Кленбутерол

Разработването на лекарството Кленбутерол е проведено единствено с цел получаване на лекарство за астма. Това лекарство е успешно тествано, започва да се използва по предназначение, но достатъчно скоро демонстрира свойствата и качествата, поради което придобива много по-широко разпространение. Наред с терапията на астмата, Кленбутерол често се приема от културисти.

съдържание

 • 1 Принцип на действие на кленбутерол
 • 2 Погрешни представи за кленбутерол
 • 3 Възможни странични ефекти от приема на Кленбутерол
 • 4 Кленбутерол за отслабване
 • 5 отзива за лекарството Кленбутерол

Принципът на действие на Кленбутерол

Има два вида андроренорецептори в мастната и мускулната тъкан - алфа и бета. Възбуждането на първата група рецептори става причина за активно натрупване на мастни натрупвания, а втората група, напротив, настройва тялото по такъв начин, че мазнините започват да се използват като енергиен източник и скоростта на разпадането му рязко се увеличава. Кленбутеролът е бета 2-агонист. Възбужда бета-тип андрорецептори. Използването му задейства механизма на биохимичните реакции, които засилват липолизата - разграждането на мазнините на компоненти.

В допълнение към изгарянето на мазнините, приемането на лекарството има ускоряващ ефект върху метаболизма, увеличавайки скоростта му с около 20-30 процента. Това ви позволява да получите още едно неоспоримо предимство през периода на сушене. Когато използвате Кленбутерол, липопротеиновата липаза е по-активна, което предотвратява образуването на мазнини в организма. Използването на този инструмент стимулира функцията на щитовидната жлеза, за да увеличи производството на хормони, които са мазнини. Тези свойства на Кленбутерол перфектно помагат да се отървете от излишните телесни мазнини.

Произведено под формата на таблетки, това лекарство се превръща в отличен помощник за всеки спортист през периода на сушене, ускорява метаболизма, секрецията на хормони, синтезирани от щитовидната жлеза. Тези и други ефекти ви позволяват да губите телесни мазнини на фона на диетичното хранене, което предполага дефицит на консумирани калории.

Погрешни представи за лекарството Кленбутерол

Има много митове относно кленбутерола. Едно от най-често срещаните погрешни схващания е възлагането на антикатаболично - анаболен ефект на лекарството. Не се появи от нулата. Това беше улеснено чрез провеждане на тестове с животни. Въпреки това, дори огромни дози над 1 милиграм, прилагани ежедневно на коне, предизвикват подобен ефект при някои индивиди и само в малка степен.

Експерименталните тестове на кленбутерол при животни нямат нищо общо с ефекта на лекарството върху човешкото тяло. Доза от 1000 mcg (1 mg) може да бъде дадена на коне. За хората е смъртоносно. И дори ако Кленбутерол има анаболен ефект в големи дози, тогава, за съжаление, за спортист, който употребява лекарството в малки количества, няма значение. Следователно приемането на лекарство за антикатаболен ефект е лишено от всякакво значение.

Кленбутеролът действа изключително като изгаряне на мазнини, предписан при астма. Той няма други влияния, подходящ е за употреба в периода на сушене. Ако има някакви други свойства, приписвани на Кленбутерол, тогава тяхното влияние е незначително, напълно невидимо за спортиста. За разлика от тях, Кленбутерол се е доказал като изгаряне на мазнини само от положителната страна. Не бива да го третирате като "чудо" средство, което само по себе си елиминира мастните натрупвания. Има ефект на изгаряне на мазнини само при добре проектирани тренировки и диета.

Лекарството ускорява метаболизма, помага на тялото да започне да използва мазнините като източник на енергия, като се има предвид, че не получава достатъчно калории с храната. Необходимо е да запомните за отделните характеристики. Правилно изграден режим, тренировки, диета понякога не позволяват на спортиста да изпита напълно ефектите на Кленбутерол. Рационалността на приемането на тези хапчета през периода на сушене ни позволява да оценяваме само постоянен мониторинг на постигнатите резултати. Основното нещо, в стремежа към ефект, не забравяйте за предпазливостта.

Заедно с таблетките Кленбутерол може да се закупи и под формата на сироп. Съставът на последния включва захар. Това го прави не най-добрият избор за спортист. Предпочитание се дава най-добре на таблетки.

Възможни странични ефекти от приема на Кленбутерол

Както всяко лекарство, употребата на Кленбутерол може да има някои негативни ефекти. Те не са толкова значими, ако спортистът стриктно спазва дневната норма.

Страничните ефекти от приема на лекарството за културист са, както следва:

 • гадене, което се среща при 3% от спортистите;
 • нарушено храносмилане, наблюдавано в 5%;
 • повишено кръвно налягане и сърдечна честота, проявяващо се в 6% от случаите;
 • безпричинно чувство на безпокойство и безсъние, което се наблюдава при 7% от спортистите;
 • повишено изпотяване, проявяващо се в 10%, и треперене с конвулсии, наблюдавани в 20% от случаите.

Много отрицателни последици, основаващи се на честотата на възникване, се проявяват почти винаги. Не се притеснявайте твърде много за тези рискове, тъй като те се наблюдават само в първите дни след началото на употребата на Кленбутерол и след това отминават. Наличието на отрицателни ефекти е следствие от реакцията на организма към увеличаване на скоростта на метаболитните процеси.

За да получите максимална полза от това лекарство, за да намалите всички рискове до нула, трябва да се спазват две условия. Първо, не превишавайте препоръчителния дневен прием (до 120 микрограма), като започнете с минимални дози. Второ, използвайте някои съпътстващи лекарства през периода на сушене.

Кленбутерол за отслабване

Курсът на приема на таблетките Кленбутерол трябва да бъде не повече от 1, 5 месеца (6 седмици). След 14 дни настъпва понижаване на регулаторите. Това означава, че ефективността на лекарството е значително намалена. Избягвайте това позволява едновременната употреба на Ketotifen. Дневната му доза варира от 1 до 2 микрограма. Това лекарство не само предотвратява намаляването на ефективността на Кленбутерол, но също така ви позволява лесно да прехвърлите първите дни от началото на курса, когато се проявят странични ефекти.

Кленбутеролът започва да се приема с малки дози, увеличавайки дневната норма с 20 mcg, достигайки оптималната. Повишаването на дозата се извършва през първите шест дни от началото на курса:

 • 20 mcg през първия ден;
 • 40 mcg на втория ден;
 • 60 mcg на третия ден;
 • 80 mcg на четвъртия ден;
 • 100 mcg на петия ден;
 • 120 mcg на шестия ден.

Постигането на максимална доза не е задължително. Можете да спрете на 80 mcg. Трябва да се съсредоточите върху личните си чувства.

Отзиви за лекарството Кленбутерол

Приемайки таблетки Кленбутерол през периода на сушене, спортистите отбелязват доста значително увеличение на скоростта на процеса на изгаряне на мазнини. Спортистите се чувстват енергично, по-висока концентрация по време на тренировка. Това е особено ценно, ако следвате диета с ниско съдържание на въглехидрати или без въглехидрати.

Този препарат помага на спортистите да ускорят процеса на сушене. Съдейки по отзивите на Кленбутерол, страничните ефекти също се усещат. В първите дни конвулсиите и треморите се появяват при почти всички, включително спортисти, които поемат курса за първи път. Първоначалното тегло след прекратяване на лекарството, ако се спазва правилното хранене и след края на приложението, не се връща.