Усукване в симулатора за преса

Това упражнение е аналог на усукване, но изисква специален, понякога доста труден за използване симулатор, който не е във всички помещения. Той няма специални предимства пред усукване на пейка или на пода, с изключение на възможността да контролира теглото на товара. Съответно прерогативата на неговото прилагане принадлежи на спортисти, които искат да разнообразят коремните си мускули, спортисти по време на загуба на тегло, жени, защото тя е доста лека, първоначално от фитнес, а не от културизъм. Не се препоръчва за начинаещи с опит по-малък от година.

съдържание

  • 1 Целеви мускули
  • 2 Оборудване
  • 3 Техника
  • 4 Основни грешки
  • 5 Приоритет

Целеви мускули

Rectus abdominis мускул (горна част)
Спомагателни: мускули на долната част на гърба.

оборудване

Симулаторът, състоящ се от основа, към която акцентът е прикрепен подвижно, което ви позволява да се накланяте напред по дъгата, натискайки върху нея с гърдите си.

Техника на изпълнение

  • Седнете на ръба на седалката на симулатора, сближете краката си така, че коленете да са близо, тазът ви да е в унисон с раменете. Поставете кръстосани ръце пред себе си върху горната повърхност на ударението и в същото време облегнете гърдите си срещу него. Спиращата плоча по това време трябва да бъде в аксиларната област.
  • Докато издишате, направете движение напред, опъвайки коремните мускули и, притискайки гърдите към стопа, се наведете към собствените си колене. Не е необходимо да се докосват, упражнението трябва да се изпълнява с непълна амплитуда, приблизително същата като усукване.
  • При движение надолу тялото изглежда се търкаля надолу, докато гърбът трябва да бъде заоблен. В долната точка не спирайте паузата, движението трябва да се извършва ясно и бързо, поне 20 пъти при всеки подход. По време на обратното движение издишайте, постепенно изправяйки гърба си. Опитайте се да не работите прекалено ниско в гърба!

Основни грешки

Тазът не е в унисон с раменете, но е изместен назад - в този случай мускулите на предното бедро започват да помагат за огъването на тялото. В този случай лактите падат по-далеч, почти до коленете, амплитудата рязко се увеличава, което автоматично активира долната част на гърба.

приоритет

В самия край на тренировката с абс, второ или трето упражнение за броене. Комбинация с всяко основно упражнение за развитието на абс е допустимо, ефектът от който се измества в долната му част, например чрез повдигане на коленете в увисването.