Metcon тренировка

Metcon (Metabolic Conditioning) означава набор от различни групи упражнения, насочени към кондициониране на тренировките. Metcon е богат набор от упражнения, които трябва да изпълнявате възможно най-бързо. Много широко използван в културизма и кросфит.

Ако тренирате с metcon, тогава вашата цел е максималната ефективност на вашето тяло. Калориите се изгарят както по време на тренировка, така и след нея. Следователно тренировките с metcon допринасят за загуба на тегло и изпомпване на мускули.

Но след такова обучение нивото на кислорода спада значително. И за това трябва да спазвате диетата и да давате на тялото почивка след тренировка и ще се възстановите.

Когато компилирате тренировки в стила на меткон, използвайте мулти-ставни упражнения за мускули.
По-долу са дадени примери за тренировки с metcon, така че по-добре да разберете спецификата на тренировките.

Пример 1

1. Бенка преса до отказ - 100 кг

2. Издърпване до отказ

3, 25 хмела на кутия 50см

Пример 2

1. Сила на гърдите

2. Емисии

3. Клякам с мряна на гърба

4. Натискането

Тези тренировки ще имат мощен хормонален отговор от организма. Според предложените примери за тренировки можете да разбърквате упражненията по такъв начин, че да ги направите най-удобни за вас.

Идеята за метаболитно кондициониране обаче не бива да се нарушава. Комплексите Metcon ще ви помогнат да ускорите метаболизма в организма. Освен това ще ви помогне да отслабнете, да нагнетите мускули и да ги поддържате в добра форма.

Metcon Workout Video