KSB-55 (концентрат на суроватъчен протеин)

Има спортно хранене, което активно се рекламира абсолютно навсякъде, но не представлява реална полза за спортиста. Сред тези добавки е концентратът на суроватъчен протеин, който се съкращава като KSB-55. Рекламна компания, рекламираща този концентрат, започна през 2015 г. Протеинът се рекламираше основно чрез сайтове с една страница, в социалните мрежи беше писано много платени, тоест фалшиви коментари за високата ефективност на продукта, имаше много статии, написани по поръчка.

Понастоящем няма точна информация относно конкретния производител на тази добавка. Опаковката показва няколко различни компании наведнъж. Освен това има няколко правописни грешки в пакетите. Това предполага, че протеинът не е разработен от местна компания, а от чужда. Най-вероятната страна производител е Китай.

съдържание

  • 1 Състав
  • 2 Как да приемате KSB-55
  • 3 Ефективност
  • 4 мнения за протеини

структура

Според информация, предоставена от неизвестен производител, в една лъжица от добавката се съдържат около 412 калории. Съотношението на BJU (протеин-мазнини-въглехидрати) в това количество добавка е 70-5-22 грама.

Списъкът на компонентите включва различни микроелементи, както и витамини, но точното съотношение на тези съставки не е предписано. В протеиновата смес не са посочени компоненти за изгаряне на мазнини, но рекламата гласи, че добавката помага да се отървете от подкожните мазнини, което, разбира се, веднага може да бъде поставено под въпрос.

Как да приемате KSB-55

Информацията за продукта в Интернет показва, че KSB-55 (концентрат на суроватъчен протеин) трябва да се приема 30 минути преди и след тренировка. Една лъжица от протеиновата смес се разрежда с 200-300 милилитра течност. Точният брой грамове в една порция, тоест лъжица, не е посочен никъде. Освен това не е напълно ясно дали в опаковката с продукта има мерителна лъжица.

В реклами и в сайтове, където можете да закупите концентрат на суроватъчен протеин, е посочено, че добавката е в състояние да трансформира подкожните мазнини в мускули. Подобен маркетингов ход не може да засегне опитни спортисти, но е предназначен за начинаещи, тъй като не всички начинаещи да тренират знаят, че прехвърлянето на мазнини в мускулната тъкан е невъзможно.

ефикасност

Обявените от рекламодателите резултати нямат нищо общо с реалната ефективност на лекарството. Няма протеини, които могат да увеличат мускулния обем с 30% или да трансформират мускулната тъкан от мазнини. Тази добавка няма да ви позволи да изгаряте телесните мазнини, защото няма мазнини горелки в състава си.

Няма данни относно точния списък, броя на микроелементите и витамините, съдържащи се в KSB-55. Може би тези компоненти изобщо няма. Дори ако теоретично се приеме, че добавката не е по-ниска по качество на своите американски колеги, цената на продукта говори сама за себе си. За десет порции, която съдържа един пакет, те искат около 1200 рубли, а на един от сайтовете е посочено, че порцията е една чаена лъжичка.

Отзиви за протеини

Ако погледнете сайтовете, където добавката се предлага или рекламира, можете да видите само отзиви от възхитени спортисти, които се радват как мазнините им се превръщат в мускули. Разбира се, е трудно да се повярва, че тези хора са опитали тази добавка. Освен това почти всички коментари изглеждат идентични, тоест те са написани с копие и се плащат и често се намират на ресурси със съмнителен произход.

Ако погледнете внимателно, все още се появяват реални отзиви. В YouTube има дори видео от недоволен клиент, а коментарите към видеото потвърждават неефективността на добавката. Недоволните клиенти се оплакват, че са закупили продукта, без да получат ефект за парите си. Следователно не трябва да купувате добавки, за които няма експертно мнение и конкретна информация, дори по отношение на производителя.