Диетата на Фил Хийт

Днес вероятно мнозина могат да завидят на световноизвестния културист Фил Хийт, който стана известен с първенството си в Олимпия миналата година.

Съдейки по броя на феновете и главно феновете, той не зае слава дори без шампионска титла. И с победата си той само увеличи кръга на вниманието си. Също така си струва да споменем, че освен че спечели шампионския пояс в Олимпия, Фил показа отлични резултати и в други състезания миналата година. Нещо повече, появата му на сцената в Черу Класик беше високо оценена от много зрители. Феновете и феновете на професионалния бодибилдинг ще запомнят вълнуващата му конфронтация срещу спортиста Кай Грийн, чийто победител несъмнено стана Фил Хийт. Въпреки че врагът не бива да се подценява, защото много фенове на културизма предпочетоха Кай Грийн, пожелавайки му победа. Е, тогава ще видим как Кай ще представи сериозните си форми на тазгодишното изпълнение.

Темата за допълнителна информация ще бъде посветена специално на хранителните планове на шампиона, спечелил миналата година Олимпия - Фил Хийт. Всеки знае, че за всеки професионален културист диетата е добре балансирана програма, в която всички нейни компоненти са строго претеглени и всеки продукт се превежда в броя на консумираните калории. Това не е изненадващо, защото всички културисти, които са сериозно фокусирани върху постигането на поставената задача, прибягват до такава строга дисциплина. По-нежните методи на хранене се използват от любителските културисти, за които този урок служи за поддържане на мускулния тонус.

На въпроса на Фил защо е толкова скрупулен в диетата, той отговаря без колебание: „В допълнение към факта, че специалната диета е задължителен елемент от подготовката за състезания, има определена култура, която задължава да представя лицето на тази професия.“

И така, какво е особеността на диетата на Фил Хийт> Както знаете, червеното месо допринася за производството на тестостерон при хората. В допълнение, този хормон играе решаваща роля за формирането на мускулна маса. Ето защо червеното месо е първият продукт в менюто на Фил. Имайки богат опит в прилагането на различни хранителни схеми, известният бодибилдър потвърждава, че този конкретен продукт изпълнява анаболната задача.

За да осигури на организма полезни мастни киселини, Фил въвежда в диетата си месо от сьомга, което използва като пържоли на скара. Следвайки стриктно диета, приятелката му помага на културиста, който също като се грижи за здравето си и знае кои продукти са абсолютно необходими за поддържане на „бара“ на най-високо ниво.

Можете да разочаровате читателите, като кажете, че Фил използва пиле в редки случаи. Пилешката гърда е източник на протеини, което не е приоритет за Фил, така че той я изяжда само когато иска да добави разнообразие в диетата си. Напротив, яйчните белтъци и разнообразните омлети, с които Фил яде закуска, са едно от ястията, които спортистът предпочита.

Като продукт, който съдържа въглехидрати, културистът използва овесени ядки. Общо той консумира около 600 г въглехидрати на ден. Фил Хийт също включва около 100 грама мазнини в совата си. Но като цяло съдържанието на калории в диетата, която културистът разработи за себе си, е 5000 kcal. Разбира се, струва си да се има предвид, че тази цифра е преувеличена, тъй като според Фил съдържанието на калории може да се колебае в зависимост от „намеци за интуиция“. Освен това, както самият той признава, доста често може да яде храни, които, меко казано, не се вписват в диетата му. Задължителният компонент обаче е ежедневният прием на галон вода.

Цитирайки казаното от самия спортист, който се обяви за човек с доста консервативни възгледи за диетата си, можем да заключим, че такъв извод наистина е достоен за уважение.

Приблизителна диета на спортиста за деня.

В 8:00 ч. - 1 чаша грис, 6 белтъка, 8 унции вода

В 11:00 - 2 чаши бял ориз, 8 унции пържола с ниско съдържание на мазнини, броколи

Около 1 ч. - 2 чаши кафяв ориз, 8 унции пилешки гърди, аспержи

След 16 - коктейл, който включва 150 грама въглехидрати и 60 грама протеин

Около 19 ч. - половин чаша бял ориз, 8 унции пържола, спанак

22:00 - броколи и 8 унции тилапия.

Фил удари мотивацията