Хранене след тренировка за наддаване на тегло

Периодът на изграждане на мускулите изисква не само правилно разработена тренировъчна програма, но и правилно хранене. Особено актуална тема за спортистите е подборът на продукти, които се консумират най-добре след приключване на тренировките, защото правилният избор може значително да ускори процеса на масово набиране. Необходимо е да изберете правилното съотношение на протеини и въглехидрати, както и времето за приемане на спортно хранене.

Организмът по време на тренировка е силно изчерпан и се нуждае от незабавно попълване на хранителни вещества. Трябва да се има предвид, че качеството на приема на храна играе първостепенна роля, тъй като вредните храни, дори богати на големи количества въглехидрати и протеини, допринасят за събирането на телесни мазнини, а не на мускулна маса. Нездравословната храна свежда до минимум всички усилия, които един спортист полага в процеса на тренировка. За да постигнете максимален ефект от консумираната храна след тренировка, трябва да комбинирате редовни продукти със спортни добавки.

съдържание

  • 1 Хранене след тренировка за натрупване на мускулна маса
  • 2 Спортно хранене след тренировка
    • 2.1 Креатин
    • 2.2 Суроватъчен протеин
    • 2.3 печалба
    • 2.4 BCAA комплекс

Хранене след тренировка за натрупване на мускулна маса

Силовите тренировки изискват издръжливост на определено време след края на урока. Не трябва да започвате храненето през първите десет или петнадесет минути. По-добре е да отделите това време на релаксиращи водни процедури. Можете да вземете парна баня или да вземете душ. Първият трябва да бъде прости въглехидрати под формата на плодове, които включват грозде и други плодове.

Първото пълноценно хранене според повечето спортисти се предполага, че ще се извърши само час и половина след приключването на урока. Това хранене трябва да се състои от животински протеин и сложни въглехидрати. Източникът на последното са такива зърнени храни като овесени ядки, ориз, елда, макаронени изделия от сортове твърда пшеница. Пилешките яйца, морските дарове, месото, млечните продукти са най-подходящи като протеин.

В края на интензивните тренировки спортистът трябва да пие колкото се може повече чиста питейна вода. Храненето след тренировка не се препоръчва за един час, защото храносмилателната система все още не е в състояние да обработва протеини и сложни въглехидрати.

Спортно хранене след тренировка

За да спечелите мускулна маса възможно най-бързо, е необходимо не само да се храните правилно, но и да прибягвате до използването на спортни комплекси. Добавките, които помагат за постигане на този ефект, включват следното:

креатин

Това е най-доброто спортно хранене, което позволява на културистите да изграждат мускули по време на естествени тренировки. Предимството на добавката е не само висока ефективност и ефективност, но и това, че в сравнение с други комплекси с подобен спектър на действие креатин монохидратът е много по-евтин. Използването на това спортно хранене изисква внимателно проучване на страничните ефекти и препоръчителните дози.

Суроватъчен протеин

Той е отличен източник както на въглехидрати, така и на бързи протеини. Комплексът има отличен балансиран аминокиселинен състав, предлага се във форма, удобна за приемане и има приятни вкусови характеристики. Достатъчно е да консумирате една порция протеин след тренировка, за да получите забележимо увеличение на теглото. Комбинацията на този комплекс с креатин ще направи резултатите още по-изразени. Такъв тандем дава максималния максимум, който всеки спортист очаква.

Gainer

Тази добавка съдържа голямо количество въглехидрати. Концентрацията на това хранително вещество в комплекса е много по-голяма от тази на протеините (протеините). Комплексът е идеален за онези спортисти, които имат проблеми с натрупването на мускулна маса, нямат предразположение към качване на наднормено тегло. За да подобри ефекта от тази напитка, тя, като суроватъчен протеин, се препоръчва да се използва заедно с креатин.

BCAA комплекс

Съдържа три незаменими аминокиселини, които играят решаваща роля за анаболните процеси. Тези съединения имат определен ефект върху растежа на мускулите, но те са най-важни за предотвратяване на катаболизъм, тоест ви позволяват да спасите мускулната тъкан. Освен това добавката активира процесите на изгаряне на мазнини и спомага за увеличаване на показателите за сила. Основното нещо, както в случая с останалата част от спортното хранене, е внимателно да се прочете препоръчителната доза на прием.