5 най-добри упражнения за бицепс

Бицепсите са такава част от тялото, която наистина е способна да ви отличи от тълпата. По-големите и силни бицепси не само ще увеличат визуалната ви привлекателност, но и ще ви помогнат да завършите ежедневните си дейности много лесно, тъй като бицепсите са важни мускули за тази цел.

съдържание

 • 1 Най-добри упражнения за бицепс за бърз растеж
  • 1.1 огъване на ръцете с мряна в изправено положение
  • 1.2 Къдър ръка на Скот
  • 1.3 Чук с гири
  • 1.4 огъване на ръцете под ъгъл на пейката
  • 1.5 Постоянен повдигане на дъмбели

Най-добри упражнения за бицепс за бърз растеж

Бицепсите са малък мускул в човешкото тяло, разположен отпред на рамото ви. Той е силно прикрепен към раменете и лакътя и прикрепя ръката ви към тялото.

Изграждането на голям и силен бицепс отнема много време и усилия. Бицепсите са мускул, който е много труден за отглеждане, тъй като скоростта му на растеж значително намалява. Можете да получите допълнителен инч или два след месец обучение, но следващите два инча ще отнеме повече от месец.

Не всички упражнения за бицепс, насочени към бърз растеж. Някои упражнения просто помагат за поддържане на сила и придават форма на вашите бицепси. Но ако търсите нещо за големи бицепси, трябва да замените тези упражнения с описаните по-долу.

 1. Прегънете ръцете с мряната, докато стоите


Изображението показва човек, който прави къдрене на мряна.

Прегъването на ръцете с мряна е най-доброто упражнение за бързо изграждане на бицепс. Може да ви се стори много трудно в началото, но може драстично да промени размера на бицепсите си, ако го направите редовно.

Застанете изправени, държейки мряната в ръцете си, краката на ширината на раменете на разстояние. Използвайте бицепсите си, за да повдигнете мряната под формата на дъга, доколкото е възможно. След това бавно спуснете щангата.

 1. Скот Бенч Кърл


Изображение показва човек, който прави къдрене на мряна на пейката на Скот

Прегъването на ръцете с мряна на пейката на Скот е друг добър начин да удължите и сгъстите бицепсите си. Упражнението е подобно на първото, но тук акцентът е върху долната част на бицепса. Поставете ръцете си малко по-широки от раменете и повдигнете мряната бавно нагоре във форма на дъга, така че тя почти докосва бицепсите ви и я освободете бавно.

 1. Чук за гири


Изображение показва човек, който прави упражнение с чук за гири.

Чукът ще осигури най-бързия растеж на бицепса. Това упражнение обхваща горната зона на бицепса и създава разделяне между бицепсите и трицепсите.

Стойка, краката на ширина на раменете на разстояние, коленете леко огънати. Вземете чифт дъмбел четки към тялото. Вдигнете дъмбелите пред себе си, докато дланите и лактите трябва да са неподвижни.

 1. Свиване на ръцете под ъгъл на пейката


Изображение показва човек, който прави огъване на ръце под ъгъл върху пейка

Сгъването на ръцете под ъгъл на пейката помага за изграждането на големи и масивни бицепси, а също така подобрява формата и влияе върху целия бицепс.

Поставете пейката на 45 градуса и седнете, като държите дъмбелите във всяка ръка с длани отпред и ръцете надолу. Вдигнете рязко дъмбелите по тялото и след това бавно ги спуснете надолу.

 1. Постоянен асансьор с дъмбели


Изображението показва човек, който прави повдигане на гири, докато стои.

Повдигането на стоящи гири е най-основното упражнение за бицепс. Той е подобен на упражнение за мряна, но се изпълнява с дъмбели.

Застанете с краката на една ширина на раменете и дръжте дъмбелите във всяка ръка, с ръце надолу и длани напред. Повдигнете гирите, като държите лактите неподвижни и фиксирани отстрани.

Всички горепосочени упражнения за бицепс използват подобен стил. Но е изключително важно да се подчертае, че тези упражнения ще бъдат два пъти по-мощни, ако не огънете бицепсите си в горната позиция.

Изграждането на бицепси е трудна задача. Тези упражнения са най-добри, ако искате бързо да изградите бицепси. Изпробвайте ги и докладвайте резултатите си в секцията за коментари.