Владимир Турчински

биография

Владимир Турчински е роден в столицата на Русия, град Москва на 28 септември 1963 г. Баща му е военен. След училище Владимир учи в Института по физическо възпитание. Играл е американски футбол в различни отбори. В техния състав беше шампионът на СССР, а също така получи Купата на Русия. Занимаваше се с различни видове борба, където постигаше добри спортни резултати. През деветдесетте години той е член на телевизионната програма " Гладиатори ", където се изявява под псевдонима Динамит. Той зае първата линия по популярност сред всички гладиатори от много страни по света.

бодибилдинг

Много пъти Турчински участва в състезанието „ Най-силният човек в света “. Той е един от всички имигранти от Русия, попаднали в справочник за силните хора по света, живели през 20 век. Владимир измисля и изпълнява световно известни каскади, използвайки сила. След като Динамит стана победител в първенството на Русия през 1998 г., той беше обявен за най-силният щангист на Руската федерация. Владимир е автор на много записи на Гинес, които бяха потвърдени с дипломни листове. Първият руски гражданин бе отличен с справочник „Синове на Самсон“ за щангисти.

Последните 6 години от живота си Турчински е бил ръководител на Професионалната лига за екстремни сили на Руската федерация, която се организира с неговото пряко участие. Постоянно се появява по радио и телевизия, снима се във филми и участва в театрални продукции, член е на една от поп и вокалните групи. Владимир също ръководи няколко спортни клуба.

Турчински постави много рекорди, използвайки нестандартни предмети, като самолет, кола с пътници вътре, животни и някои други.

смърт

Последните години от живота си той живее в собствената си къща в района на Москва, където умира през зимата на 2009 г. от сърдечна болест. Според по-късни данни, ден преди това в една от болниците в Москва той претърпял пречистване на кръвта. Също така, няколко седмици преди смъртта си, той отиде в болницата, оплаквайки се от остра болка в гърдите. В деня на смъртта си той все още се чувствал неразположен сутрин, в един момент изпаднал в безсъзнание. Съпругата му веднага се обади на линейка, но беше твърде късно. Всичко, което трябваше да направят, беше да потвърдят смъртта му.

С това приключи житейският път на легендарния Динамит, многократен рекордьор на Книгата на рекордите на Гинес, Владимир Евгениевич Турчински.