Как да премахнете мазнините от гърба и страните

Ако целта е да се отървете от мастните гънки само на гърба, тогава това едва ли е възможно. Въпреки това е напълно възможно тонизирането на мускулите и укрепването им в целия отдел.

съдържание

 • 1 Как да премахнете излишната мазнина от гърба "> 2 Ефективни упражнения от мастни гънки на гърба
  • 2.1 № 1. дърпане
  • 2.2 № 2. Упражнения с гири
  • 2.3 № 3. Renegade тяга
  • 2.4 № 4. играчка лодка
  • 2.5 № 5. Натиснете прозорци
  • 2.6 № 6. Скачане на въже
  • 2.7 № 7. Велосипед за упражнения
  • 2.8 № 8. Симулатор на сцепление
  • 2.9 № 9. Плиометрични движения, кардио

Как да премахнете излишната мазнина от гърба?

Факт е, че не можете да изгаряте мазнини само в определена малка част от тялото. Във всеки случай трябва да тренирате цялото тяло и едва тогава можете да очаквате наистина добър ефект. Разбира се, можете да тонизирате конкретни мускули и да ги направите по-силни и по този начин да се отървете от проблема в тази област. Необходимият резултат може да се получи, като комбинирате подобни упражнения с кардио тренировки (джогинг, упражнения на симулаторите - няма значение какво точно да използвате, най-важното е, че тренировките са забавни).

Така че, когато гърбът е най-проблемната зона, се препоръчва да започнете с тренировки, насочени към укрепването му. Най-често момичетата не обръщат необходимото внимание на тази област, съсредоточавайки се върху други мускулни групи и игнорирайки проблема с излишните мазнини по гърба си.

По принцип това е нормално, тъй като рядко човек вижда отражение на гърба си в огледалото, той винаги е по-заинтересован отпред. Затова мнозина просто забравят за гърба и неговото укрепване е много важно и не само от гледна точка на естетиката.

Проучването на тази мускулна група ви позволява да подобрите и подобрите стойката, което предполага укрепване на долната част на гърба. В допълнение, раменете като цяло, горната част на гърба става по-силна. Свитият гръб може да създаде впечатление, че има мастни гънки, дори всъщност те не са такива.

Ефективни упражнения от мастни гънки на гърба

Както бе споменато по-горе, като се концентрирате върху тренирането на мускулите на гърба, можете да подобрите стойката си и да придобиете стройна, красива фигура.

№1. дърпане

Подобно обучение е най-доброто с цел подобряване на стойката. Няма нужда да се страхувате от тези упражнения, те само изглеждат много сложни. Освен това има много различни вариации, които имитират данни за движение. В допълнение, някои от тях могат да се изпълняват у дома и във фитнес залата, за да се увеличи натоварването, за да се удвои процеса на получаване на желания резултат.

Тъй като гърбът се състои от голям брой различни мускули, е необходимо такова обучение, което да е насочено към изработване на целия брой. Такива упражнения се издърпват нагоре, благодарение на което всички мускули започват да работят като едно цяло. Естествено, не всеки успява да издържи и да не се откаже от часовете в самото начало. Но това е лош пример за следване. Целта е поставена и трябва да я постигнете!

Трябва да се отбележи, че това упражнение ще бъде най-ефективно, ако се изпълнява с външен хват (напречната греда е закопчана с дланите навън). Разбира се, другият вариант е много по-лесен, но в този случай почти целият товар пада върху бицепсите.

Варианти, имитиращи обичайното издърпване:

 • Отрицателно изтегляне с помощта на стойка. Застанете на стойката, така че тялото да е в положение на пълен шут. Бавно слизайте, контролирайки движението.
 • Използването на механизми. Тези са във всички фитнес зали и най-често са празни, плашат всички със страшния си вид. Но по отношение на овладяването на пробива, това са страхотни помощници. Първо се препоръчва да разгледате добър пример за това как да работите с тях, а след това да намерите треньор и да го помолите да покаже упражнения и да говори за спецификата на класовете с тези механизми.
 • Използване на въже (TRX). Отлично упражнение за трениране на горната част на гърба, а именно най-големите мускули на тялото. Повечето фитнес зали имат такова въже.

№ 2. Упражнения с гири

Това ще отнеме пейка, маса или нещо подобно. Поставете дясното коляно на стойката и вземете 1-2-килограмов дъмбел в лявата ръка. Облегнете се леко назад и повдигнете снаряда, огъвайки ръката си нагоре. Напрежението трябва да се усеща в горната част на гърба. Изпълнете 12 пъти и сменете ръка.

Номер 3. Renegade тяга

Заемете позицията както при лицеви опори и леко натиснете десния крак отстрани. Облегнете ръката си върху едната гира (до 3 кг), а другата вземете в другата ръка. Вдигнете снаряда, докато лакътят достигне граничното ниво.

Номер 4. играчка лодка

Извършва се в легнало положение. Можете да използвате спортна топка за това упражнение. Вземете килограмови дъмбели и напрегнете гърба си, леко повдигнете гърдите. Вдигнете ръцете си нагоре, след това ги разтворете и след това напред, докосвайки главата си (показана на снимката).

Страхотно упражнение за делтоидния мускул, участващ в изграждането на стойката. Най-често той е много слаб, затова се препоръчва да изпълнявате това упражнение с леко тегло, за да създадете натоварване.

№ 5. Натиснете прозорци

Основно упражнение за укрепване на гърдите. Въпреки това, когато се изпълняват правилно, гръбначните мускули също получават своя енергиен импулс. Заемете класическа лицеви опора и спуснете тялото, така че да се усеща напрежение отзад. Наклоните трябва да се правят плавно, без да се бърза, като се концентрираме върху намаляването. Задръжте тялото под 3 секунди, върнете се в първоначалното си положение, като същевременно напрягате гръдния участък.

№ 6. Скачане на въже

На пръв поглед изглежда, че когато правите това упражнение, работят само раменете, всъщност целият гръб се напряга. В допълнение, това е добро кардио упражнение за отслабване. Единственото изискване е сериозно отношение към този елемент от обучението.

Номер 7. Велосипед за упражнения

Това е отличен симулатор за изработване на горната част на гърба, което ще ви помогне бързо да се върнете в добра форма. За начинаещите е трудно да тренират на него повече от 5 минути, така че започнете с разумни натоварвания.

Номер 8. Симулатор на сцепление

Популярността на това устройство се дължи на ефективното бързо укрепване на гърба. Просто, но ефективно упражнение, по време на което задната част на тялото се укрепва. Препоръчва се да се справят с тези симулатори под наблюдението на треньор.

№ 9. Плиометрични движения, кардио

За да се повиши ефективността на тренировката след всяко упражнение, трябва да се правят плиометрични движения. Необходимо е, наред с долната част на гърба, да работи и горната част. Тоест, използват се едни и същи мускулни групи, но по-динамично.

След извършване на някое от горните упражнения, освобождаването трябва да се извърши в рамките на 30 секунди. Единият вариант е да вдигнете над 5 килограма гимнастическа топка отгоре. Важно е да усетите напрежението на мускулите на гърба. След това направете най-силното хвърляне. Използва силата на гръбначните мускули. Трябва обаче да се внимава, тъй като пулсът се увеличава по време на това упражнение. Във въпроса за ефективността на изгарянето на мазнините обаче този тип упражнения не са равни.

Всички тези елементи се препоръчва да се изпълняват в 3 комплекта 2-3 пъти седмично. Можете също така да изберете от списък от няколко упражнения, които харесвате и да се концентрирате върху тях. Скоро резултатът ще бъде забележим не само за вас, но и за тези около вас: красива поза, идеален гръб без излишни мазнини. Ти дори ставаш по-висок, макар и с няколко сантиметра, но това ще се забележи! Походката ви ще стане лесна, движенията ви уверени и фигурата ви перфектна!