Станозолол (Winstrol)

Стероидът Winstrol (Stanozolol) има андрогенен и анаболен ефект, предлага се под две форми - таблетки и инжекции (депо). Стартирано от Winthrop Laboratories през 1962 г., това лекарство е производно на дихидротестостерон, първоначално използван изключително за коне. В спортната фармакология стероидът започва да се използва след получаване на одобрение от Администрацията по храните и лекарствата (FDA). Станозолол не блокира прогестогенния ефект на нандронолите, въпреки че е антагонист на прогестерон.

Инжекционният Винстрол се различава от огромното мнозинство стероиди във водната си форма. Активното вещество на таблетната форма на Stanozolol, преминаващо през черния дроб, не се унищожава, показва висок показател за бионаличност. Токсичността на стероида за черния дроб се дължи на факта, че алкиловата група присъства в позиция алфа-17. Този страничен ефект се компенсира от сравнително минимален риск от други негативни последици, което направи Winstrol доста популярен сред жените. Основното е да се спазва дозировката. В противен случай са възможни прояви на маскулинизация и вирилизация.

съдържание

 • 1 стероиден профил
 • 2 ефект на Winstrol
 • 3 Винстрол Соло Курс
 • 4 Комбиниран курс със Stanozolol
 • 5 Възможни странични ефекти
 • 6 отзива за Winstrol (Stanozolol)

Стероиден профил

Станозолол в таблетки и инжекции демонстрира:

 • 320% анаболни и 30% андрогенни ефекти от тестостерон;
 • умерена чернодробна токсичност под всякаква форма;
 • липса на ароматизация;
 • активност до 8 часа;
 • откриване на допинг контрол до една година (360 дни).

Приемането на спортисти Winstrol, участващи в състезанието, е почти невъзможно. Следи от употреба на стероиди могат да бъдат открити чрез най-новите методи на хроматографско-масова спектрометрия дори една година след края на курса.

Ефект на винстрол

Прием на лекарството:

 • Подчертава мускулния релеф. Като специфичен анаболен стероид, той не дава почти никакъв растеж в обема, но дава на мускулите красиво облекчение. На фона на приема на Станозолол, венозната мрежа става по-изразена, намалява намаляването на телесните мазнини.
 • Премахва излишната течност, която се е натрупала. Това свойство прави лекарството ефективно при освобождаване от увеличаването на клетъчната хидратация, което се случва след и по време на курса AAC.
 • Понижава високия глобулин. Това вещество създава връзки между половите хормони. Повишава се ефективността от използването на анаболни и андрогенни стероиди.
 • Има антиестрогенни и антипрогестагенни ефекти. Този факт не е проучен и към момента няма научно потвърждение.
 • Увеличава издръжливостта и силата.
 • Засилва апетита.

Winstrol Solo Course

Приема се с цел получаване на висококачествен мускулен релеф, като правило, по време на изсушаването на тялото. Ефектът е особено забележим при спортисти, които имат достатъчно телесно тегло и умерено съдържание на мазнини.

Винстрол в ампули (инжекция Stanolozole) се препоръчва да се използват 50 mg, а под формата на таблетки - 30 mg на ден. За боксьори, спортисти и други спортисти, участващи в дисциплини, ориентирани към издръжливост, е достатъчно да приемат не повече от 10-20 mg. Продължителността на курса е от 5 до 8 седмици.

Препоръчва се да започнете да приемате стероид след преминаване на пълен медицински преглед и консултация със специалист. Терапията след цикъл (PCT) започва на третия или четвъртия ден от края на курса на Winstrol. Нормализира основните физиологични параметри на тялото на спортистите.

Комбиниран курс със Stanozolol

Комбинирането на Winstrol със стероиди като Тестостерон, който има по-силен андрогенен ефект, Anapolon, Methandrostenolone, позволява да се увеличи ефективността и да се намали възможността за отрицателна реакция.

Winstrol Depot (инжекция) е стабилизатор, който може да намали нежеланите реакции и да увеличи анаболните ефекти. Комбинираните курсове с Winstrol, независимо от формата (таблетки или ампули), трябва да бъдат такива, че седмичният обем на приетия AAC да не надвишава 500 mg. Това се отнася за непрофесионалисти.

Възможни странични ефекти

Winstrol е един от малкото безопасни стероиди, които жените приемат. Нулевата естрогенна активност се проявява чрез отсъствието на отрицателни последици като гинекомастия и оток.

Приемът на този стероид в неограничени количества обаче е силно обезкуражен. Изцежда лигаментите, което се проявява в увеличаване на стреса по време на тренировка, вероятността от увреждане, включително разкъсване на връзките с сухожилията. Елиминирането на този отрицателен ефект позволява използването на подходящи добавки.

Докато приемате Stanozolol, кръвното налягане може да се повиши, холестеролът може да се повиши и да се появят андрогенни отрицателни прояви като потискане на ендогенен тестостерон, косопад, акне (акне). За да се премахнат токсичните ефекти върху черния дроб, се приемат хепатопротектори.

Отрицателните последици при използване на Winstrol са доста редки, особено ако спортистът, приемащ стероид, отговаря на всички изисквания и дозировка.

Мнения за Winstrol (Stanozolol)

Повечето спортисти имат доста добър ефект на изгаряне на мазнини. Спортистите, приемащи стероида под формата на таблетки, както и инжекции, отбелязват, че той е чудесен за периода на сушене. Лекарството се използва от много културисти, както и от някои спортисти.

Подобрява издръжливостта и силата, без да увеличава мускулния растеж. Отзивите казват, че Winstrol е чудесен за тези, които са преминали първи курс на AAC. Стероидът върви добре с повечето андрогени и анаболи.