Кардио на сушилнята

Аеробните упражнения са един от най-ефективните начини да се отървете от излишните телесни мазнини, когато един спортист трябва да отслабне. Аеробните натоварвания в бодибилдинга се използват, когато е необходимо да се посочи релефът на мускулите, докато кардиото в културизма има съвсем различно предназначение, отколкото в други спортове. Работата е там, че аеробните тренировки не само изгарят излишните мазнини, но и спомагат за намаляване на мускулната маса. Затова тренировките по културизъм трябва да се организират така, че намаляването на мускулната маса да е минимално.

Изсушаването на кардио в културизма може да има различни прояви. Всичко зависи от това какъв вид спорт е за предпочитане: някои обичат бягането, а други предпочитат педалиране на велосипеди за упражнения. Но тук не всеки спортист може да се приближи например към бягане, когато има излишно тегло или има проблеми със гърба. В този случай трябва да използвате услугите на фитнес залата и да направите симулаторите.

За съжаление има спортове, които могат значително да изтощят спортист поради своята интензивност. Такива спортове включват бойни изкуства, спринтове, плуване и т.н. За да се увеличи максимално мускулният релеф, аеробните упражнения в културизма трябва да са с ниска интензивност, но продължителни.

Колко трябва да направите кардио при сушене

В условия, когато трябва да се отървете от излишните мазнини, но за да запазите мускулните обеми, аеробните тренировки най-добре се редуват с силови натоварвания. Аеробните упражнения ще изгарят излишните мазнини, а силовите тренировки ще поддържат мускулната маса на правилното ниво. Идеалният вариант е няколко кардио тренировки и 2-3 силови тренировки.

Както бе споменато по-горе, аеробните натоварвания в процеса на сушене трябва да са с ниска интензивност, но дълготрайни. Опитните спортисти препоръчват да тренирате на бягаща пътека, степер или симулатор в продължение на един час или по-малко. Факт е, че мазнините започват активно да се изгарят едва след половин час тренировки, така че да правите по-малко от половин час просто няма смисъл, а по-малко от час е неефективно.

Кардио отслабване: Характеристики на упражненията

По правило всички тренировки трябва да започват с подгряване, в противен случай можете да претоварите сърдечния мускул, особено без подготовка. Всички препоръчват да започнете да тренирате със стрии, след това с бавно ходене на симулатора, с преминаване към джогинг, последвано от бавно увеличаване на скоростта, което означава натоварване.

Важно! Най-важното е да се определи оптималната скорост на аеробни упражнения. Тези индикатори не са свързани със скоростта на движение, а с показанията на пулсовата честота. В такива случаи оптималната производителност е 110-130 удара в минута.

Чести въпроси за кардиото по време на сушене

Кое време на деня е за предпочитане да се изпълнява ">