Methandrostenolone

Анаболни и андрогенни стероиди Метандростенолон е произведен в началото на шейсетте години на ХХ век. Това лекарство се продава под различни търговски марки: Danabol, Nerobol, Dianabol, Methandienone, Nanosim и DBOL.

Първоначално е използван като стимулиращ процес на възстановяване, повишаване на тонуса, лечение на средства от изгаряния. Днес спортистите използват метандростенолон за увеличаване на мускулната маса. Наред с този ефект, лекарството, подобно на други стероиди, има и други полезни качества.

съдържание

 • 1 Стероиден профил на метандростенолон
 • 2 Ефективност на метандиенона
 • 3 Солов курс
 • 4 комбинирани курса
 • 5 Странични ефекти
 • 6 отзива

Стероиден профил на метандростенолон

Methandienone показва следните показатели за стероиден профил:

 • 200% анаболна и 50% андрогенна активност от тестостерон;
 • ниска способност за овкусяване;
 • умерен ефект върху черния дроб;
 • продължителност на експозицията до осем часа;
 • откриване на допинг тест до три месеца.

Предлага се под формата на таблетки и инжекции.

Ефективност на метандиенон

Лекарството допринася за:

 • Ярко увеличаване на мускулната маса поради стимулиране на производството на протеини. Значителна част от наддаването на тегло е водата, задържана в тялото. Ако не приемате подходящите фармакологични препарати, най-често се проявява феноменът на връщане.
 • Повишени показатели за здравина.
 • Ефект на изгаряне на мазнини на фона на правилното хранене и прием на метан.
 • Укрепване на здравината на ставите.

На фона на консумацията на метан се засилва усещането за апетит.

Солов курс

Трябва да се въздържате от приема на курса на Метандростенолон до зряла възраст, за хора с високо кръвно налягане, заболявания на сърдечно-съдовата система, черния дроб, хипертрофия на простатата и други патологични състояния, при които лекарството е противопоказано.

Безопасна дневна доза на стероид под формата на таблетки е 30 милиграма. Това количество от лекарството се разделя по равно на 2-3 пъти и се приема след хранене. Този модел на употреба ви позволява да избегнете резки промени в хормоналния фон. Инжекциите предполагат увеличаване на дозата, но продължителността на курса не може да надвишава един месец и половина (6 седмици).

За да се намали експозицията на естроген, вече на осмия ден от курса започват да се използват инхибитори на ароматазата, които могат да се отърват от подпухналостта и да предотвратят задържането на течности. Пост-курс терапия (PCT) започва на третия или четвъртия ден след отказ от лекарства.

През следващите две до четири седмици обикновено се приема Тамоксифен. Дозировката е около 20 милиграма и постепенно намалява. Възможно е да се нормализира синтеза на ендогенен тестостерон с използването на бустери.

Спортистът трябва постоянно да държи под контрол собствените си физиологични показатели, своевременно да прави необходимите корекции.

Комбинирани курсове

Курсът на метандростенолон соло демонстрира много отрицателни аспекти, което прави комбинирания прием по-често срещан вариант. Комбинирането на лекарството с AAC комплекси не се препоръчва, тъй като последните имат лош ефект върху черния дроб. Метандростенолонът трябва да се комбинира с продукти на базата на тестостерон. Най-подходящи: Тестостерон, Сустанон, Нандролон, Тренболон, Примоболан.

За да увеличите мускулния обем, някои източници съветват да се използват периодични и интервални нетрадиционни режими на прием. Първият, както погрешно се смята, намалява отрицателното въздействие върху производството на собствен мъжки хормон, а вторият елиминира пристрастяването и намалява вредното въздействие върху черния дроб. В действителност никоя от схемите не работи, а самото лекарство не е подходящо за „моста” между курсовете.

Странични ефекти

За да избегнете каквито и да е отрицателни ефекти, когато приемате Метандростенолон, трябва стриктно да следвате инструкциите. Не можете да започнете курса без да определите дозировката и продължителността на приложение.

Гинекомастията е най-честият страничен ефект от приема на метан в таблетки и инжекции. Възниква в резултат на превръщането на активното вещество на лекарството в естрогени. Използването на ароматазни инхибитори позволява това да се избегне. Токсичният ефект върху черния дроб, упражнен от присъствието в 17-алфа позиция на метиловата група, се намалява поради холеретичните лекарства, например Flamin и Tykveol.

На фона на приема на Метандиенон клетките започват активно да задържат течност, която напуска след отмяната на курса. Това става причината за възвръщането, което инхибиторите на ароматаза предотвратяват.

Отзиви

Бодибилдърите, приемащи наркотика, са най-недоволни от феномена на отдръпването. Както казват спортистите, той се проявява след курса доста силно. Не всеки успява да сведе до минимум загубата на спечелена маса.

Някои спортисти получават наистина висококачествено увеличение на обема, докато други, напротив, са твърде воднисти. Зависи от качеството на метандиенона. Най-хубавото е, ако съдим по ревютата, европейските и американските марки са се доказали, балканските и домашните са по-малко популярни.

Като класически стероид, който не губи своята актуалност и до днес, Methandrostenolone перфектно се демонстрира в комбинирани курсове, а не соло.