Защо младите хора започват културизъм?

Трудно е да се даде конкретен отговор на този въпрос. Например световноизвестният културист Арнолд Шварценегер направи атлетиката смисъла на живота си. Всички знаят, че в детството известният актьор и спортист е бил много запазено дете, което е било улеснено от неговия баща деспот. В това отношение културизмът беше единствената му радост, те дадоха възможност на Арнолд да спечели уважение от другите. Лу Ферино е не по-малко жизнена личност в културизма от Арнолд Шварценегер. Известният спортист и актьор Лу Ферино страдаше от вродена глухота, така че му беше много трудно да произнесе прости думи. Бодибилдингът му даде възможност за самореализация. Лу Ферино прекарваше по няколко часа на ден в мазето на собствената си къща, където имаше импровизиран фитнес. И именно скрупульозният и систематичен бодибилдинг даде на Лу Ферино възможността да спечели милиони и да стане известен актьор. Всеки бъдещ спортист започва да се занимава с културизъм по различни причини. Пътят към културизма от австралийския спортист Лий Прист също е интересен.

Лий Прийст е роден в спортно семейство на 6 юли 1972 г. Мнозина ще мислят, че наследството на Лий в спорта е наследено, но това не е така. Още като дете, Прийст се възхищаваше на Супермен и след като майка му му шие костюм за този герой, Лий реши да стане като него. И на 13-годишна възраст Лий Прист започва да тренира във фитнеса. Първият учител на този изключителен спортист беше дядо му.

Само за няколко месеца Лий Прийст спечели шоуто на Сидни културизъм Класик -86. На 15-годишна възраст, по инициатива на майка си, Лий Прийст участва и печели състезанието по двойки. Лий се развива в културизма с такива темпове, че още на 17-годишна възраст получи право на професионална карта IFBB, след като спечели поредната победа в Австралия.

С увеличение от 163 см. Теглото на Лий в извънсезонната е 129 кг, а по време на спортни събития - 102 кг!

Лий Прист много често попада под лещите на камерите в костюма на любимия си герой супермен. Не е изненадващо, че татуировка с буквата „S” се развява на рамото му.