастните жлези.

Тестостерон Ципионат Отзиви

Феноменът на връщане след отмяна на курса на ципионат не може да бъде напълно предотвратен, но натрупаната мускулна маса, независимо от това, остава на доста високо ниво. Отзивите предполагат, че страничните ефекти от лекарството, с изключение на високото натрупване на течности, почти никога не се появяват. Ципионатът се конкурира с енантат и е много ефективен.

Повечето професионални културисти комбинират ципионат с други лекарства, но този подход не се препоръчва за начинаещи, тъй като увеличава възможността за странични ефекти. Сред производителите на този тестостерон няма лидери, но трябва да се даде предпочитание на американските и европейските производители, но именно те често намаляват дозировката и надценката.