Бил перла

Бъдещата звезда за културизъм е родена в Орегон през 1930 година. Родителите на Бил Пърл често трябваше да се преместят по време на Голямата депресия, докато семейството се засели във Вашингтон. Момчето трябваше да работи от десетгодишна възраст. Физическият труд положи добра основа за силна физика на младежа.

Младият Бил се засмя на местните момчета. По-големият брат също не пропусна възможността да го дразни. Бил реши, че трябва да стане голям и силен. Повратният момент в живота на младия мъж дойде, когато видя в списание, посветено на културизма, Евгений Сандовой - основателят на съвременния бодибилдинг, който се превърна в идол за Пърл.

Бил, сериозно възнамерявайки да стане културист, придобива мряна за своите приходи и започна активно обучение. Физическите природни данни на Бил Пърл бяха далеч от идеала, който би позволил да постигне впечатляващ успех, но младежът не трябваше да бъде упорит и това се изплати. Благодарение на активното обучение, след известно време Бил започна драстично да се различава от връстниците си.

На двадесет години Пърл заминава да служи във военноморските сили на Съединените американски щати, но не се отказва от класове. Винаги намираше време за тренировки. Две години по-късно той участва в турнира "Мистър Сан Диего", където става трети. Това допълнително мотивира младежа да тренира. Той започва да работи още по-силно. Възнаграждението за старание не след дълго.

Следващата година Пърл става победител в няколко първенства и истинска звезда. Започна да бъде канен да играе във филми, да участва във фотосесии, да пише авторски статии. След като завършва военна служба, той заминава за един от градовете в Калифорния, където отваря спортна зала, но след това се премества в Лос Анджелис, затваряйки предишния клуб, отваря нов, като продължава собствената си подготовка.

Пърл стана собственик на титлата „Мистър САЩ“ на 26-годишна възраст, а в следващите години спечели няколко победи сред професионалисти в конкурса „Мистър Вселена“. През 1967 г. на същия подиум се появява Шварценегер, победен от аматьори. За известно време Бил отива в сенките, спортистът вече не се приема насериозно, което насърчава културиста да се състезава след 41 години.

Културистът упорито се подготвя за състезанието в продължение на шест месеца, а след това с единодушно решение журито става победител в турнира „Мистър Вселена“ в професионалната категория. Тогава спортистът обявява края на кариерата си и вече не участва в състезания.

съдържание

  • 1 Физически данни и постижения
  • 2 Интересни факти
  • 3 Захранваща система
  • 4 Програма за обучение на Бил Перл

Физически данни и постижения

В подготвителните периоди, с височина 175 см, Перлата е тежал 100 кг. Обемът на бицепса на спортиста е 46, 6 см. Културистът четири пъти се превръща в „Мистър Вселена“. Първият път получава титлата през 1956 г., вторият - през 1961 г., третият - през 1967 г., четвъртият, печели титлата „Мистър Вселена“, през 1971 г. В по-ранните години, или по-точно, през 1953 г., той е победител в Мистър Калифорния.

Интересни факти

Популярността и световната слава дойдоха при Pearl не само поради постижения в културизма. Спортистът никога не е свеждал жизнените си интереси изключително към фитнеса. Пътуваше много. Откриването на фитнес залата беше само първата стъпка към насърчаване на здравословен начин на живот. Той посвети тази тема на многобройни изложби и семинари, които той организира при пътуванията си в различни страни.

Той е собственик на няколко световни рекорда за мъртва лифт и пейка, защото Бил многократно е участвал в подобни състезания. Освен това, за разлика от много видни културисти, той не спирал да опитва различни видове физическа активност и винаги пристигал в страхотна форма. Това, разбира се, никога не избягва вниманието на другите.

Никой от културистите преди Пърл никога не е позирал за музикален съпровод. Невероятно взискателен към себе си, той пропусна тренировки само четири пъти и се качи да започне занятията не по-късно от 5 часа. В книгата "Стани по-силен" той открито описа опита си със стероиди.

Той е написал книги като Постигане на форма, Отвъд Вселената и Ключове към вътрешната Вселена. Към днешна дата Бил Пърл е собственик на няколко фитнес клуба, редовно пише статии за спорт и здравословно хранене за популярни списания. Според спортиста единственият продукт, който възрастен човек може да консумира в неограничени количества, е пиенето на обикновена вода.

Захранваща система

Едно проучване показа, че трийсет и девет годишната Перла има висок холестерол. Специалистите предупредиха културиста за възможните сериозни последици от това състояние и риска от развитие на заболявания, характерни за подобни ситуации. За да поддържа собственото си здраве, спортистът трябваше да стане вегетарианец.

Единствените животински продукти, които културистът си позволява да яде, са яйца и мляко, но последното в момента предпочита кефир с кисело мляко. Пълното отхвърляне на риба и месни продукти не се превърна в пречка за подготовката за последните състезания. Той не само успешно се представи, но и стана безусловен победител.

Спортист никога не е консумирал много храна, за да получи много протеини. Той винаги е бил на мнение, че 50-70 грама протеин, които влизат в организма от обикновените храни, са достатъчни за поддържане на нормалното функциониране на всички системи, дори и за културист.

Програма за обучение на Бил Пърл

Бодибилдърът винаги се е занимавал изключително с голяма тежест. Спортистът предпочита да тренира бицепси, грудни мускули и делта на малки повторения. Подобен подход според него е най-ефективен. Перлата, напротив, работи през гърба и краката с голям брой повторения. Културистът посвещава цяла тренировка на мускулите на гърба и трапезите и работи на гърдите и краката в следващия урок.

На всяка тренировка Бил се опитва да натовари абсолютно всички снопове и да тренира мускули от всички ъгли. Ако тренира раменете си, тогава винаги изпълнява 5 повторения на армейските и задните преси, както и пресата с дъмбели и след това прави 8 люлки. Бодибилдърът не прави големи паузи. Предпочита кратка почивка между извършването на отделни повторения, намаляване на тренировъчните тежести, ако е необходимо, защото е сигурен, че не е необходимо да се поемат максимални натоварвания за добро изследване на мускулните групи.

За да намалите риска от нараняване, ако се вслушате в препоръките на Pearl, е възможно, когато мускулите са затоплени доста преди тежки движения (пейки и клякания). Спортистът отделя две тренировки седмично за всяка мускулна група, като извършва поне 20 серии на урок. Бодибилдърът обяснява подобна програма с факта, че предпочита да натоварва мускулни групи по този начин, а не до пълен провал.

За да може мускулната маса успешно да расте в обем, е необходимо да свържете както бързи, така и бавни влакна, за да работят. Бил вярва, че този ефект може да бъде постигнат по два различни начина - чрез извършване на голям брой сетове и упражнения, които се правят преди неуспех.

Пърл нарича слабите си точки гърдите и гърба. Това е основната причина, че натоварването върху тях е по-голямо, отколкото върху ръцете и краката. Дори докато е пенсиониран, сега Бил продължава активно да тренира 6 дни в седмицата. Разбира се, като се вземе предвид напредналата му възраст, той значително е намалил работните мащаби и по-често участва в симулатори.

Спортистът е на мнение, че по време на тренировка с определено темпо, което ви позволява да поддържате висока сърдечна честота, анаеробните упражнения могат успешно да заменят аеробните. Пърл казва, че няма смисъл да правите три кардио тренировки седмично, тъй като тялото бързо се адаптира към подобни занимания. Подобен подход според него не е препоръчителен.